titel
  home
laatste nieuws
info DCA
onderlinge
beker
teams
algemeen
stand 1e team
stand 2e team
stand 3e team
stand 2010/2011
stand 2009/2010
stand 2008/2009
stand 2007/2008
stand 2006/2007
stand 2005/2006
stand 2004/2005
stand 2003/2004
stand 2002/2003
stand 2001/2002
stand 2000/2001
toernooien
uit de media
damlinks
foto's 

1e team

23-03-2010  Almelo 1 - Witte van Moort 1

Op 23 maart trad het eerste team voor de halve finale van de beker aan tegen het keurkorps van Wiite van Moort. Witte van Moort 1 won met 5-3. Gertjan Kolsté had een degelijke remise. Anton Jurg stond even onder druk, maar behaalde een goede remise. Matthijs van Hofwegen kreeg gaandeweg steeds meer voordeel in zijn partij. Hij kon het voordeel niet voldoende uitbouwen naar winst en moest in remise berusten. Frank Eektimmerman nam in tijdnood een fraaie combinatie, maar juist deoor deze combinatie kwam Frank onder druk te staan. Door de tijdsdruk wist Frank het goede plan niet meer te vinden en verloor.

uitslagen
Gertjan Kolsté-E. Twiest1 -1
Anton Jurg-M. Barkel1 -1
Matthijs van Hofwegen-G. Hessing1 -1
Frank Eektimmerman-E. Hilberink0 -2

12-03-2010  Orfam - Amelo 1

Op 12 maart 2010 wist het eerste team van Almelo door te dringen tot de halve finale van de bekercompetitie. Gertjan Kolsté behaalde remise tegen zijn ervaren tegenstander. Frank Eektimmerman wist tegen het jeugdtalent van Borne licht voordeel te krijgen, maar de remise was een terechte uitslag. Anton Jurg leek zijn tegenstander in onoverkomelijke problemen te brengen. Echter, deze wist met behulp van sterk spel om de been te blijven en remise te behalen. Matthijs van Hofwegen kreeg langzamerhand steeds meer grip op zijn tegenstander. Met behulp van een fraaie combinatie wist zijn tegenstander remise te forceren. Bij het sneldammen had Almelo iets meer geluk en kon als winnaar huiswaarts keren.

uitslagen
Gertjan Kolsté-L. Springer 1 -1
Frank Eektimmerman -Y. Wong1 -1
Anton Jurg-N. Rosink 1 -1
Matthijs van Hofwegen-J. Bosch1 -1

20-02-2010  Almelo - Hengelo 2

Almelo sloeg ook in de laatste wedstrijd toe tegen een op papier veel sterkere tegenstander. Het eerste team won met 12 –8 van Orfam 2. Linda Eektimmerman was wat onzorgvuldig en verloor. Danny Crompvoets kwam een schijf achter, kwam sterk terug. Met behulp van een magnifiek combinatie was hij degene die leidde. Hierop verzocht zijn sterke tegenstander snel om remise. Ronny Kamp wist met behulp van sterk strategisch spel een winnende doorbraak te forceren en won verdiend. Anton Jurg, die de dinsdag ervoor nog won van zijn tegenstander, kreeg te weinig grip en moest in remise berusten. Frank Eektimmerman speelde een gelijkwaardige partij tegen zijn tegenstander . In het middenspel was hij een beetje te onzorgvuldig en verloor. Gertjan Kolsté behaalde kreeg strategisch voordeel en wist het majeure endspel met verstand van zaken naar de winst te leiden. Roelof Jan de Haan en zijn tegenstander richtten zich beiden op de korte vleugel van de tegenstander. Nadat de kruitdampen in tijdnoodfase waren opgetrokken, kwamen zij remise overeen. Jan Wienk kreeg langzaam aan voordeel in zijn partij. In een prachtig eindspel wist Jan op geraffineerde wijze te winnen. Menig eindspelproblemist zou willen een partij op deze wijze te winnen. Matthijs van Hofwegen kreeg in het middenspel steeds meer grip op zijn tegenstander en met behulp van een paar krachtzetten wist hij schijfwinst af te dwingen. Na de schijfwinst maakte Matthijs de partij op professionele wijze af. Met deze winstpartij had Almelo gewonnen. Er was op dat moment nog een partij aan de gang. Gerrit Bosch op het eerste bord ging de hele partij gelijk op met zijn sterke tegenstander. Aan het eind van de partij moest hij nog even oppassen. Maar met behulp van zijn jarenlange ervaring als eerste tientalspeler behaalde zonder enige zichtbare moeite remise. Het eerste team heeft door deze winst dit seizoen een gedeelde vierde plaats gehaald. Een magnifieke prestatie!! Dit ook in de gedachten dat Almelo het eerste team volgens de deskundigen degradatiekandidaat zou zijn. Terugkijkend naar dit seizoen is Almelo het enige team dat van de nummer 1 heeft gewonnen. Dit terwijl de spelers van de nummer 1 gemiddeld 185 ratingpunten meer hadden. Overigens, de gemiddelde spelers van Orfam hadden een 89 punten hogere rating achter de borden. Echter, het hechte team van Almelo wist weer met vereende krachten te winnen.

uitslagen
Gerrit Bosch -A. Nijmeijer 1 -1
Frank Eektimmerman-O. Mol0 -2
Gertjan Kolsté-N. Rosink2 -0
Matthijs van Hofwegen-M. Hagreis2 -0
Anton Jurg -E. van Hattem1 -1
Linda Eektimmerman-L. Springer 0 -2
Ronny Kamp-H. de Lange2 -0
Roelof Jan de Haan -N. Meijer 1 -1
Danny Crompvoets-G. Draaisma1 -1
Jan Wienk-U. Koster 2 -0

16-02-2010  Almelo -Hengelo

Op 16 februari speelde het eerste team van Almelo tegen het eerste team van Hengelo om het kampioenschap in de hoofdklasse Oost . Anton Jurg kwam slecht te staan, maar kwam sterk terug en won zijn partij op sublieme wijze. Ronny Kamp wist in het eindspel twee schijven voor te komen, maar mocht nergens op winst hopen. Gertjan Kolsté kreeg weinig vat op zijn tegenstander en moest in remise berusten. Frank Eektimmerman had een gelijkwaardig eindspel, maar was even onzorgvuldig, waarvan zijn tegenstander optimaal profiteerde. Matthijs van Hofwegen was als laatste bezig met zijn partij. Vanaf het middenspel had Matthijs zijn tegenstander onder zware druk gezet. In tijdnood wist hij zijn tegenstander niet het beslissende druk te geven, waardoor hij in remise moest berusten. Bij het sneldammen wist Hengelo te winnen en is zij eerste geworden in de Hoofdklasse Oost.

uitslagen
Anton Jurg-E. van Hattem2 -0
Gertjan Kolsté-A. Nijmeijer1 -1
Frank Eektimmerman-O. Mol0 -2
Matthijs van Hofwegen-W. Sytsma1 -1
Gerrit Bosch-M. Hagreis1 -1
Ronny Kamp-G. Draaisma1 -1

06-02-2010  Almelo - Oerterp

Op 6 februari 2010 wist het eerste team met 13-7 te winnen van Oerterp. Bert Looms speelde een sterke strategisch partij, kwam een schijf voor en kort daarop won Bert. Anton Jurg speelde een grootmeesterremise tegen de topper van Oerterp. Edwin van Hofwegen dreigde met doorbraak. Zijn tegenstander wist nog juist net offervariant de remise veilig te stellen. Frank Eektimmerman had een combinatiegevoelige stand op het bord gekregen. Zijn tegenstander behaalde een schijfwinst, waarbij Frank door zijn niet af te wenden doorbraak nog kansen kreeg op winst. Door het sterke verdedigen van zijn tegenstander werd het uiteindelijk een terechte remise. Ronny Kamp wist zijn tegenstander, die op dat moment al onder zware druk stond, te verrassen met een prachtige coupe royal. Dit leverde Ronny een schijfwinst op. De resterende stand wist Ronny door gedecideerd spel in winst om te zetten. Gertjan Kolsté zette zijn tegenstander steeds meer onder druk, waar zijn tegenstander onder bezweek, met een fraaie overwinning als resultaat. Matthijs van Hofwegen wist met behulp van uitmuntend strategisch spel zijn tegenstander reeds na 34 zetten tot overgave te dwingen. Met nog drie teamleden aan het spelen had Almelo op dat moment al gewonnen. Johan Essink wist een goede remise te halen tegen zijn sterke tegenstander die op dit moment een plusscore heeft in de Halve Finale van Nederland. Een prachtige prestatie. Roelof Jan de Haan was aan het eind van zijn partij wat onzorgvuldig, waardoor zijn tegenstander toch nog met de winst naar huis ging. Gerrit Bosch die in het middenspel een prachtige stand had, waarbij hij met positiespel en combinatiespel zijn tegenstander tot wanhoop dreef, moest in het eindspel genoegen nemen met remise. Hiermee heeft Almelo met nog een wedstrijd te gaan een prachtige tussenstand: 10 punten uit 10 partijen.

uitslagen
Frank Eektimmerman-R. van der Wal1 -1
Gertjan Kolsté-G. de Wit2 -0
Edwin van Hofwegen-D. van Dijk1 -1
Anton Jurg-J. van Dijk1 -1
Bert Looms-W. van de Velde2 -0
Johan Essink-S. Doller1 -1
Roelof Jan de Haan-H. Veenstra0 -2
Matthijs van Hofwegen-A. de Jong2 -0
Gerrit Bosch-K. de Bruin1 -1
Ronny Kamp-M. Peira2 -0

02-02-2010  Almelo - Wierden 2 (dinsdag)

Anton Jurg won snel door een lokzet met een plakker. Bert Looms wist door sterk strategisch spel een schijf te winnen en later de partij. Gertjan Kolsté won behulp van sterk strategisch spel. Ronny Kamp won door met sterk strategisch spel zijn tegenstander onder druk te zetten, waarop hij een naar winst combineerde. Matthijjs van Hofwegen wist zijn aanval door te drukken en in tijdnood de winst veilig te stellen. Gerrit Bosch had een fraaie doorbraakcombinatie, maar moest in het majeure eindspel de winst veilig te stelen, wat hij goed deed. Hiermee kwam de winst op 12-0 voor Almelo 1

uitslagen
Anton Jurg-J. Veneman2 -0
Gertjan Kolsté- J. Vos2 -0
Bert Looms- J.M. Dollen2 -0
Matthijs van Hofwegen-G. Woolderink2 -0
Gerrit Bosch-E. Veneman2 -0
Ronny Kamp-H. ten Cate2 -0

23-01-2010  Enschede - Almelo

Op 23 januari verloor het eerste team van Enschede. Bert Looms sloeg snel toe en na schijfwinst in door een magnifieke combinatie, werkt hij de overgebleven stand goed af. Roelof Jan de Haan nam een dure doorbraakcombinatie die te duur bleek te zijn. Frank Eektimmerman kreeg in zijn partij overwicht, maar was wat slordig, waar zijn tegenstander optimaal van profiteerde. Gerrit Bosch speelde een sterke strategische partij, waarin hij voordeel kreeg. Door teveel strategisch denken, kon zijn tegenstander hem verrassen, met een verborgen combinatie. Ronny Kamp speelde een sterke partij, waarin hij geen fouten maakten. Zijn tegenstander maakte ook geen fouten, waadoor het remise werd. Edwin va Hofwegen kreeg door sterk spel en een verborgen damcombinatie een winnende stand. Door extreme tijdsdruk liet hij de winst lopen en werd het remise. Anton Jurg had een gelijkopgaande strijd en uiteindelijk berustten beiden in remise. Gertjan Kolsté tastte vlak voor de tijdcontrole mis en verloor uiteindelijk. Matthijs van Hofwegen kreeg onvoldoende grip op zijn tegenstander en in een voordelig eindspel moest hij in remise berusten. Linda Eektimmerman had de langste partij. Na een goed begin kwam Linda in de tijdnoodfase onder druk te staan. Daarop kwam een majeur eindspel. Na de tweede tijdcontrole werd nog enige tijd doorgespeeld. Haar tegenstander was niet meer van het damhalen af te houden en zij gaf op.

uitslagen
Gertjan Kolsté-M. Makrovitsj0 -2
Anton Jurg-R. Zdoroviak 1 -1
Frank Eektimmerman-G. Schirinzi 0 -2
Edwin van Hofwegen-T. Keijzer1 -1
Matthijs van Hofwegen-L. Haan 1 -1
Bert Looms -G. Kooistra2 -0
Linda Eektimmerman-Y. Geisenblass 0 -2
Roelof Jan de Haan-I. Tchartoriski0 -2
Ronny Kamp-J. Schoo1 -1
Gerrit Bosch -P. van de Veen0 -2

18-01-2010  Ravenshorst/Nijverdal 1 - Almelo (maandag)

Op 18 januari 2010 won het eerste team met 7-5 van Nijverdal. Gertjan Kolsté hield lang redelijk gelijkwaardig spel, maar verloor uiteindelijk in het eindspel, waar hij te snel een doorbraakcombinatie nam. Anton Jurg had last van een goed geplaatst offer en verloor. Frank Eektimmerman had een prachtig opgebouwde strategische stand en won. Gerrit Bosch won met behulp van sterk strategisch spel. Ronny Kamp Wist met behulp van een prachtige combinatie de winst binnen te halen. Matthijs van Hofwegen kreeg in het middenspel voordeel, maar wist er geen winst uit te halen. Door deze overwinning staat Almelo weer op de eerste plaats.

uitslagen
Gertjan Kolsté -B. Neven0 -2
Anton Jurg -M. Morsink0 -2
Frank Eektimmerman -B. Machielsen2 -0
Gerrit Bosch -H. Hoonhorst2 -0
Ronny Kamp-H. Booyink2 -0
Matthijs van Hofwegen-M. Ravenshorst1 -1

09-01-2010  Heerenveen - Almelo

Op 9 januari 2010 wist het eerste team met 11-9 te winnen van Heerenveen. Invaller Harrie Jansen speelde tegen de een na sterkste speler van Heerenveen. Ondanks zijn goede tegenstand kon Harrie niet voorkomen dat hij verloor. Linda Eektimmerman nam haar tegenstander mee in ingewikkeld spel. Toen haar tegenstander even onzorgvuldig was Linda direct bij en na een fraaie combinatie naar dam gaf haar tegenstander op. Anton Jurg speelde tegen de beste speler van Heerenveen. Na een zware strategische strijd kwamen de twee remise overeen. Gertjan Kolsté wist optimaal van zijn sterke hekstelling profiteren en won. Edwin van Hofwegen, die in vliegende tijdnood de winst miste, moest uiteindelijk genoegen nemen met een remise. Roelof Jan de Haan kreeg met behulp van sterk strategisch spel een winnen de stand in handen. In tijdnood koos hij voor de verkeerde manier om door te breken naar dam en kon toen niet meer voorkomen dat het remise werd. Danny Crompvoets kwam tegen zijn tegenstandster in het late middenspel iets voordeliger te staan, maar had uiteindelijk geen reële winstkansen. Matthijs van Hofwegen had in het middenspel een zeer goed stand. Zijn voordeel vlakte onder druk van tijd wat af. Na tijdnood had hij nog steeds een duidelijk betere stand, maar zijn tegenstander wist met behulp van een offer remise af te dwingen. Frank Eektimmerman had de meest bijzondere partij van de dag. Na binnen zes zetten al een schijf van zijn tegenstander te hebben gewonnen en praktisch de hele partij daarop gewonnen te hebben gestaan, was hij onzorgvuldig in de afwerking en werd het remise. Ronny Kamp kreeg in het late middenspel voordeel, maar dit bleek niet voldoende voor de winst.

uitslagen
Matthijs van Hofwegen-A. Plantinga1 -1
Linda Eektimmerman-T. Smedinga2 -0
Gertjan Kolsté-M. Zijlstra2 -0
Edwin van Hofwegen-W. van der Molen1 -1
Anton Jurg-S. Koopman1 -1
Ronny Kamp-F. Veltman1 -1
Frank Eektimmerman-P. Achterstraat 1 -1
Roelof Jan de Haan-J. Modderman1 -1
Danny Crompvoets-I. Poepjes1 -1
Harrie Jansen-P. Veltman0 -2

15-12-2009  Almelo - Wierden 1 (dinsdag)

uitslagen
Anton Jurg-A. Hakvoort1 -1
Gertjan Kolsté-G. Stam 2 -0
Gerrit Bosch-J. Oude Vrielink1 -1
Matthijs van Hofwegen-G. van der Kolk2 -0
Johan Essink -D. Mulder 2 -0
Ronny Kamp-H. Veneman2 -0

12-12-2009  Almelo - DTC Hijken 2

Op 12 december won het eerste team met 12-8 van Hijken. Anton Jurg kreeg te weinig vat op zijn tegenstander, het werd remise. Danny Crompvoets stevende vanaf de opening in een prachtige principiële partij rechtstreeks op de winst af. Matthijs van Hofwegen kreeg in zijn partij slechts licht voordeel, maar moest in remise berusten. Jan Wienk kwam onder druk te staan, kwam sterk terug, maar na wederzijds damhalen zat er geen remise meer in. Bert Looms had een gelijk opgaande strijd met zijn tegenstander, waar geen winstkansen meer waren. Frank Eektimmerman zette zijn tegenstander onder druk, tegen het eindspel aan kreeg hij groot voordeel en een paar zetten later gaf zijn tegenstander terecht op. Gerrit Bosch kreeg door sterk strategisch spel in het middenspel al een gewonnen stand in handen. Hierop was Gerrit wat onzorgvuldig, waardoor zijn tegenstander op remise kon hopen. Gerrit ging er nog eens goed voor zitten en won zij partij. Gertjan Kolsté kreeg weinig grip op zijn tegenstander. Na een onzorgvuldigheidje van zijn tegenstander, kreeg hij deze alsnog. Dit voordeeltje wist hij maximaal uit te buiten en won in een majeur eindspel. Roelof Jan de Haan was de laatste die nog bezig was. Na een in de partij steeds gelijkopgaande partij, kwam Roelof Jan in een licht nadelig eindspel terecht. Hij wist zijn geduld te behouden en kreeg zijn verdiende remise.

uitslagen
Matthijs van Hofwegen-J. Knipper1 -1
Gertjan Kolsté-H. de Groot2 -0
Anton Jurg-K. de Groot1 -1
Frank Eektimmerman-H. van der Laan2 -0
Bert Looms-H.J. Brascamp1 -1
Gerrit Bosch-R. Smit2 -0
Roelof Jan de Haan-B. Plijter1 -1
Ronny Kamp-R. Knevel0 -2
Danny Crompvoets-J. Plijter2 -0
Jan Wienk-B. Verberkt0 -2

28-11-2009  Roden/Leek - Almelo

Op 28 november 2009 verloor het eerste team met 12-8 van Roden/Leek. Matthijs van Hofwegen en zijn tegenstander hadden wederzijds een aanval aan hun rechterkant, waarbij beiden niet hun aanval niet konden doordrukken, waarbij beiden uiteindelijk in remise berustten. Jan Wienk speelde tegen de sterkste speler van Roden/Leek. Na in het middenspel nog een gelijkwaardige stand te hebben, ging het ergens tussen het middenspel en eindspel verkeerd en verloor Jan. Gerrit Wiggers had een uitstekend debuut. Zijn tegenstander wilde hem onder druk zetten met een halve hekstelling, maar door sterk strategisch spel van Gerrit kwam deze als overwinnaar uit de hekstelling. Hierop bood zijn tegenstander snel remise aan om nog meer onheil af te wenden. Danny Crompvoets had een sterke aanvallende stelling. Bij berustte uiteindelijk in remise. Gerald Krol speelde tegen de een na beste speler van Roden/Leek. Zijn tegenstander begon een omsingelingspartij. Na een sterke opening liet Gerald zich in het middenspel omklemmen, waarop hij uiteindelijk verloor. Linda Eektimmerman kwam in het middenspel iets onder druk te staan. Later stond zij even gewonnen, waarop de partij geruisloos naar remise ging. Gerrit Bosch leek in het middenspel zijn tegenstander zo onder druk te hebben gezet dat deze zou bezwijken. Deze wist door creatief te verdedigen remise te houden. Gertjan Kolsté zette zware druk op zijn tegenstander, maar deze kon nog net remise halen. Frank Eektimmerman kreeg voordeel, maar dit bleek niet voldoende voor de winst.

uitslagen
Gerrit Bosch-F. Stoppels1 -1
Gerald Krol-J. H. Alkema0 -2
Jan Wienk-E. van Sonderen0 -2
Gerrit Wiggers-G. Lieffering1 -1
D. Crompvoets-F. Smid 1 -1
Roelof Jan de Haan-L. Riddersma 1 -1
Gertjan Kolsté-A. Schuur1 -1
Matthijs van Hofwegen -J. Huizinga1 -1
Frank Eektimmerman-J. de Haan1 -1
Linda Eektimmerman-B. Begeman1 -1

24-11-2009  Deventer 1 - Almelo (dinsdag)

Op 24 november werd het eerste team met 9-3 van Deventer verslagen. Gertjan Kolsté had zijn tegenstander onder zware druk. Hij was wat onzorgvuldig, waarop zijn tegenstander uiteindelijk won. Anton Jurg kreeg tijdens zijn partij steeds meer grip op zijn tegenstander en won. Frank Eektimmerman wist met behulp van een sterk centrum zijn tegenstander te overspelen. Ronny Kamp kreeg een geslaagde aanval en won fraai. Matthijs van Hofwegen kreeg weinig vat op zijn tegenstander en moest in remise berusten. Roelfo Jan de Haan plaatste een lokzet waar zijn tegenstander inliep. Een aantal zetten later wist Roelof Jan nog een schijf te winnen en was de winst definitief binnen.

uitslagen
Gertjan Kolsté-H. Luchies0 -2
Anton Jurg-H. Beverdam sr.2 -0
Frank Eektimmerman-F. Nuesink2 -0
Ronny Kamp-M. van Dijk2 -0
Matthijs van Hofwegen-H. Beverdam jr.1 -1
Roelof Jan de Haan-D. Stevens2 -0

14-11-2009  Almelo - Huizum 2

Op 14 november won het eerste team met 13-7 van Huizum. Danny Crompvoets was even niet bij de les en verloor. Anton Jurg kreeg in zijn partij voordeel, maar zijn tegenstander verdedigde zich creatief. Het werd remise. Gerrit Bosch zette zijn tegenstander onder zware druk en toen deze leek te ontsnappen behaalde voerde Gerrit een prachtige doorbraak uit en won. Linda Eektimmerman had in haar partij licht voordeel. De vrede werd uiteindelijke getekend. Gertjan Kolsté wist in een principiële partij schijfwinst te forceren en te winnen. Edwin van Hofwegen kreeg in zijn partij groot strategisch voordeel, welk voordeel hij in een geraffineerd eindspel naar winst bracht. Matthijs van Hofwegen kreeg in zijn partij groot voordeel. Toen hij geforceerd zijn voordeel wilde oogsten, ging het verkeerd en verlo0or hij zelfs. Frank Eektimmerman wist met behulp van een subtiele forcing in het middenspel schijfwinst af te dwingen. Ronny Kamp wist met behulp van sterk strategisch spel schijfwinst af te dwingen. In het eindspel rekende hij in alle rust uit en een verdiende overwinning was zijn deel. Roelof Jan de Haan kwam in het middenspel onder druk te staan. Tegen het eindspel waren de kansen aan zijn kant, zijn tegenstander deed echter de juiste zetten en het werd remise.

uitslagen
Matthijs van Hofwegen-M. de Vries0 -2
Frank Eektimmerman-K. Hoekstra 2 -0
Anton Jurg-B. Visser 1 -1
Gertjan Kolsté-J. de Vries2 -0
Edwin van Hofwegen -T. Talsma2 -0
Gerrit Bosch -M. Martens2 -0
Roelof Jan de Haan-J. Terpstra1 -1
Ronny Kamp-A. Dekker 2 -0
Linda Eektimmerman-G. D. Nijholt 1 -1
Danny Crompvoets-J. Bosselaar0 -2

10-11-2009  Orfam Telecom Twente 1 - Almelo (dinsdag)

Op 10 november 2009 behaalde het eerste team tegen Orfam Telecom Twente een gelijkspel. Matthijs van Hofwegen wist zijn tegenstander in de opening al onder druk te zetten, wat een schijfwinst opleverde. Hierop won hij zijn partij. Danny Crompvoets kwam in een halve hekstelling te staan, toen hij hier uitkwam, bleek dat hij zijn lange vleugel veronachtzaamd had en verloor uiteindelijk. Gertjan Kolsté kreeg veel strategisch voordeel, maar pleegde onvoldoende zetcontrole en verloor. Jan Wienk kreeg in zij partij in de opening voordeel. In het late middenspel kon hij doorbraak van zijn tegenstander niet meer tegenhouden en verloor uiteindelijk. Anton Jurg wist behulp van sterk strategisch spel schijf- en partijwinst af te dwingen. Gerrit Bosch leek in het middenspel beslissend voordel te hebben. Zijn tegenstandster vocht zich echter terug, maar in het eindspel wist hij de overwinning toch binnen te slepen.

uitslagen
Gerrit Bosch-M. Sanders2 -0
Jan Wienk-E. van Hattem0 -2
Gertjan Kolsté-J. Smit0 -2
Anton Jurg-J. Paalman2 -0
Matthijs van Hofwegen-J. Horst2 -0
Danny Crompvoets-G. Draaisma0 -2

31-10-2009  Tamek Damkring - Almelo

Op 31 oktober 2009 verloor het eerste team met 7-13 van Marknesse. Anton Jurg wist met behulp van sterk strategisch spel snel schijf- en partijwinst af te dwingen. Gerrit Bosch kwam in het middenspel onder druk te staan en verloor. Jan Wienk tastte mis in tijdnood en verloor. Johan Essink nam een verkeerde combinatie en met een schijfverlies verloor hij na nog lang te hebben gestreden. Edwin van Hofwegen kreeg onvoldoende vat op zijn tegenstander en het werd remise. Matthijs van Hofwegen kreeg onvoldoende voordeel en moest in remise berusten. Roelof Jan de Haan kreeg in het middenspel een winnende stand, maar overzag de winstvariant, waardoor het ondanks ruim voordeel in remise moest berusten. Gertjan Kolsté kreeg vanuit de opening voordeel, dit vervlakte en kreeg in tijdnoodfase licht nadeel, maar ruim voldoende voor een gelijkwaardige remise. Linda Eektimmerman zette haar tegenstander onder zware druk. Ze was dicht bij winst, maar haar tegenstander wist te ontglippen en het werd remise. Frank Eektimmerman kwam in het middenspel onder druk te staan, dacht een fraai offervariant te hebben, maar deze werkte niet goed. In het eindspel leek hij ondanks zijn nadeel op remise af te stevenen, maar hij wilde te snel remise forceren en verloor juist daardoor.

uitslagen
Jan Wienk-M. van Dijk0 -2
Linda Eektimmerman-K. Veldstra1 -1
Anton Jurg-A. Boxum1 -1
Roelof Jan de Haan-A. Scharft1 -1
Gerrit Bosch-W. van der Wijk0 -2
Matthijs van Hofwegen-J. Akse1 -1
Frank Eektimmerman-IJ. Haven0 -2
Edwin van Hofwegen-B. Jonker1 -1
Gertjan Kolsté-J.M. van der Reest1 -1
Johan Essink-J. Post0 -2

27-10-2009  Almelo - Den Ham (dinsdag)

Het eerste team wist op 27 oktober met 10-2 te winnen van De Hammerdammer. Anton Jurg tekende de vrede met zijn tegenstander. Matthijs van Hofwegen wist met behulp van sterk strategisch spel beslissend voordeel te krijgen en won. Johan Essink wist in het middenspel een schijf te winnen en later ook de partij. Jan Wienk had licht voordeel, maar niet genoeg voor de winst. Gertjan Kolsté wist zijn tegenstander een schijf te ontfutselen en won later. Gerrit Bosch wist het majeure eindspel vakkundig te winnen.

uitslagen
Anton Jurg-G. Mollink1 -1
Gertjan Kolsté-H. Braakman (jr.) 2 -0
Matthijs van Hofwegen-H. Braakman (sr.) 2 -0
Gerrit Bosch-W. Bouwhuis2 -0
Johan Essink-J. Arrindell2 -0
Jan Wienk-J. Spijker1 -1

17-10-2009  Almelo - Dammers uit Oost 2

Op 17 oktober trad het eerste team aan tegen de koploper Dammers uit Oost. Johan Essink speelde een heel goede partij. In het eindspel was hij even onachtzaam waardoor hij uiteindelijk verloor. Gertjan Kolsté kreeg in het middenspel voordeel, maar dit vlakte af. Anton Jurg leek te gaan winnen, maar zijn tegenstander had allerlei verdedigingmechanismen, waardoor deze nog net remise kon halen. Frank Eektimmerman speelde ene gelijkwaardige wedstrijd, waarbij hij tegen het einde licht voordeel leek te hebben. Matthijs van Hofwegen had ook een gelijkopgaande strijd, kwam eerder op dam, maar had geen uitzicht op de winst. Ronny Kamp voerde onvoldoende zetcontrole en verloor. Bert Looms had in het late middenspel voordeel, maar dit was onvoldoende voor de winst. Jan Wienk tastte mist, waardoor hij verloor. Roelof Jan de Haan greep in tijdnood mis en verloor. Linda Eektimmerman zette haar tegenstander flink onder druk. Deze deed een poging om uit de omknelling te komen, maar dit leverde Linda schijf- en later partijwinst op.

uitslagen
Johan Essink-H. Hoekman0 -2
Gertjan Kolsté-B. Winkel1 -1
Anton Jurg-M. Daamen1 -1
Frank Eektimmerman-J. Haijtink1 -1
Matthijs van Hofwegen-B. Bosch1 -1
Ronny Kamp-H. Graaskamp0 -2
Bert Looms-C. Grevers1 -1
Jan Wienk-T. Hendriksen0 -2
Roelof Jan de Haan-R. Richters0 -2
Linda Eektimmerman-J. de Vries2 -0

13-10-2009  Almelo 2 - Almelo 1 (dinsdag)

Op 13 oktober trad het eerste team aan tegen het tweede team. Anton Jurg wist met behulp van een subtiel offer een schijfwinst te forceren en won. Matthijs van Hofwegen wist met behulp van sterk strategisch spel en een fraaie doorbraak de winst binnen te halen. Bets Gasthuis wist zijn tegenstander te lokken met een combinatie die niet kon. Bets wist de resterende stand met sterk spel naar winst te brengen. Ronny Kamp kwam niet door het sterke verdedigingsblok van zijn tegenstander. Gerrit Bosch had een enerverende partij. Na in het middenspel zijn tegenstander net niet over de rand van de afgrond te drukken, wist deze met behulp van sterk spel terug te komen en werd uiteindelijk de vrede getekend. Frank Eektimmerman wist in een majeur eindspel zijn tegenstander de uiteindelijk tot opgeven te dwingen.

uitslagen
Frank Eektimmerman-Jan Wienk2 -0
Bets Gasthuis-Gerald Krol2 -0
Anton Jurg-Danny Crompvoets2 -0
Matthijs van Hofwegen-Hennie Jansen2 -0
Ronny Kamp-Harrie Jansen1 -1
Gerrit Bosch-Gerrit Wiggers1 -1

03-10-2009  DIOS Achterhoek - Almelo

Op 3 oktober wist het eerste team met 11-9 te winnen van DIOS Achterhoek 1. DIOS Achterhoek was vorig jaar gedegradeerd, terwijl Almelo juist was gepromoveerd. DIOS Achterhoek had zich dit seizoen verstrekt met een paar topspelers. Dit bleek niet voldoende. De twee beste spelers van DIOS Achterhoek kregen geen vat op Roelof Jan de Haan en invaller Danny Crompvoets. Invaller Jan Wienk wist zelfs te winnen van een oud-deelnemer van het Nederlands kampioenschap. Hieronder de gedetailleerde uitslagen. Gerrit Bosch ging te veel mee in het spel van zijn tegenstander en verloor. Bert Looms wist daarop door aan het eind van het middenspel zijn tegenstander onder zware druk te zetten te winnen. Invaller Danny Crompvoets tekende de vrede na een gelijkopgaande strijd met een van de twee topspelers van DIOS Achterhoek. Ronny Kamp was wat onzorgvuldig en verloor uiteindelijk. Roelof Jan de Haan stond lange tijd iets minder dan zijn tegenstander. Tegen het eind van het middenspel kreeg hij een betere stand, hij zette in dit latere middenspel zijn tegenstander, een van de topspelers van DIOS Achterhoek, steeds meer onder druk. In een voordelige stand voor Roelof Jan nam Roelof Jan het remise-aanbod van zijn tegenstander aan. Invaller Jan Wienk wist zijn tegenstander, een oud-deelnemer van het Nederlands kampioenschap, een schijf te ontfutselen en zette de resterende stand op subtiele wijze om in winst. Anton Jurg stevende in het middenspel al op de winst af. Anton was wat onzorgvuldig in de afwerking, waardoor zijn tegenstander nog net kon ontglippen in een majeur eindspel. Frank Eektimmerman kreeg in zijn partij voordeel, maar zijn tegenstander wist steeds binnen de remisemarge te blijven. Gertjan Kolsté begon sterk, viel daarop iets terug. Nadat zijn tegenstander hem remise aanbood, welk aanbod hij wegwuifde, kwam hij steeds beter te staan en won uiteindelijk. Linda Eektimmerman kreeg weinig vat op haar tegenstander. Na een gelijkopgaande strijd werd in ene gelijkwaardig remise-eindspel uiteindelijk remise overeengekomen en was het beslissende punt binnen.

uitslagen
Ronny Kamp-H. Seinhorst0 -2
Gerrit Bosch-A. de Greef0 -2
Danny Crompvoets-M. Knipper1 -1
Roelof Jan de Haan-F. Kemperman1 -1
Jan Wienk-J. Dallinga2 -0
Bert Looms-G. te Raa2 -0
Gertjan Kolste-B. van Oosterom2 -0
Anton Jurg-H. Vos1 -1
Frank Eektimmerman-G. Korten1 -1
Linda Eektimmerman-T. Stoverinck1 -1

19-09-2009  Almelo - Harderwijk

Op 19 september verloor het eerste team nipt met 9-11 van het gedegradeerde Harderwijk. Frank Eektimmerman wist door middel van aanvallend spel beslissend voordeel te krijgen en won overtuigend. Matthijs van Hofwegen had een betere stand, maar pleegde onvoldoende zetcontrole en verloor. Anton Jurg zette zijn tegenstander zwaar onder druk, maar deze wist met behulp van een offer nog net remise te behalen. Linda Eektimmerman kwam onder tijdsdruk te staan speelde toen te onzorgvuldig en verloor. Bert Looms speelde een omsingelingspartij waarbij hij gaandeweg onder druk kwam te staan. In het eindspel wist hij met behulp van een forcing met een fraaie rondslag keurig remise te maken. Edwin van Hofwegen zette zijn tegenstander vanuit de opening zwaar onder druk. In het middenspel bezweek zijn tegenstander onder druk. Edwin ronde deze partij fraai af naar winst. Roelof Jan de Haan speelde een gelijkwaardige partij waarbij zijn tegenstander tegen het einde een iets voordeel kreeg. Roelof Jan voerde daarop een verborgen doorbraakcombinatie uit en er werd meteen tot remise besloten. De tegenstander van Gertjan Kolsté plaatste in de partij eerst een offer en daarop zelfs een dubbeloffer. Gertjan kreeg pas in het eindspel beslissend voordeel, maar in vliegende tijdnood tastte hij mis en werd het remise. Gerrit Bosch kreeg weinig vat op zijn tegenstander. Na een wederzijdse doorbraak kwamen zij remise overeen. Ronny Kamp stond in zijn partij lange tijd onder druk. In het eindspel, dat nog remise was, maakte hij een slordigheid waar zijn tegenstander optimaal van profiteerde.

uitslagen
Edwin van Hofwegen-A.C.H. Eekelschot2 -0
Gertjan Kolsté-J. van de Werfhorst1 -1
Anton Jurg-C. de Jong1 -1
Frank Eektimmerman-C. Koene2 -0
Matthijs van Hofwegen-R. Alderliesten0 -2
Gerrit Bosch-P. Wielmout1 -1
Bert Looms-J.H. Kok1 -1
Linda Eektimmerman-J. Hierden0 -2
Roelof Jan de Haan-J. Ferwerda1 -1
Ronny Kamp-A.V. Elgersma0 -22e team

27-04-2010  Almelo 2 - Deventer 1

Op 27 april vond de halve finale van de bekercompetitie plaats. Almelo verloor met 3-5 van Deventer. Gerrit Bosch kreeg in zijn partij steeds meer voordeel. Er kwam een majeur eindspel op het bord. zijn tegenstander wist nog net remise te halen. Danny Crompvoets kreeg ook voordeel. In het eindspel offerde zijn tegenstander een schijf om nog wat tegenspel te hebben. Dit tegenspel bleek precies voldoende voor remise. Gerrit Wiggers kreeg gaandeweg de partij steeds meer voordeel. Toen Gerrit naar de winst zat te zoeken, veronachtzaamde hij zijn verdediging. Hier wist zijn tegenstander optimaal van te profiteren en die won. Jan Wienk kreeg een groot centrum, kreeg in het middenspel wat voordeel, maar kwam niet verder dan een gelijkwaardige remise.

uitslagen
Gerrit Bosch-H. Beverdam sr.1 -1
Danny Crompvoets-A. Stehouwer1 -1
Gerrit Wiggers-H. Luchies0 -2
Jan Wienk-H. Beverdam jr.1 -1

06-04-2010  Wierden 1 - Almelo 2

Op 6 april wist het tweede team voor de beker met 5-3 te winnen van het eerste team van Wierden. Gerrit Bosch was wat onfortuinlijk en verloor. Johan Essink wist met behulp van scherp spel zijn tegenstander onder zware druk te zetten en won. Danny Crompvoets wist met behulp van een stere strategische opbouw de partij steeds meer naar zijn hand te zetten en won verdiend. Teamleider Harrie Jansen behaalde het beslissend epunt, waardoor het tweede team thuis tegen Deventer in de halve finale aantreedt.

16-03-2010  Enschede 2 - Almelo 2

Op 16 maart won het tweede team voor de beker met 5-3 van Enschede. Johan Essink wist zijn partij fraai te winnen door zijn tegenstander onder zware druk te zetten. Danny Crompvoets wist met behulp van zijn subtiele sterke spel prachtig te winnen. Harrie Jansen was wat onfortuinlijk en verloor. Jan Wienk, die de langste partij had, behaalde met degelijk spel het beslissende punt binnen. De volgende tegenstander is Wierden 1.

uitslagen
Jan Wienk -R. Pots1 -1
Johan Essink -L. Munnink 2 -0
Harry Jansen-J. van Montfoort 0 -2
Danny Crompvoets-R. Wagelaar2 -0

02-02-2010  Orfam Telecom Twente 1 - Almelo 2 (dinsdag)

uitslagen
Gerald Krol-W. Sytsma0 -2
Johan Essink-E. van Hattem 1 -1
Jan Wienk-J. Paalman0 -2
Danny Crompvoets-J. Koopman 1 -1
Harrie Jansen-J. Horst1 -1
Gerrit Wiggers-J. Smit 1 -1

19-01-2010  Almelo 2 - Den Ham 1 (dinsdag)

Op 19 januari won het tweede team met 9-3 van het eerste team van Den Ham. Gerrit Wiggers wist zijn tegenstander snel te verschalken door een prachtige combinatie. Bert Looms combineerde ook zeer fraai en zijn tegenstander gaf op. Hennie Jansen wist met behulp van sterk strategisch spel zijn tegenstander onder druk te zetten en won fraai. Teamleider Harrie Jansen behaalde de beslissen punten binnen. In een interessante partij wist hij het majeure eindspel op voortreffelijke wijze naar winst te leiden. Jan Wienk was wat onfortuinlijk en moest na een lange partij uiteindelijk opgeven. Johan Essink kreeg een prachtige aanvallen stand, maar wist niet dor de verdediging van zijn sterke tegenstander te komen en beruste in remise.

uitslagen
Johan Essink -G Mollink1 -1
Jan Wienk-H. Braakman jr.0 -2
Bert Looms -W. Bouwhuis2 -0
Hennie Jansen -J. Arrindel2 -0
Gerrit Wiggers -J. Spijker 2 -0
Harrie Jansen -J. Slotman 2 -0

08-12-2009  Almelo 2 - Deventer 1 (dinsdag)

Het tweede team trad aan tegen DDC Deventer 1. Bert Looms en Gerald Krol verloren hun partij, Johan Essink, Jan Wienk en Gerrit Wiggers speelden remise. Hennie Jansen wist zijn tegenstander al na een half uur door twee combinaties op de knieën te krijgen. Dit resulteerde in een 7 - 5 nederlaag.

uitslagen
Bert Looms-H. Beverdam sr0 -2
Gerald Krol-R. Hendriks 0 -2
Johan Essink-H Luchies1 -1
Jan Wienk-F. Nuesink1 -1
Gerrit Wiggers-H. Beverdam jr1 -1
Hennie Jansen -D. Stevens 2 -0

01-12-2009  Wierden 2 - Almelo 2 (dinsdag)

Het tweede team, dat bestond uit Danny Crompvoets, Johan Essink, Jan Wienk, Gerrit Wiggers, Hennie Jansen en Gerald Krol, gingen naar Wierden om het op te nemen tegen het tweede team van Wierden. Gerald Krol was de grote man bij Almelo. Hij was de enige die zijn partij op een grandioze manier tot winst kon brengen en daardoor matchwinnaar werd voor het team van Almelo. De overige spelers speelden namelijk allen gelijk, zodat Almelo met een 7-5 overwinning naar huis terug kon.

uitslagen
Danny Crompvoets-J. Veneman1 -1
Johan Essink-J.M. Dollen 1 -1
Jan Wienk -G. Woolderink 1 -1
Gerrit Wiggers-E. Veneman1 -1
Hennie Jansen-H. Smit 1 -1
Gerald Krol -Harry Pierik2 -0

17-11-2009  Almelo 2 - Ravenshorst/Nijverdal 1 (dinsdag)

Op 17 november verloor het tweede team met 4-8 van het eerste team van Nijverdal. Jan Wienk werd verrast door een verborgen combinatie. Bets Gasthuis had een te agressieve spelopzet waar zijn tegenstander optimaal van profiteerde. Danny Crompvoets had in het middenspel een betere stand, tegen het eind van de wedstrijd was het een gelijkwaardige remise. Harrie Jansen had een wedstrijd waarbij beide spelers elkaar in evenwicht hielden. Gerrit Wiggers had een goede spelopbouw, maar kon geen zwaktes in de stand van zijn tegenstander ontdekken. Hans Lucassen wist met behulp van sterk spel een goede remise te behalen.

uitslagen
Jan Wienk-M. Morsink0 -2
Bets Gasthuis -H. Hoonhorst0 -2
Danny Crompvoets-E. Eikenaar1 -1
Harrie Jansen-R. Visser1 -1
Gerrit Wiggers-Y. Veenstra1 -1
Hans Lucassen-J. Drees1 -1

03-11-2009  Wierden 1 - Almelo 2 (dinsdag)

Het tweede team verloor op 3 november met 4-8 van het eerste team van Wierden. Gerald Krol was de enige die een zeer goede overwinning boekte tegen Henk Veneman. Gerrit Wiggers en Hennie Jansen speelden remise en de overige spelers verloren.

uitslagen
Jan Wienk -G. Stam0 -2
Gerard Krol -H. Veneman2 -0
Harry Jansen -A. Hakvoort 0 -2
Gerrit Wiggers -G. van der Kolk1 -1
Hennie Jansen-D. Mulders1 -1
Hans Lucassen- J. Oude Vrielink 0 -2

13-10-2009  Almelo 2 - Almelo 1 (dinsdag)

Op 13 oktober trad het tweede team aan tegen het eerste team. Danny Compvoets onderschatte de gevaren van zijn stand en werd door zijn tegenstander verrast met een subtiel offer, dit leidde tot schijf- en partijwinst. Hennie Jansen kwam gaandeweg de partij steeds meer onder druk te staan, na een onafwendbare doorbraak gaf hij op. Gerald Krol trapte in een verborgen lokzet van zijn tegenstander en verloor. Harrie Jansen wist met behulp van sterk spel zijn tegenstander in toom te houden en behaalde remise. Gerrit Wiggers had een enerverende partij. In het middenspel liep hij over de rand van de afgrond, maar wist met behulp van sterk spel terug te komen en behaalde remise. Jan Wienk verloor onder tijdsdruk het overzicht in een majeur eindspel en moest uiteindelijk voor zijn tegenstander buigen.

uitslagen
Jan Wienk-Frank Eektimmerman0 -2
Gerald Krol-Bets Gasthuis0 -2
Danny Crompvoets-Anton Jurg0 -2
Hennie Jansen-Matthijs van Hofwegen0 -2
Harrie Jansen-Ronny Kamp1 -1
Gerrit Wiggers-Gerrit Bosch1 -13e team

12-01-2010  Den Ham 2 - Almelo 3 (dinsdag)

Op 12 janauri verloor het derde team nipt van het tweeede team van Den Ham. Hans Lucassen was wat onzorgvuldig, waar zijn tegenstander optimaal van profiteerde. Jan Schram behaalde een nette remise. Teamleider Paul Dost behaalde een goede remise. Ruben Burink wist door sterk degelijk spel remise te behalen.

uitslagen
Hans Lucassen-M. Kleinjan0 -2
Jan Schram-G. Endeman1 -1
Paul Dost-E. Stokvis1 -1
Ruben Burink-J. Slotman1 -1

01-12-2009  Almelo 3 - Enschede 2 (dinsdag)

02-11-2009  Eelen & Rhaan 2 - Almelo 3 (maandag)

Op 2 november verloor het tweede team met 3-5 van het tweede team van Eelen en Rhaan. Hans Lucassen had wat pech en verloor. Teamleider Paul Dost liet zien hoe het moest en wist fraai te winnen. Jan SChram kwam iets tekort en verloor. Ruben Burink wist in zijn partij een schijf te winnen, leek te winnen, maar liet zijn tegenstander in het eindspel ontsnappen en moest in remise berusten.

uitslagen
Hans Lucassen-B. Hendriks0 -2
Paul Dost -M. Berendijk2 -0
Jan Schram-G.J. Oolbrink0 -2
R. Burink -H. Sasbrink 1 -1

20-10-2009  Almelo 3 - Rijssen 2 (dinsdag)

Het derde tem heeft op 20 oktober verloren van het tweede team van Rijssen. Bert de Vries kwam goed te staan, maar was even onachtzaam. Zijn tegenstander profiteerde hier optimaal van. Paul Dost hie het lange tid vol, maar moest uiteindelijk opgeven. Hans Lucassen wist fraai een schijf te winnen. Daarop werd hij onzorgvuldig, waardoor zijn tegenstander wist te winnen. Bets Gasthuis kreeg in zijn partij strategisch voordeel, maar liet zich verrassen door een doorbraakcombinatie en verloor.

uitslagen
Bets Gasthuis-B. Woolderink0 -2
Hans Lucassen-J. de Leeuw0 -2
Paul Dost-A.J. Slot0 -2
B. de Vries-E. Averesch0 -2

06-10-2009  Wierden 3 - Almelo 3 (dinsdag)

Op 6 oktober trad het derde team aan tegen het 3e team van Wierden.

Jaap Eektimmerman kreeg een onverachte combinatie tegen, waardoor hij uteindelijk verloor. Rein Noppert wist op het hoogste bord ene goede remise uit de strijd te halen. Jan Schram, moest na een zware strijd opgeven. Voorzitter Hans Lucassen hield de eer hoog door zijn tegenstandster met prachtig subtiel spel te verslaan. Met behulp van een plakkervariant wist hij zijn tegenstandster te verschalken.

uitslagen
Rein Noppert -H. Smit1 -1
Jaap Eektimmerman-J. Schuttevaar0 -2
Hans Lucassen-J. Vos2 -0
Jan Schram-H. de Kroon0 -2