titel
  home
laatste nieuws
info DCA
onderlinge
beker
teams
algemeen
stand 1e team
stand 2e team
stand 3e team
stand 2010/2011
stand 2009/2010
stand 2008/2009
stand 2007/2008
stand 2006/2007
stand 2005/2006
stand 2004/2005
stand 2003/2004
stand 2002/2003
stand 2001/2002
stand 2000/2001
toernooien
uit de media
damlinks
foto's 

1e team:

11-03-2008  Almelo - Witte van Moort 2

Op 11 maart speelde het eerste team in de halve finale van de beker in de reguliere wedstrijd gelijk tegen het tweede team van Westerhaar. Anton Jurg kwam na een vrij vlakke partij tot remise. Gertjan Kolsté had grote winstkansen, maar kon deze net niet verzilveren. Gerrit Bosch speelde sterk tegen de voorzitter van Westerhaar en ging lage tijd aan de leiding in zijn partij, maar moest in remise berusten. Matthijs van Hofwegen wist met behulp van sterk strategisch spel zijn beter geachte tegenstander op een gelijkwaardige remise te houden. Het team van Westerhaar bleek tijdens het sneldammen iets gehaaider te zijn dan de Almeloërs, won en gaat daarmee door naar de finale.

uitslagen
Anton Jurg-Gerwin Mollink1 -1
Gertjan Kolsté-Herman Hilberink1 -1
Gerrit Bosch-Bart Stegeman1 -1
Matthijs van Hofwegen-Eddie Hilberink1 -1

29-02-2008  BDV Borne - Almelo

Op 29 februari won het eerste team met 5-3 van Borne Op 29 februari toog het volgende viertal naar Borne. Anton Jurg speelde sterk maar overschatte zijn hand tegen zijn geduchte tegenstander, die tevens voor het eerste team van Westerhaar uitkomt, en verloor. Gertjan Kolsté kreeg weinig vat op zijn tegenstander en kon pas tegen het einde van de wedstrijd enige druk uitoefenen in de verder gelijkwaardige partij. . Frank Eektimmerman wist met behulp van sterk aanvallend spel een schijfwinst te forceren en won verdiend. Matthijs van Hofwegen speelde ook aanvallend en zette zijn tegenstander onder druk. Met de laatste zet voor de tijdcontrole van zijn tegenstander kreeg Matthijs beslissend voordeel. Hij keek de stand nog even rustig aan en zag dat er geen kink in de kabel kon komen en won. Hiermee wist het eerste team zich te plaatsen voor de halve finale van de beker.

uitslagen
Anton Jurg-H. Wong0 -2
Gertjan Kolsté-Y. Wong1 -1
Frank Eektimmerman-H. de Lange2 -0
Matthijs van Hofwegen-J. Bosch2 -0

23-02-2008  Almelo - Oosterveen

Op 23 februari wist het eerste team van Oosterveen te winnen. Anton Jurg wist met behulp van een verdekte combinatie snel te winnen. Matthijs van Hofwegen won daarop. Gertjan Kolsté wist kort daarop ook te winnen. Danny Crompvoets kwam in een theoretische stand terecht en verloor. Konstantin Eljanov leek te gaan winnen maar zijn tegenstander wist nog net een remisevariant te vinden. Frank Eektimmerman wist eerst een schijf te winnen en niet lang daarna ook de partij. Roelof Jan de Haan speelde een te aanvallend en verloor daardoor de controle over zijn linkervleugel en verloor. Jan Wienk wist met behulp van sterk strategisch spel zijn tegenstander onder druk te zetten. Met behulp van een doorbraak verzilverde hij zijn voordeel. Gerrit Bosch werd verrast door een diepe versluierde combinatie die hem geen schijf kostte, maar hem wel erg onder druk zette. Uiteindelijk bezweek hij onder die druk. Ronny Kamp speelde een goede partij en leek af te stevenen op een voordelige remise. Zijn tegenstander wist nog net te profiteren van een onzorgvuldigheidje en Ronny verloor.

uitslagen
Anton Jurg-J. Siegers2 -0
Gertjan Kolsté-S. Lenters2 -0
Matthijs van Hofwegen-P. Lunenborg2 -0
Frank Eekitmmerman-B. Meijerink2 -0
Gerrit Bosch-J. Huzen0 -2
Ronny Kamp-J. Nijmeijer0 -2
Konstantin Eljanov -J. Timmer1 -1
Jan Wienk-A. Lenters2 -0
Roelof Jan de Haan-J. Meester0 -2
Danny Crompvoets-B. Aalberts0 -2

12-02-2008  Almelo - Deventer (beker)

Op 12 februari verloor het eerste team voor de beker met 2-6 van Deventer. Gertjan Kolsté verloor doordat zijn tegenstander altijd een van zijn schijven zou winnen. Frank Eektimmerman behaalde ene goede remsie met kansen op meer. Matthijs van Hofwegen wist6 ook een goede remsie te halen. Gerrit Bosch liet zich in het eindspel het kaas van de brood eten en verloor.

uitslagen
Gertjan Kolsté-F. van Amersfoort0 -2
Frank Eektimmerman-G. Kos1 -1
Matthijs van Hofwegen-P. Olde Hanhof1 -1
Gerrit Bosch-R. Hendriks0 -2

09-02-2008  Tamek Damkring - Almelo

Op 9 februari 2008 wist het eerste team (waarschijnlijk) gelijk te spelen tegen koploper Marknesse. Anton Jurg won snel. Middels subtiel spel kreeg hij beslissend voordeel. Gertjan Kolsté wist met behulp van allerlei dreigingen zijn tegenstander in het klassieke spel onder druk te zetten, waaronder zijn tegenstander uiteindelijk bezweek. Ronny Kamp was in het middenspel wat onzorgvuldig en verloor. Konstantin Eljanov was wat slordig, waardoor hij al snel verloren stond. Hij knokte nog lang door, maar kon nergens een remisegaatje vinden. Matthijs van Hofwegen zette zijn tegenstander op de pijnbank., maar deze wist met kunst en vliegwerk te ontsnappen. Frank Eektimmerman gaf goed spel tegen een van de toppers van Marknesse en wist netjes remise te spelen. Gerrit Bosch lette in het begin van zijn partij niet goed op, maar wist met behulp van scherp strategisch spel toch nog remise te halen. Linda Eektimmerman kreeg in het middenspel voordeel, maar speelde een beetje te aanvallend, waardoor zij de deksel op de neus kreeg en verloor. Jan Wienk kon in het middenspel een enigszins dure damcombinatie uithalen, die hem voordelig spel zou geven. Hij overzag deze mogelijkheid en kwam onder druk te staan, maar wist secuur spel netjes remise te spelen. Roelof Jan de Haan had een bijzondere partij. Met behulp van sterk strategisch spel wist hij een duidelijke winnende stand op het bord te krijgen. Zijn tegenstander wist de vijftig zetten voor de eerste tijdcontrole niet te halen. Roelof Jan had met wit zijn eenenvijftigste zet gedaan en de klok ingedrukt, waarbij hij zijn tegenstander vroeg of hij de notatie wil bijwerken waarop de tegenstander de klok weer indrukt zonder te zetten en Roelof Jan de Haan ook weer de klok indrukte, omdat zijn tegenstander aan zet was. Zijn tegenstander stelde zich toen op het standpunt dat Roelof Jan de klok niet mocht indrukken en eiste de partij op. De tegenstander van Roelof Jan weigerde om weer achter het bord te verschijnen, waardoor hij ook de daaropvolgende tijdcontrole niet aan de vereiste zetten kwam. Hierop was natuurlijk enige consternatie. Damclub Almelo en Marknesse hebben elk kort schriftelijk weergegeven wat volgens hen is gebeurd en wachten af hoe er wordt beslist.

uitslagen
Gertjan Kolsté-A. Boxum2 -0
Anton Jurg-D. Glazenborg2 -0
Frank Eektimmerman-J.M. van de Reest1 -1
Gerrit Bosch-K. Veldstra1 -1
Konstantin Eljanov-IJ. Haven0 -2
Matthijs van Hofwegen-J. Akse1 -1
Ronny Kamp-J. Post0 -2
Linda Eektimmerman-J. Poortinga1 -1
Jan Wienk-A. Hoonstra1 -1
Roelof Jan de Haan-T. Snoek2 -0

31-01-2008  Almelo - SSS Kampen

26-01-2008  Almelo - Damra Raalte

Op 26 januari speelde het eerste team gelijk tegen Damra Raalte. Anton Jurg won snel met behulp van een damcombinatie. Danny Crompvoets wist met behulp van een doorbraak zijn voordeel te verzilveren en won fraai. Matthijs van Hofwegen had een goed aanval, maar moest in remise berusten. Ronny Kamp verdedigde zich goed, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven. Frank Eektimmerman kreeg groot voordeel, maar kwam net niet tot winst. Linda Eektimmerman kreeg in het middenspel groot voordeel, maar moest in remise berusten. Roelof Jan de Haan wist zijn tegenstander een schijf afhandig te maken en won daarop. Konstantin Eljanov deed onvoldoende zetcontrole bij een wederzijdse doorbraak en verloor. Gertjan Kolsté kreeg in het middenspel voordeel, maar wist dit niet om te zetten in winst. Jan Wienk stond lange tijd beter, maar speelde te veel op winst en verloor in het eindspel.

uitslagen
Ronny Kamp-W. Terlouw0 -2
Gertjan Kolsté-A. Steenbergen1 -1
Anton Jurg-J. Preuter2 -0
Frank Eektimmerman-J. Folkers1 -1
Matthijs van Hofwegen-A. Klein Tank1 -1
Konstantin Eljanov-H. Braakman0 -2
Roelof Jan de Haan-G. Visscher2 -0
Linda Eektimmerman-D. Peppelenbos1 -1
Danny Crompvoets-H. Hulzebosch2 -0
Jan Wienk-H. Zuurveld0 -2

21-01-2008  Heino 1 - Almelo (maandag)

Op 21 januari wist het eerste team met 13-3 te winnen van Heino. Jan Wienk wist met behulp van een damcombinatie te winnen. Frank Eektimmerman zette zijn tegenstander onder grote druk. Uiteindelijk bezweek zijn tegenstander hieronder. Edwin van Hofwegen wist met behulp van een diepe verrassende forcing te winnen. Anton Jurg kreeg langzaamaan steeds meer voordeel en won. Gertjan Kolsté kreeg in het middenspel iets voordeel, maar kwam niet verder dan remise. Ronny Kamp speelde een degelijke remise. Matthijs van Hofwegen wist na een sterke aanvallende partij uiteindelijk met behulp van een scherp eindspel te winnen.

uitslagen
Ronny Kamp -T. van Ommen1 -1
Edwin van Hofwegen-H. Abbing2 -0
Gertjan Kolsté -M. Veneboer1 -1
Matthijs van Hofwegen-F. Gerritsen2 -0
Anton Jurg-D. Dijk2 -0
Frank Eektimmerman-T. v.d. Vegte2 -0
Jan Wienk-M. Schotman2 -0
Danny Crompvoets-J. Eilander1 -1

12-01-2008  Hartholt Olie Heino - Almelo

Op 12 januari won het eerste team met 13-7 van Heino. Konstantin Eljanov wist met subliem spel snel te winnen. Matthijs van Hofwegen leek te gaan winnen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met remise. Jan Wienk wist knap een voordelige remise te halen tegen zijn sterke tegenstander. Gerrit Bosch stond gewonnen, maar liet het remise lopen. Ronny Kamp behaalde een remise tegen de topper van Heino. Frank Eektimmerman leek met behulp van een sterk centrum te gaan winnen, maar moest genoegen nemen met remise. Invaller Cor Eektimmerman wist met behulp van scherp strategisch spel te winnen. Anton Jurg leek in het eindspel zijn voordeel te verzilveren, maar door scherp spel van zijn tegenstander zat er net geen winst in. Gertjan Kolsté leek op winst af te stevenen, maar kwam niet verder dan remise. Roelof Jan de Haan wist in een majeur eindspel te winnen.

uitslagen
Frank Eektimmerman-J. van Beek1 -1
Matthijs van Hofwegen-R. van Beek1 -1
Gertjan Kolsté-R. Holterman1 -1
Anton Jurg-V. Lievense1 -1
Gerrit Bosch-M. Holterman1 -1
Ronny Kamp-M. Veneboer1 -1
Konstantin Eljanov-A. van Ommen2 -0
Roelof Jan de Haan-D. Dijk2 -0
Jan Wienk-F. Gerritsen1 -1
Cor Eektimmerman-E, Ploeger2 -0

07-01-2008  Nijverdal 1 - Almelo (maandag)

Op 7 januari verloor het eerste team met 5-11 van Nijverdal. Ronny Kamp verloor van zijn sterke geroutineerde tegenstander. Danny Crompvoets wat wat onzorgvuldig en verloor. Gerrit Bosch wist met sterk strategisch spel te winnen. Gertjan Kolsté behaalde een degelijke remise. Anton Jurg behaalde remise. Matthijs van Hofwegen speelde te lang door op winst en verloor. Frank Eektimmerman stond in het middenspel veel beter, maar kwam in tijdnood en verloor. Jan Wienk kwam een schijf voor, maar moest in remise berusten.

uitslagen
Gertjan Kolsté-B. Neven1 -1
Frank Eektimmerman-J. van Buiten0 -2
Anton Jurg-H. Damman1 -1
Ronny Kamp-M. Morsink0 -2
Matthijs van Hofwegen-E. Eikenaar0 -2
Jan Wienk-H. Hoonhorst1 -1
Gerrit Bosch-R. Visser2 -0
Danny Crompvoets-J. Drees0 -2

08-12-2007  Almelo - DIOS Eibergen 2

Op 8 december won het eerste team met 14-6 van DIOS Eibergen. Anton Jurg won snel en subliem met behulp van een diepe forcing. Konstantin Eljanov wist met behulp van een combinatie een dam te halen, maar wist de resterende stand net niet naar winst te leiden. Gerrit Bosch was wat onzorgvuldig, maar behaalde uiteindelijk een voordelige remise. Roelof Jan de Haan en zijn tegenstander berustten samen in een remise. Matthijs van Hofwegen kreeg met behulp van subtiel spel in tegen het eindspel beslissend voordeel, waarop zijn tegenstander de rest zich niet meer liet bewijzen en opgaf. Frank Eektimmerman wist met behulp van een omsingeling zijn tegenstander flink onder druk te zetten. Zijn tegenstander kwam uit de omsingeling, maar de resterende stand bood slechts kansen voor Frank die Frank benutte met een fraaie overwinning tot gevolg. Jan Wienk zat dicht bij de winst, maar liet zijn tegenstander ontsnappen. Danny Crompvoets leek in het middenspel al strategisch te gaan winnen, maar zijn tegenstander wist zich er nog net ui te redden. Later kreeg Danny weer voordeel, maar kon dit niet omzetten in winst. Linda wist met behulp van scherp aanvallend spel haar partij te winnen. Gertjan Kolsté liet zijn voordeel wat verwateren. In het eindspel stond hij nog gewonnen, maar was wat onzorgvuldig, waardoor hij zijn tegenstander liet ontsnappen.

uitslagen
Frank Eektimmerman-G. Wisselink2 -0
Anton Jurg-P. Slutter2 -0
Matthijs van Hofwegen-G. Korten2 -0
Gertjan Kolsté-J. Vos1 -1
Gerrit Bosch-G. Klompenhouwer1 -1
Konstantin Eljanov-A. Baks1 -1
Roelof Jan de Haan-D. Reurink1 -1
Danny Crompvoets-R. Evers1 -1
Linda Eektimmerman-M. Even2 -0
Jan Wienk-C. Keurentjes1 -1

04-12-2007  Almelo - Dedemsvaart (dinsdag)

Op 4 december won het eerste team met 14-2 van Dedemsvaart. Anton Jurg wist snel te winnen door zijn tegenstander vast te zetten. Matthijs van Hofwegen won met behulp van het onder druk zetten van zijn tegenstander, die onder de druk bezweek. Danny Crompvoets haalde een degelijke remise, waarbij hij hop had op meer. Linda Eektimmerman kwam door een slordigheidje zwaar onder druk te staan, maar wist zich op fabuleuze wijze te redden en de partij te winnen. Bert Looms won doordat zijn tegenstander door de klok ging. De stand leek overigens ook gewonnen te zijn voor Bert. Gerrit Bosch speelde sterk, maar tegen het einde van de partij was hij wat slordig, waardoor hij in remise moest berusten. Ronny Kamp wist het majeure eindspel op koelbloedige wijze naar winst te brengen. Het door Gertjan Kolsté opgebouwde voordeel verwaterde. Hij wist in een majeur eindspel toch nog te winnen.

uitslagen
Anton Jurg-H. Brouwer2 -0
Gertjan Kolsté-B. Aalbers2 -0
Bert Looms-G. Louwendijk2 -0
Gerrit Bosch-J. Siegers1 -1
Matthijs van Hofwegen-A. Lohuis2 -0
Ronny Kamp-P. Lunenborg2 -0
Linda Eektimmerman-J. Meester2 -0
Danny Crompvoets-G.J. Huzen1 -1

24-11-2007  DC Zwolle - Almelo

Op 24 november won het eerste team met 11-9 van Zwolle. Matthijs van Hofwegen won met sterk strategisch spel. Jan Wienk won daarop met behulp van sterk centrumspel. Ronny Kamp verloor in een remisetand door een verrassende combinatie. Bert Looms haalde een goede remise. Linda Eektimmerman leek beter te staan, maar kwam in een gelijkwaardig eindspel terecht. Frank Eekitmmerman kwam in zware tijdnood terecht en verloor. Roelof Jan de Haan berustte in remise. Gertjan Kolsté leek voordeel te hebben, stond zelfs even gewonnen, maar mocht tevreden zijn met remise. Konstantin Eljanov stond gewonnen, maar was onzorgvuldig, waarop hij de remise forceerde. Gerrit Bosch kwam met sterk strategisch spel beter te staan en won scherp het overmachtseindspel.

uitslagen
Ronny Kamp-J, v.d. Veer0 -2
Konstantin Eljanov-C. Bouwman1 -1
Frank Eektimmerman-M. Vissers0 -2
Matthijs van Hofwegen-D. Rijke2 -0
Gertjan Kolsté-H. Mensink1 -1
Bert Looms-B. Postma1 -1
Gerrit Bosch-C. Jurriens2 -0
Roelof Jan de Haan-B. Straetemans1 -1
Jan Wienk-B. Visscher2 -0
Linda Eektimmerman-J. Rensink1 -1

20-11-2007  Almelo - Wapenveld 1 (dinsdag)

Op 20 november verloor het eerste team met 3-13 van Wapenveld. Hans Lucassen moest het hoofd buigen voor zijn talenvolle tegenstander. Mathijs van Hofwegen moest na een sterk opgebouwde partij in remise berusten. Anton Jurg leek gewonnen te staan, maar berustte in remise. Gerrit Bosch pleegde onvoldoende zetcontrole. Gertjan Kolsté leek te gaan winnen, maar liet zijn tegenstander nog net ontsnappen. Bertus de Vries hield het heel lang vol, maar verloor uiteindelijk. Best Gasthuis speelde een sterke strategische partij waarbij hij lange tijd zijn tegenstander onder stevige druk zette. Tegen het eindspel ging het iets minder en verloor uiteindelijk.. Frank Eektimmerman bouwde goed op, maar vergat de winst binnen te halen, waarop zijn tegenstander dat deed.

uitslagen
Bertus de Vries-H. van Renselaar0 -2
Hans Lucassen-M. Stempher0 -2
Bets Gasthuis-G. Blok0 -2
Gertjan Kolsté-A. Lusink1 -1
Anton Jurg-F. Jongerman1 -1
Frank Eektimmerman-G. Souman0 -2
Gerrit Bosch-G. van Renselaar0 -2
Matthijs van Hofwegen-A. v.d. Belt1 -1

10-11-2007  Almelo - Hengelo 2

Op 10 november wist het eerste team met 15-5 van het tweede team van Hengelo te winnen. Jan Wienk wist snel te winnen. Bert Looms behaalde een grootmeesterremise. Anton Jurg wist met behulp van een subtiel spel zijn tegenstandster in een opsluiting te krijgen en won daarna snel. Gertjan Kolsté wist het lastige eindspel te winnen. Gerrit Bosch kreeg kwam in zijn geliefde spelsoort en zette zijn tegenstander onder zware druk, die uiteindelijk onder die druk bezweek. Roelof Jan de Haan kreeg gaandeweg de partij iets voordeel, maar breidde deze met name richting het eindspel uit. Het eindspel was theoretisch gewonnen, maar zijn tegenstander wist knap nog net remise binnen te halen. Matthijs van Hofwegen die tegen de sterkste speler van Hengelo aantrad, leek op remise af te stevenen, maar zijn tegenstander wist een winstgang te vinden. Konstantin Eljanov kreeg vrij snel een centrumoverwicht, maar moest nog lang spelen om dit voordeel in winst om te zetten. Linda Eektimmerman kreeg vrij snel voordeel, wist dit uit te breiden, maar wist uiteindelijk niet door de stugge verdediging van haar tegenstander heen te komen en moest in remise berusten. Frank speelde de vrij agressief, maar de partij ging lange tijd gelijk op. Tegen het eindspel wist Frank toch nog voordeel te krijgen en won.

uitslagen
Matthijs van Hofwegen-H. Borgman0 -2
Gertjan Kolsté-J. Smit2 -0
Anton Jurg-M. Sanders2 -0
Frank Eektimmerman-G. Kruger2 -0
Roelof Jan de Haan-M. v. 't Hoog1 -1
Konstantin Eljanov-F. Tanahatoe2 -0
Bert Looms-L. Karman1 -1
Gerrit Bosch-H. Pellekaan2 -0
Jan Wienk--2 -0
Linda Eekitmmerman-J. Horst1 -1

06-11-2007  Almelo - Westerhaar 1 (dinsdag)

Op 6 november verloor het eerste team met 3-13 van medekoploper Westerhaar. Danny Crompvoets spelde een sterke strategische partij. Hij wist net niet te winnen. Gertjan Kolsté pleegde onvoldoende zetcontrole in een gelijkwaardige stand en verloor. Anton Jurg zette de tussenstand op 3-3, door een door beide spelers scherp opgezette partij. Ronny Kamp had een gevaarlijke opbouw in zijn partij, die hij uiteindelijk verloor. Jan Wienk wist het lang vol te houden, maar in het eindspel was hij even slordig, waar zijn tegenstander maximaal van profiteerde. Matthijs van Hofwegen had een aanvallende stand, maar zijn tegenstander wist zeer scherp te verdedigen en won uiteindelijk. Gerrit Bosch kwam iets onder druk te staan en verloor later. Bert Looms leek lange tijd remisekansen te hebben, maar dit lukte net niet.

uitslagen
Matthijs van Hofwegen-T. Miksa0 -2
Ronny Kamp-H. Hilberink0 -2
Anton Jurg-E. Hilberink2 -0
Gertjan Kolsté-P. Hoopman0 -2
Gerrit Bosch-N. Kloppenburg0 -2
Jan Wienk-H. Wong0 -2
Bert Looms-G. Hessing0 -2
Danny Crompvoets-B. Stegeman1 -1

27-10-2007  Witte van Moort 3 - Almelo

Op 27 oktober wist het eerste team met 12- 8 van Westerhaar te winnen. Anton Jurg wist snel een schijf van zijn tegenstandster op te peuzelen en won vlot. Frank Eektimmerman wist met behulp van en doorbraakdreiging een schijf voor te komen en te winnen. Roelof Jan de Haan was wat onfortuinlijk. Hij dacht een combinatie uit te halen. Echter, deze ging niet op en hij verloor. Gertjan Kolsté kwam een schijf voor en won de partij kort daarop. Matthijs van Hofwegen gaf goed tegenwicht tegen de sterkste speler van Westerhaar, waarbij hij even mocht hopen op meer, maar moest berusten in remise. Invaller Cor Eektimmerman wist op het eerste bord zijn tegenstander met behulp van een doorbraakdreiging te verschalken en won. Danny Crompvoets begin goed, maar pleegde onvoldoende zetcontrole en verloor. Jan Wienk kwam na lange tijd gelijkopgaande strijd een schijf voor maar zijn tegenstandster had voldoende compensatie, het werd dan ook remise. Linda Eektimmerman kreeg langzaam aan voordeel, maar kon niets doen tegen het offer waarmee haar tegenstander zich wist te redden. Gerrit Bosch zette zijn tegenstander vanuit de opening onder druk, koos in het middenspel een verkeerde voortzetting, waardoor hij tevreden mocht zijn remise.

uitslagen
Cor Eektimmernan-H. Hazewinkel2 -0
Matthijs van Hofwegen-J. van Dijk1 -1
Gertjan Kolsté-Stefan Sloot2 -0
Gerrit Bosch-B. Nieboer1 -1
Anton Jurg-C. Knol2 -0
Frank Eektimmerman-J. Schokker2 -0
Jan Wienk-I. Stegeman1 -1
Roelof Jan de Haan-T. Meurs0 -2
Linda Eektimmerman-A. Noppers1 -1
Danny Crompvoets-L. Knol0 -2

23-10-2007  Almelo 2 - Almelo 1 (dinsdag)

Op 23 oktober 2007 was er een unieke wedstrijd in de provinciale ereklasse. Niet eerder kwam het voor dat twee teams van één vereniging in de ereklasse speelde. Het was dus ook de eerste keer in het bestaand van de ereklasse dat twee teams van dezelfde vereniging tegen elkaar speelden. Het tweede team verloor uiteindelijk met 6-10 van het eerste team. Bert Looms wist met behulp van subtiel spel het tweede team op voorsprong te brengen. Gertjan Kolsté maakte de tegentreffer voor het eerste team door van de voorzitter te winnen. Danny Crompvoets liet ook van zich spreken en wist een goed opgebouwde partij in winst om te zetten. hiermee stond het eerste team met 4-2 voor. Gerrit Bosch deelde de beslissende slag uit. In een nadelige stand wist hij met behulp van een gehaaide truc te winnen, waarmee het 6-2 voor het eerste team werd. Linda Eektimmerman en Jan Wienk tekenden de vrede nadat ze het elkaar in de partij lastig hadden gemaakt. Frank Eektimmerman en Johan Prinsen speelden een principiële partij, waarbij zij tot remise kwamen. Ronny Kamp wist Anton Jurg met hangen en wurgen knap net op remise te houden. Matthijs van Hofwegen was tegen Hennie Jansen wat onzorgvuldig tegen het eind van de partij, waardoor hij ondanks goede winstkansen in remise moest berusten.

uitslagen
Anton Jurg-Ronny Kamp1 -1
Gertjan Kolsté-Cor Eektimmerman2 -0
Bets Gasthuis-Bert looms0 -2
Frank Eektimmerman-Johan Prinsen1 -1
Gerrit Bosch-Johan Essink2 -0
Matthijs van Hofwegen-Hennie Jansen1 -1
Linda Eektimmerman-Jan Wienk1 -1
Danny Crompvoets-Gerrit Wiggers2 -0

13-10-2007  Almelo - Wapenveld

Op 13 oktober speelde het eerste team thuis tegen het altijd weer lastige Wapenveld. Het werd 8-12. Diverse teamleden waren op vakantie, waardoor het eerste team met vijf invallers aantrad. Debutant Jan Schram speelde sterk, maar moest het hoofd buigen voor zijn sterke tegenstander. Ronny Kamp kwam onder druk te staan, maar wist zelfs nog te winnen door een fout van zijn tegenstander. Eddy Kuiper was wat onzorgvuldig en zijn tegenstander wist met behulp van een forcing de partij te winnen. Matthijs van Hofwegen speelde een sterke laveerpartij tegen oud-Almeloër Lusink. Gertjan Kolsté wist met behulp van een voorpost zijn tegenstander onder druk te zetten en uiteindelijk te winnen. Bets Gasthuis stond gedurende praktisch zijn hele partij beter, maar maakt aan het eind van de partij een foutje, waar zijn tegenstander optimaal wist te profiteren. Bert Looms kreeg weinig vat op zijn tegenstander en moest in remise berusten. Linda Eektimmerman speelde sterk, maar maakte in het middenspel een taxatiefoutje met grote gevolgen. Gerrit Bosch speelde een goede partij, maar mocht niet op meer dan remise hopen. Roelof Jan de Haan kreeg in het middenspel voordeel, maar was in tijdnood onzorgvuldig, waardoor hij tevreden mocht zijn met remise.

uitslagen
Matthijs van Hofwegen-A. Lusink1 -1
Gertjan Kolsté-G. Blok2 -0
Linda Eektimmerman-A. Mostert0 -2
Gerrit Bosch-J. Lammers1 -1
Bert Looms-E. Bakker1 -1
Ronny Kamp-H. Mostert2 -0
Jan Schram-J.H. de Greef0 -2
Bets Gasthuis-M. v.d. Esker0 -2
Roelof Jan de Haan-G. van Renselaar1 -1
Eddy Kuiper-F. Jongerman0 -2

09-10-2007  Almelo - Hengelo 1 (dinsdag)

Op 9 oktober speelde het eerste team tegen Hengelo. Almelo wist met 11-5 te winnen. Danny verloor tegen een van de toppers van Hengelo door een subtiele combinatie. Bert tekende vrede en behaalde remise. Gerrit Bosch kwam sterk uit de opening, zijn voordeel vervlakte, maar hij wist toch fraai te winnen. Matthijs zette zijn tegenstander flink onder druk, wat uiteindelijk in een overmachtseindspel met winst voor Matthijs eindigde. Jan Wienk wist tegen een van de toppers van Hengelo een goede remise te halen. In deze laveerpartij kreeg Jan voordeel, later vlakte dit af en zat er niet meer dan remise in. Frank stond lange tijd beter en leek de winst binnen bereik te hebben, maar hij moest in remise berusten. Linda wist haar voordelige stand tegen het eindspel vakkundig in winst om te zetten. Gertjan kwam in een spannende partij een schijf voor, maar zijn tegenstander had compensatie en mocht niet ontevreden zijn dat zijn tegenstander aan het eind van deze lange partij de verborgen remise niet vond.

uitslagen
Danny Crompvoets-O. Mol0 -2
Jan Wienk-W. Sytsma1 -1
Frank Eektimmerman-A. Nijmeijer1 -1
Gertjan Kolsté-J. Tanke2 -0
Bert Looms-J. Paalman1 -1
Gerrit Bosch-J. Smit2 -0
Matthijs van Hofwegen-J. Horst2 -0
Linda Eektimmerman-H. Pellekaan2 -0

29-09-2007  SSS Kampen - Almelo

Op 29 september verloor het eerste team met 7-13 va Kampen. Anton Jurg wist fraai te winnen op het eerste bord nadat hij zijn tegenstander in praktisch de hele partij onder grote druk zette. Bert Looms ging het eindspel in met twee schijven voordeel, stond normaliter gewonnen, maar was wat onzorgvuldig in de afwerking. Konstantin Eljanov leek zijn tegenstander in de greep te hebben, maar die verraste hem met een slagzet en verloor. Danny Crompvoets moest na een slechte opening vechten voor remise, die er uiteindelijk niet inzat. Gertjan Kolsté kreeg in het middenspel voordeel, maar pakte het verkeerde plan, waarna hij een sterk centrum, maar ook een passieve stand kreeg die remise bleek te zijn. Roelof Jan de Haan was in het late middenspel wat onzorgvuldig en verloor. Linda Eektimmerman behaalde een goede remise tegen haar sterker geachte tegenstander. Frank Eektimmerman wilde in zijn partij teveel en kreeg de deksel op zijn neus. Matthijs van Hofwegen wist met subtiel spel zijn tegenstander steeds verder naar de afgrond te drukken en rondde het prachtig af. Gerrit Bosch begon zijn partij goed, maar gokte aan het eind van het middenspel te veel en verloor uiteindelijk.

uitslagen
Anton Jurg-H. Kist2 -0
Matthijs van Hofwegen-J. Kip2 -0
Gertjan Kolsté-W. Dekker1 -1
Gerrit Bosch-H. Kamminga0 -2
Frank Eektimmerman-H. Reuvekamp0 -2
Bert Looms-M. Stempher1 -1
Linda Eektimmerman-T. van Gelder1 -1
Konstantin Eljanov-A.J. Heikoop0 -2
Danny Compvoets-P. Dijkstra0 -2
Roelof Jan de Haan-J. Wezenberg0 -2

15-09-2007  Hoogeveen 2- Almelo

Op 15 september begon het seizoen voor het eerste team. Het eerst team wist met 12-8 van Hoogeveen te winnen. Roelof Jan de Haan startte met een snelle overwinning door zijn tegenstander te verrassen met een damcombinatie. Anton Jurg wist met behulp van een forcing de winst ook binnen te halen. Gertjan Kolsté behaalde schijfwinst en kort daarop een doorbraak en won. Konstantin Eljanov speelde een scherpe strategische wedstrijd. Met behulp van een fraaie combinatie wist hij zijn de buit binnen te halen. Met deze vliegende start stond al snel met 8-0 voor. Gerrit Bosch speelde tegen de sterkste speler van de tegenpartij. Hij behaalde een goede remise zonder maar op enig moment in gevaar te zijn. Jan Wienk speelde op een diepe damcombinatie, maar lette daarbij niet op dat zijn tegenstander net een zet daarvoor kon combineren en verloor. Na een sterke strategische partij leek Matthijs van Hofwegen vrij gemakkelijk te gaan winnen, maar kon net niet voorkomen dat zijn tegenstander nog net kon ontsnappen. Danny Crompvoets speelde goed, maar zag een dreiging over het hoofd en verloor. Frank Eektimmerman die zijn partij sterk startte leek in een majeur eindspel nog kansen op de winst te hebben, maar zijn tegenstander speelde zo nauwkeurig dat hij moest berusten in remise. Linda Eektimmerman kreeg gaandeweg de partij overwicht en stond in een ondoorzichtige stand gewonnen. Linda greep de verkeerde variant en moest door dreiging van allerlei plakkertjes in remise berusten.

uitslagen
Danny Crompvoets-J. van Gijssel0 -2
Matthijs van Hofwegen-B. Brakels 1 -1
Frank Eektimmerman -C. Darwinkel 1 -1
Gerrit Bosch-B. Kaďn 1 -1
Anton Jurg -M. Sprakel2 -0
Konstantin Eljanov -A. Slot2 -0
Gertjan Kolsté-J. Ottens2 -0
Roelof Jan de Haan-J. Roelfsema2 -0
Jan Wienk-O. Drenth0 -2
Linda Eektimmerman-M. de Vries1 -12e team:

12-02-2008  Den Ham 1 - Almelo 2

Op 12 febrauri verloor het eerste tem met 3-5 van de medefinalist van vorig seizoen; Den Ham. Jan Wienk was niet opgewassen tegen het scherpe spel van zijn goede tegenstander. Ronny Kamp behaalde ene goede remise. Hennie Jansen was tevreden met zijn degelijke remise. Harrie Jansen wist met behulp van goed spel ook remise te behalen.

uitslagen
Jan Wienk-G. Mollink0 -2
Ronny Kamp-G. v.d. Voet1 -1
Hennie Jansen-H. Braakman jr.1 -1
Harrie Jansen-Bouwhuis1 -1

22-01-2008  Almelo 2 - Nijverdal 1 (dinsdag)

Op 22 januari verloor het tweede team met 5-11 va het eerste team van Nijverdal. Gerrit Wiggers begon heel sterk stond gewonnen, maar verslapte toen en verloor uiteindelijk ook nog. Jan Wienk was wat onzorgvuldig en verloor. Bets Gasthuis had een prachtige partij, maar kwam iets te veel onder druk te staan en verloor. Rein Noppert kwam een schijf voor en leek te gaan winnen, maar moest in remise berusten. Teamcaptain Harrie Jansen liet zijn team zien hoe het moest. Na een schijfwinst bouwde hij zij n voordeel uit en won. Johan Prinsen wist met behulp van goed strategisch spel een degelijke remise te halen. Ronny Kamp had een principiële hekstellingpartij die in een gelijkwaardige remise eindigde. Johan Essink leek remise te behalen, maar werd in het eindspel verrast en verloor.

uitslagen
Johan Essink-B. Neven0 -2
Johan Prinsen-M. Morsink1 -1
Ronny Kamp-J. van Buiten1 -1
Bets Gasthuis-E. Eikenaar0 -2
Jan Wienk-H. Hoonhorst0 -2
Rein Noppert-Sempel1 -1
Gerrit Wiggers-B. Machielsen0 -2
Harrie Jansen-R. Visser2 -0

08-01-2008  Hengelo 1 - Almelo 2 (dinsdag)

Op 8 januari verloor het tweede team nipt van het eerste team van Hengelo. Johan Prinsen kwam ion tijdnood en verloor daardoor. Jan Wienk wist fraai te winnen. Ronny Kamp behaalde een degelijke remise tegen zijn sterke tegenstander. Teamcaptain Harrie Jansen liet ook van zich spreken door fraai remise te spelen tegen zijn sterke tegenstander. Hennie Jansen was onzorgvuldig en verloor. Gerrit Wiggers behaalde een goede remise. Cor Eektimmerman behaalde een goede remise. Johan Essink moest uiteindelijk ook in remise berusten.

uitslagen
Johan Prinsen-O. Mol0 -2
Ronny Kamp-E. van Hattem1 -1
Harrie Jansen-G. Draaisma1 -1
Johan Essink-J. Paalman1 -1
Jan Wienk-J. Tanke2 -0
Cor Eektimmerman-J. Smit1 -1
Hennie Jansen-J. Horst0 -2
Gerrit Wiggers-H. Pellekaan1 -1

04-12-2007  Almelo 2 - Westerhaar 1 (dinsdag)

Op 4 december verloor het tweede team met 3-13 van het eerste team van Westerhaar. Cor Eektimmerman verloor door sterk strategisch spel van zijn tegenstander. Jan Wienk behaalde een voordelige remise en mocht op meer hopen. Gerald Krol behaalde een degelijke remise. Gerrit Wiggers behaalde ook een goede remise. Hennie Jansen stond lange tijd goed, maar ging uiteindelijk ten onder. Harrie Jansen speelde een goede partij, maar deed onvoldoende aan zetcontrole en verloor. Best Gasthuis hield lang stand, maar moest uiteindelijk opgeven. Rein Noppert strijdde het langst, maar ging toch ten onder.

uitslagen
Gerald Krol-B. Lawant1 -1
Bets Gasthuis-T. Miksa0 -2
Rein Noppert-G. Hessing0 -2
Cor Eektimmerman-H. Wong0 -2
Harrie Jansen-A. Alberts0 -2
Hennie Jansen-A. Noppers0 -2
Gerrit Wiggers-J. van Nuil1 -1
Jan Wienk-J. Schokker1 -1

20-11-2007  Dedemsvaart 1 - Almelo 2 (dinsdag)

Op 20 november verloor het tweede team met 5-11 van Dedemsvaart. Hennie Jansen was wat overmoedig en verloor. Gerrit Wiggers wist hierop de stand gelijk te trekken door fraai te winnen. Jan Wienk berustte na een degelijke partij in remise. Cor Eekitmmerman was wat onzorgvuldig en verloor. Johan Prinsen leek te gaan winnen, maar zag een naslag over het hoofd. Harrie Jansen moest na een lange partij uiteindleijk opgeven. Ronny Kamp behaald een goede remise na sterk spel. Roelof Jan de Haan behaalde een rustige remise.

uitslagen
Johan Prinsen -R. Lunenborg 0 -2
Ronny Kamp-J. Siegers1 -1
Cor Eektimmerman-J. Meesters0 -2
Roelof Jan de Haan -A. Lohuis 1 -1
Jan Wienk -B. Aalbers 1 -1
Harry Jansen-A. Dekker 0 -2
Hennie Jansen -G. J. Huzen 0 -2
Gerrit Wiggers -H. J. Wilbrink 2 -0

05-11-2007  Heino 1 - Almelo 2 (maandag)

Op 5 november wist het tweede team met 9-7 te winnen van Heino. Jan Wienk was wat onzorgvuldig en verloor. Johan Prinsen won na een sterke strategische partij. Hennie Jansen profiteerde maximaal van een foutje van zij tegenstander. Rein Noppert behaalde met behulp van degelijk spel een goede remise en had zelfs winstkansen. Ronny Kamp was wat onzorgvuldig en verloor. Gerrit Wiggers had een prachtige vastloopvariant in zijn partij en won fraai. Roelof Jan de Haan wist ook fraai te winnen met behulp van sterk strategisch spel. Voorzitter Cor Eektimmerman wist de beslissende punten binnen te halen door zijn prachtige behandeling van het eindspel.

uitslagen
Johan Prinsen-R. Holterman2 -0
Ronny Kamp-J. van Beek0 -2
Jan Wienk-H. Abbing0 -2
Cor Eekitmmerman-T. van Ommen2 -0
Hennie Jansen-M. Schotman0 -2
Roelof Jan de Haan-T. van de Vegte2 -0
Rein Noppert-D. Dijk1 -1
Gerrit Wiggers-J. Eilander2 -0

23-10-2007  Almelo 2 - Almelo 1 (dinsdag)

Op 23 oktober 2007 was er een unieke wedstrijd in de provinciale ereklasse. Niet eerder kwam het voor dat twee teams van één vereniging in de ereklasse speelde. Het was dus ook de eerste keer in het bestaand van de ereklasse dat twee teams van dezelfde vereniging tegen elkaar speelden. Het tweede team verloor uiteindelijk met 6-10 van het eerste team. Bert Looms wist met behulp van subtiel spel het tweede team op voorsprong te brengen. Gertjan Kolsté maakte de tegentreffer voor het eerste team door van de voorzitter te winnen. Danny Crompvoets liet ook van zich spreken en wist een goed opgebouwde partij in winst om te zetten. hiermee stond het eerste team met 4-2 voor. Gerrit Bosch deelde de beslissende slag uit. In een nadelige stand wist hij met behulp van een gehaaide truc te winnen, waarmee het 6-2 voor het eerste team werd. Linda Eektimmerman en Jan Wienk tekenden de vrede nadat ze het elkaar in de partij lastig hadden gemaakt. Frank Eektimmerman en Johan Prinsen speelden een principiële partij, waarbij zij tot remise kwamen. Ronny Kamp wist Anton Jurg met hangen en wurgen knap net op remise te houden. Matthijs van Hofwegen was tegen Hennie Jansen wat onzorgvuldig tegen het eind van de partij, waardoor hij ondanks goede winstkansen in remise moest berusten.

uitslagen
Ronny Kamp-Anton Jurg1 -1
Cor Eektimmerman-Gertjan Kolsté0 -2
Bert Looms-Bets Gasthuis2 -0
Johan Prinsen-Frank Eektimmerman1 -1
Johan Essink-Gerrit Bosch0 -2
Hennie Jansen-Matthijs van Hofwegen1 -1
Jan Wienk-Linda Eektimmerman1 -1
Gerrit Wiggers-Danny Crompvoets0 -2

08-10-2007  Wapenveld 1 - Almelo 2 (maandag)

Op 8 oktober verloor het tweede team met 6-10 tegen Wapenveld. Het tweede team met verschillende invallers heeft heel goed gedaan tegen deze veel sterker geachte tegenstander. Gerald Krol had het lastige tegen de nummer 2 van de aspiranten van Nederland en verloor. Cor Eektimmerman kwam er na een zwakke opening steeds beter in vorm en behaalde een goede remise. Hennie Jansen speelde een degelijke partij, kreeg voordeel, maar kwam niet verder dan remise. Hans Lucassen kwam steeds meer onder druk te staan en verloor uiteindelijk. Gerrit Wiggers behaalde in een goede strategische partij een degelijke remise. Rein Noppert speelde een degelijke partij waarbij geen van de partijen aanspraak mocht maken op een overwinning. Ronny Kamp moest tegen de beste van Wapenveld, de oud-Almeloër Lusink. Ronny speelde een degelijke sterk opgebouwde partij en behaalde remise. Jan Wienk kreeg in zijn partij tegen zijn altijd weer gevaarlijke tegenstander tegen het eindspel voordeel, maar was iets te gretig en liet zijn tegenstander ontsnappen en moest in remise berusten. Met een tevreden gevoel kon het tweede team huiswaarts keren van haar eerste wedstrijd in de Provinciale Ereklasse waar alleen Almelo met twee teams in is vertegenwoordigd.

uitslagen
Henny Jansen-F. Jongerman1 -1
Ronny Kamp-A. Lusink1 -1
Hans Lucassen-M. v.d. Esker0 -2
Jan Wienk-G. Blok1 -1
Gerald Krol-M. Stempher0 -2
Cor Eektimmerman-H. Striker1 -1
Rein Noppert-H. van Renselaar1 -1
Gerrit Wiggers-G. van Renselaar1 -1
3e team:

29-01-2008  Wierden 3 - Almelo 3 (dinsdag)

Op 29 januari wist het derde team met 6-2 te winnen van Wierden. Hans Lucassen wist zijn tegenstandster te verslaan. Jan Schram had pech en verloor. Jaap Eektimmerman wist met zijn scherpe strategische spel te winnen. Gerald Krol wist zijn voordeel fraai om te zetten in winst.

uitslagen
Hans Lucasssen-J. Vos2 -0
Jan Schram- Eggerink 0 -2
Jaap Eektimmerman- H. Smit 2 -0
Gerald Krol-M. Veldhuis2 -0

15-01-2008  Almelo 3 - Heino 3 (dinsdag)

Op 22 januari wist het derde team met 6-2 te winnen van het derde team van Heino. Jaap Eektimmerman was wat onfortuinlijk en verloor. Gerald Krol wist met sterk strategisch spel zijn tegenstander onder druk te zetten en won. Jan Schram kwam een schijf achter, maar knokte zich met een sterk centrum terug in de wedstrijd en wist met behulp van een combinatie zijn tegenstander vast te zetten en won fraai. Hans Lucassen kreeg een sterk centrum, zette zijn tegenstander vast en won verdiend.

uitslagen
Hans Lucassen-Rozekamp2 -0
Jan Schram-A. Hartkamp2 -0
Jaap Eektimmerman-W. Slenderbroek0 -2
Gerald Krol-Van Faassen2 -0

11-12-2007  Enschede 2 - Almelo 3 (dinsdag)

Op 11 december verloor het derde team met 1-7 van het tweede team van Enschede. Het altijd weer lastige Enschede bleek gebrand te zijn op een overwinning. Jan Schram moest na een goede partij uiteindelijk buigen voor zijn tegenstander. Gerald Krol speelde degelijk nara een goede remise. Jaap Eektimmerman werd verrast door zijn tegenstander en verloor. Paul Dost begon goed, maar kon geen punt naar huis meenemen.

uitslagen
Jan Schram-R. Wagelaar0 -2
Gerald Krol-J. van Montfoort1 -1
Jaap Eektimmerman -J. Velner0 -2
Paul Dost-K. Kleinsman 0 -2

20-11-2007  Den Ham 2 - Almelo 3 (dinsdag)

Op 20 november wist het derde team knap met 5-3 van het sterke tweede team van Den Ham te winnen. Jan Schram verloor op het eerste bord. Gerald Krol bood zijn tegenstander remise aan, maar deze wilde persé doorspelen. Daarop wist Gerald Krol door een fout van zijn tegenstander te winnen, waardoor zijn tegenstander extra baalde. Jaap Eektimmerman speelde sterk en behaalde een goede remise. Teamleider Paul Dost speelde scherp en wist fraai van zijn tegenstandster te winnen.

uitslagen
Jan Schram-E. Stokvis0 -2
Gerald Krol-J. Arrindell2 -0
Jaap Eektimmerman-M. Kleinjan1 -1
Paul Dost-J. Bonthuis2 -0

05-11-2007  Eelen & Rhaan 2 - Almelo 3 (maandag)

Op 5 november wist het derde team met 6-2 te winnen van het tweede team van Eelen & Rhaan. Jan Schram wist behulp van sterk spel remise te halen. Paul Dost behaalde ook remise. Gerald Krol wist met behulp van goed strategisch spel zijn tegenstander onder druk te zetten en te winnen.

uitslagen
Jan Schram-Oolbrink 1 -1
Paul Dost-Hoogenkamp1 -1
Gerald Krol-Sasbrink2 -0
x-y2 -0

16-10-2007  Almelo 3 - Rijssen 2 (dinsdag)

Op 16 oktober wist het derde team van het tweed eteam van Rijssen te winnen. Voor Rijssen kwam deze speeldag niet goed uit (herfstvakantie), maar de wedstijd kon niet verzet worden, waardoor ze met een speler minder kwamen. Dit leverde Almelo direct een overwinning op op het eerste bord. Jan Schram kreeg het in het middenspel zwaar en verloor uiteindelijk. Rein Noppert wist met behulp van subtiel spel te winnen. Gerald Krol ging er nog eens rustig voor zitten en wist met behulp van fraai spel de winst te vinden.

uitslagen
Bets Gasthuis-x2 -0
Gerald Krol-J. de Leeuw2 -0
Rein Noppert-E. Averesch2 -0
Jan Schram-Slot0 -2

25-09-2007  Almelo 3 - Nijverdal 2 (dinsdag)

Op 25 september verloor het derde team met 2-6 van het tweede team van Nijverdal. Nijverdal was met een zeer sterk team op komen dagen, desondanks wist Almelo zich lang staande te houden. Hans Lucassen verloor na een lange partij tegen zijn tegenstander ook wel eens aan de landelijke competitie meespeelt. Gerald Krol speelde een degelijke remise. Teamleider Paul Dost stond strategisch beter, maar kon die niet naar winst afwikkelen. Jan Schram kwam ien de partij steeds iets meer onder druk te staan en bezweek uiteindelijk onder die druk.

uitslagen
Hans Lucassen-E. Eikenaar0 -2
Gerald Krol-B. Machielsen1 -1
Paul Dost-Feenstra1 -1
Jan Schram-R. Sempel0 -2