titel
  home
laatste nieuws
info DCA
onderlinge
beker
teams
algemeen
stand 1e team
stand 2e team
stand 3e team
stand 2010/2011
stand 2009/2010
stand 2008/2009
stand 2007/2008
stand 2006/2007
stand 2005/2006
stand 2004/2005
stand 2003/2004
stand 2002/2003
stand 2001/2002
stand 2000/2001
toernooien
uit de media
damlinks
foto's 

1e team:

24-04-2007  Almelo -Kampen

Op 23 april speelde Almelo voor het rapidtoernooi 6-6 gelijk tegen Kampen. Edwin van Hofwegen won met bhulp van sterk strategisch spel. Matthijs van Hofwegen kreeg voordeel, maar oonvoldoende en het werd remise. Gertjan Kolsté leek beter te staan, maar dit voel tegen. Het werd uiteindelijk remise. Linda Eektimmerman was wat slordig en verloor. Frank Eektimmerman tastte mis en verloor. Gerrit Bosch speelde een goede partij en won.

uitslagen
Edwin van Hofwegen-H. Kist2 -0
Matthijs van Hofwegen-Heikoop1 -1
Gertjan Kolsté-W. Dekker1 -1
Linda Eektimmerman-T. van Gelder0 -2
Frank Eektimmerman-M. Stempher0 -2
Gerrit Bosch-Reuvekamp2 -0

23-04-2007  Almelo - Raalte

Op 23 maart verloor Almelo in het rapidtoernooi met 4-8 tegen Raalte. Linda Eektimmerman wist lang vol te houden, maar moest uiteindleijk opgeven. Frank Eektimmerman maakte in het middenspel een strategisch foutje dat goed werd afgestraft door zijn tegenstander, en verloor. Gerrit Bosch kreeg het tegen het einde van het middenspel lastig en verloor uiteindelijk. Edwin van Hofwegen won zijn partij overtuigend. Gertjan Kolsté kreeg tegen het einde van het middenspel beslissend voordel en won. Matthijs van Hofwegen kreeg overwicht, maar niet voldoende voor de winst en gokte in een poging om toch nog te winnen en daarmee het team een gelijkspel te geven, dit lukt niet en hij verloor hierdoor.

uitslagen
Edwin van Hofwegen-Peppelenbos2 -0
Matthijs van Hofwegen-A.J. Preuter0 -2
Gertjan Kolsté-Klein Tank2 -0
Linda Eektimmerman-A.J. Steenbergen0 -2
Frank Eektimmerman-W.Terlouw0 -2
Gerrit Bosch-J. Bulstra0 -2

18-04-2007  Almelo - Deventer

Op 17 april vond de derde en vierde wedstrijd voor het rapid-toernooi plaats in Deventer. Almelo wist de vierde wedstrijd met 9-3 te winnen van Deventer. Frank Eektimmerman speelde te veel op winst en kreeg het deksel op zijn hoofd en verloor. Anton Jurg wist met behulp van sterk strategisch spel zijn tegenstander in een slechter korte vleugelopstelling te dringen. Na verhoging van de druk door Anton, maakte zijn tegenstander een fout en Anton wist met behulp van een fraaie combinatie een schijf te winnen waarop na korte tijd en tweede schijf werd gewonnen en even later ook de partij. Gertjan Kolsté wist in een flankspelpartij strategisch voordeel te krijgen en won als gevolg daarvan uiteindelijk door een combinatie. Matthijs van Hofwegen en zijn tegenstander gingen in sneltreinvaart door de opening. Enige zetten daarna wist Matthijs al beslissend voordeel te krijgen en won. Roelof Jan de Haan was de tweede partij tegen een oud-clubgenoot zeer scherp. Hij wist op magnifieke wijze op dam te komen en zijn tegenstander liet hem de rest niet meer bewijzen en gaf op. Linda Eektimmerman kwam tegen het eindspel aan steeds beter te staan, maar nam genoegen met remise. Waarop Almelo met een goed gevoel huiswaarts keerde.

uitslagen
Frank Eektimmerman-P. Olde Hanhof0 -2
Anton Jurg-F. Janssen2 -0
Gertjan Kolsté-F. van Amersfoort2 -0
Matthijs van Hofwegen-D. Halma2 -0
Roelof Jan de Haan-G. Kos2 -0
Linda Eektimmerman-T. Smeenk1 -1

17-04-2007  Almelo - Wapenveld

Op 17 april vond de derde en vierde wedstrijd voor het rapid-toernooi plaats in Deventer. Almelo wist de derde wedstrijd met 7-5 te winnen van Wapenveld. Frank Eektimmerman had een sterk opgezette strategische partij en won zeer verdiend. Anton Jurg wist zijn tegenstander een schijf te ontfutselen en zette de resterende stand goed om in winst. Gertjan Kolsté had een fraaie winst in een halve hekstellingpartij. Matthijs van Hofwegen was wat onzorgvuldig en verloor uiteindelijk. Roelof Jan de Haan was wat slordig waar zijn tegenstander optimaal van profiteerde en verloor. Linda Eektimmerman wist voordeel te krijgen in haar partij tegen een de meest gerenommeerde spelers van Wapenveld, maar had geen uitzicht op de winst en behaalde een goed remise.

uitslagen
Frank Eektimmerman-G. van Renselaar2 -0
Anton Jurg-Jongerman2 -0
Gertjan Kolsté-E. Bakker2 -0
Matthijs van Hofwegen-M. v.d. Esker0 -2
Roelof Jan de Haan-H. van Renselaar0 -2
Linda Eektimmerman-G. Blok1 -1

11-04-2007  Almelo - Nijverdal

Op 10 april wist Almelo de tweede wedstrijd van het rapidtoernooi met 8-4 te winnen van Nijverdal. Gertjan Kolsté wist nadat hij al al beter stond door middel van een damcombinatie de winst binnen te halen. Matthijs van Hofwegen wist zijn eindspel op gedegen wijze formidabel in winst om te zetten. Edwin van Hofwegen was wat onzorgvuldig en verloor uiteindelijk. Ronny Kamp wist de winst niet te vinden en moest berusten in een voordelige remise. Anton Jurg kreeg weinig grip op zijn tegenstander en moest in remise berusten. Gerrit Bosch wit al vrij snel belissend voordeel te krijgen en won fraai.

uitslagen
Gertjan Kolsté-J. Drees2 -0
Matthijs van Hofwegen-E. Eikenaar2 -0
Edwin van Hofwegen-M. Morsink0 -2
Ronny Kamp-R. Visser1 -1
Anton Jurg-H. Hoonhorst1 -1
Gerrit Bosch-B. Machielsen2 -0

10-04-2007  Almelo - Den Ham

Op 10 april wist Almelo de eerste wedstrijd van het rapidtoernooi met 10-2 te winnen van Den Ham. Gertjan Kolsté wist zijn tegenstander net niet in een opsluiting te houden en moest toezien hoe zijn tegenstander met behulp van een paar offers nog remise wist te behalen. Matthijs van Hofwegen zette zijn tegenstander in een klassieke stand fors onder druk en behaalde een goede strategische overwinning. Edwin van Hofwegen kreeg snel goed voordeel, dit voordeel vlakte af, maar daarop speelde hij deze stand met sterk spel naar winst. Ronny Kamp maakte er samen met zijn tegenstander een mooie partij van, waarin Ronny niet tot winst wist te komen, het werd remise. Anton Jurg behaalde na al heel goed te staan met behulp van sterk eindspel een goede overwinning. Gerrit Bosch liet zijn tegenstander kennis maken met zijn diepe strategische kennis, waarbij zijn tegenstander zonder het zich goed te beseffen naar een verliezend positie bracht. Een fraaie overwinning van Gerrit.

uitslagen
Gertjan Kolsté-G. Mollink1 -1
Matthijs van Hofwegen-Slotman2 -0
Edwin van Hofwegen-G. van der Voet2 -0
Ronny Kamp-Arrindell1 -1
Anton Jurg-Klein Jan2 -0
Gerrit Bosch-Endeman2 -0

13-03-2007  Almelo - Hengelo

Het eerste team verloor op 13 maart met 8-0 van Hengelo. Gerrit Bosch werd verrast door een combinatie. Anton Jurg bezweek onder de druk. Matthijs van Hofwegen wist tegen het endspel aan de goede voortzetting niet te vinden en verloor. Gertjan Kolsté wist het lastige eindspel niet op remise te houden.

uitslagen
Anton Jurg-O. Mol0 -2
Gertjan Kolsté-W. Sytsma0 -2
Gerrit Bosch-E. van Hattem0 -2
Matthijs van Hofwegen-G. Draaisma0 -2

03-03-2007  Almelo - Heino

Op 3 maart wist het eerste team met 15-5 van Heino te winnen. Ronny Kamp verloor door een strategische onzorgvuldigheid. Anton Jurg won door een damcombinatie. Edwin van Hofwegen wist door sterk strategisch spel schijfwinst en later partijwinst af te dwingen. Gertjan Kolsté wist strategisch te winnen. Konstantin Eljanov won door een doorbraakcombinatie toen hij al heel goed stond. Gerrit Bosch wist fraai strategisch te winnen door een sterke voorpost in te nemen. Roelof Jan de Haan liet de winst lopen en behaalde remise. Frank Eektimmerman kwam door een sinds vorig jaar ingevoerde spelregel in een remisestand te winnen. Matthijs van Hofwegen verzilverde zijn superieure strategische stand en won. Linda Eektimerman speelde tegen een van de toppers van Heino. Zij knokte lang voor een remise, maar moest in het majeure eindspel uiteindelijk opgeven. Door deze winst behaalde het eerste team de vierde plek.

uitslagen
Frank Eektimmerman-V. Lievense2 -0
Gertjan Kolsté-A.A. van Ommen2 -0
Matthijs van Hofwegen-T. van Beek2 -0
Anton Jurg-C. Eilander2 -0
Edwin van Hofwegen-M. Veneboer2 -0
Gerrit Bosch-R. van Beek2 -0
Konstantin Eljanov-G.D. Dijk2 -0
Linda Eektimmerman-J.F. Gerritsen0 -2
Roelof Jan de Haan-H. Abbing1 -1
Ronny Kamp-M. Holterman0 -2

27-02-2007  Almelo - Deventer 1

Op 27 februari wist het eerste team voor de beker te winnen van Deventer. In de partij met een normale bedenktijd wist Matthijs van Hofwegen met behulp van sterk strategisch spel snel te winnen. Anton Jurg wist met behulp van een fraaie combinatie en sterk eindspel te winnen. Met de andere teamleden ging het iets minder. Gerrit Bosch kwam onder druk te staan en kon het nadelige eindspel niet omvormen naar remise. Gertjan Kolsté maakte een stategische fout in het einden van het middenspel en verloor uiteindelijk. Bij het sneldammen gingen het echter van een leien dakje. Anton Jurg wist snel te winnen. Daarop wist Gertjan Kolsté na sterk strategisch spel ook te winnen. Matthijs van Hofwegen deed hetzelfde en won wederom. Gerrit Bosch speelde goed en behaalde een degelijke remise.

uitslagen
Anton Jurg-F. van Amersfoort2 -0
Gertjan Kolsté-G. Kos0 -2
Gerrit Bosch-R. Hendriks0 -2
Matthijs van Hofwegen-D. Halma2 -0

20-02-2007  Westerhaar 3 - Almelo

Op 20 februari wist het eerste team met 8-0 van Westerhaar 3 te winnen. Matthijs van Hofwegen wist na schijfwinst zijn partij snel te winnen. Anton Jurg wist, na al groot voordeel te hebben gekregen, met behulp van een prachtig motief magnifiek te winnen. Gertjan Kolsté kreeg langzaam aan voordeel en won het eindspel. Gerrit Bosch wist met behulp van de zogenaamde kaatsingszet schijfwinst te behalen en de resterende stand winnend af te sluiten.

uitslagen
Anton Jurg-H. Hazelhorst2 -0
Gertjan Kolsté-L. Knol2 -0
Gerrit Bosch-A. Alberts2 -0
Matthijs van Hofwegen-A. Noppers2 -0

10-02-2007  DIOS Eibergen 2 - Almelo

Op 10 februari verloor het eerste team met 11-9 van Eibergen. Danny Crompvoets deed onvoldoende zetcontrole en verloor. Ronny Kamp wist zijn eindspel fraai in winst om te zetten. Gertjan Kolsté behaalde een goede strategische overwinning. Jan Wienk haalde met behulp van ene forcing een schijf winst, maar moest uiteindelijk in remise berusten. Roelof Jan de Haan kwam onder druk te staan en verloor uiteindelijk. Cor Eektimmerman speelde goed, maar verloor uiteindelijk tegen de sterkste speler van de tegenstanders. Linda Eektimmerman moest in het iets voordeliger eindspel in remise berusten. Gerald Krol leek te gaan winnen, maar het werd uiteindelijk een goede remise. Frank Eektimmerman ging in het middenspel steeds aan de leiding, maar wist nooit beslissend voordeel te halen. En behaalde remise. Anton Jurg stond beter, maar speelde slordig, waardoor hij uiteindelijk tevreden mocht zijn met de remise.

uitslagen
Cor Eektimmerman-G. Wisselink0 -2
Ronny Kamp-J. Vos2 -0
Gertjan Kolsté-G. Korten2 -0
Frank Eektimmerman-R. Hesselink1 -1
Anton Jurg-P. Slütter1 -1
Linda Eektimmerman-T. Baks1 -1
Roelof Jan de Haan-J. Vesters0 -2
Gerald Krol-M. Even1 -1
Jan Wienk-S. von Kann1 -1
Danny Crompvoets-S. Lensink0 -2

30-01-2007  Enschede - Almelo

Op 30 januari wist het eerste team met 9-7 te winnen van Enschede. Anton Jurg won snel met behulp van een verrassende openingscombinatie. Ronny Kamp vergaloppeerde zich en verloor. Matthijs van Hofwegen kreeg voordeel, maar berustte uiteindelijk in remise. Gerrit Bosch wist met behulp van zijn scherpe spel te winnen. Linda Eektimmerman won met behulp na een sterk strategisch opgezette partij. Invaller Bets Gasthuis ging met een verdiende remise naar huis. Frank Eektimmerman behaalde na een risicovolle partij-opzet remise. Gertjan Kolsté maakte een strategische fout en verloor het eindspel. Met dit resultaat heeft het eerste team heeel goed gepresteerd en de vierde plaats in de provinciale ereklasse behaald!

uitslagen
Ronny Kamp-G. Schirinzi0 -2
Anton Jurg-M. Meulenbeld2 -0
Gertjan Kolsté-P. van de Veen0 -2
Frank Eektimmerman-L. Haan1 -1
Matthijs van Hofwegen-G. Kleinsman1 -1
Gerrit Bosch-J. Hoven2 -0
Linda Eektimmerman-G. Kooistra2 -0
Bets Gasthuis-B. Veldman1 -1

27-01-2007  Almelo - Zwolle

Het eerste team won op 27 januari met 13-7 van Zwolle. Matthijs van Hofwegen wist vrij snel strategisch te winnen. Konstantin Eljanov profiteerde van een foutje van zijn tegenstander die al onder druk stond en wist met behulp van een forcing te winnen. Edwin van Hofwegen behaalde en degelijke remise tegen een van de toppers van Zwolle. Anton Jurg wist in een remise-eindspel toch nog te winnen. Roelof Jan de Haan, kwam iets onder druk te staan, maar behaalde een goede remise. Gertjan Kolsté kwam gewonnen te staan, maar was onzorgvuldig in de afwerking en liet zijn tegenstander naar remise glippen. Linda Eektimmerman boekte een overtuigende strategische overwinning. Ze kon op het laatst zelfs kiezen hoe te winnen. Ronny Kamp kwam onder druk te staan, maar had in het eindspel nog remise in handen, maar liet deze glippen. Frank Eektimmerman kreeg in het middenspel voordeel, maar dit vlakte af en het werd remise. Gerrit Bosch kreeg groot voordeel, maar het eindspel was net niet winnend.

uitslagen
Matthijs van Hofwegen-H. Rijke2 -0
Gertjan Kolsté-M. Vissers1 -1
Edwin van Hofwegen-J. v.d. Veer1 -1
Frank Eektimmerman-J. Rensink1 -1
Ronny Kamp-H. Mensink0 -2
Anton Jurg-S. Jurius2 -0
Konstantin Eljanov-B. Postma2 -0
Gerrit Bosch-C. Bouman1 -1
Roelof Jan de Haan-B. Rijke1 -1
Linda Eektimmerman-B. Straetemans2 -0

15-01-2007  Wapenveld - Almelo

Op 15 januari wo het eerste team met 10-6 van Wapenveld. Frank Eektimmerman wist te profiteren van een onzorgvuldigheidje van zijn tegenstander en won. Invaller Danny Crompvoets behaalde een goede remise. Gertjan Kolsté wist geen deuidelijk voordeel te krijgen en het werd remise. Edwin van Hofwegen wist door zijn sterke partijopzet een overmachtseindspel te krijgen en won. Gerrit Bosch wist door ster spel een schijf en later de partij te winnen. Jan Wienk maakte een strategisch foutje dat werd benut door zijn tegenstander en verloor. Anton Jurg kreeg aanmerkelijk voordeel en leek te gaan winnen, maar moest in remise berusten. Matthijs van Hofwegen kreeg besissend voordeel, maar was onde3r tijdsdruk onzorgvuldig in de afwerking en behaalde remise.

uitslagen
Gertjan Kolsté-G. Blok1 -1
Anton Jurg-A. Lusink1 -1
Frank Eektimmerman-H. Striker2 -0
Edwin van Hofwegen-H. van Renselaar2 -0
Matthijs van Hofwegen-F. Jongerman1 -1
Gerrit Bosch-M. v.d. Esker2 -0
Jan Wienk-G. Souman2 -0
Danny Crompvoets-G. van Renselaar1 -1

13-01-2007  Maas van 't Hoog 2 - Almelo

Op 13 januari wist het eerste team met 13-7 te winnen van Maas van 't Hoog 2. De tegenstander van Konstantin was bang voor zijn tegenstander en wikkelde snel naar remise af. Edwin van Hofwegen stond op dat moment al een tijdje gewonnen en speelde zijn partij met twee schijven voorsprong rustig uit. Anton Jurg stond op dat moment ook al een schijf voor en won ook snel, waarmee hij nog steeds een 100%-score heeft. Linda Eektimmerman had een sterk centrum, maar haar tegenstander had tegenspel en het werd een goede remise. Ronny Kamp kon de winst net niet vinden en berustte in remise. Matthijs van Hofwegen zette zijn veel sterker geachte tegenstander onder zware druk zijn tegenstander, die een paar jaar geleden nog in de landelijke ereklasse speelde, besloot tot een offer om onder de druk uit te komen. Hierop leek Matthijs gewonnen te staan, maar zijn tegenstander wist nog net een remise gaatje te vinden. Frank Eektimmerman rondde op dat moment zijn fabuleuze strategische winstpartij af, waarmee hij zijn tegenstander overdonderde. Op dat moment stond het 10-4. Er was nog één punt nodig en Jan Wienk die een bijna gewonnen eindspel had nam het remiseaanbod van zijn tegenstander aan. Op dat moment speelden nog 2 spelers. Roelof Jan de Haan was waarschijnlijk afgeleid door de reeds gewonnen wedstrijd en liet net op dat moment een gewonnen eindspel remise lopen. Gertjan Kolsté kreeg in het middenspel goede kansen, maar kwam niet verder dan een voordelige remise.

uitslagen
Frank Eektimmerman-G. Draaisma2 -0
Matthijs van Hofwegen-L.J. Koops1 -1
Gertjan Kolsté-H. Borgman1 -1
Edwin van Hofwegen-M. Sanders2 -0
Anton Jurg-F. Tanahatoe2 -0
Konstantin Eljanov-L. Karman1 -1
Linda Eektimmerman-J. Koopman1 -1
Roelof Jan de Haan-J. Paalman1 -1
Jan Wienk-J. Horst1 -1
Ronny Kamp-J. Smit1 -1

12-12-2006  Almelo - Heino

Op 12 december verloor het eerste team nipt met 7-9 van Heino. Jaap Eektimmerman die zijn debuut in het eerste team maakte, kreeg in het begin van zijn partij een prachtig centrum, later in de partij wist zijn tegenstander met behulp van geraffineerd spel te profiteren van een onzorgvuldigheidje, waardoor Jaap ondanks zijn sterke spel toch met nul punten naar huis ging. Rein Noppert, die net terug was van vakantie, had een moeilijke tegenstander. Rein wist zich goed te verweren en leek zelfs lange tijd beter te staan, maar zijn tegenstander wist met een paar onverwachte zetten beslissend voordeel te krijgen. Een andere debutant in het eerste team was Danny Crompvoets die een aantal jaren niet had gedamd en vroeger bij de jeugd een topper was. Danny wist met behulp van degelijk spel een goede remise te behalen. Anton Jurg kreeg stond steeds beter dan zijn tegenstander, maar kreeg toch te weinig vat op hem en moest in remise berusten. Gertjan Kolsté speelde enigszins onzorgvuldig, maar wist desondanks toch de winst binnen te halen. Frank Eektimmerman leek met behulp van een diepe combinatie aanmerkelijk voordeel te behalen, maar dit viel toch tegen en het werd uiteindelijk remise. Ronny Kamp had in zijn partij prachtige dreigingen gevlochten. zijn tegenstander trapte echter nergens in en Ronny moest in remise berusten. Matthijs van Hofwegen wist een zeer moeilijk, maar theoretisch gewonnen eindspel op het bord te krijgen. Mede door tijdgebrek wist hij dit net niet optimaal uit te spelen en moest in remise berusten.

uitslagen
Jaap Eektimmerman-J.F. Gerritsen0 -2
Rein Noppert-M. Holterman0 -2
Anton Jurg-V. Lievense1 -1
Gertjan Kolsté-H. Abbing2 -0
Frank Eektimmerman-A. van Ommen1 -1
Matthijs van Hofwegen-T. v.d. Vegte1 -1
Ronny Kamp-D. Dijk1 -1
Danny Crompvoets-J. Eilander1 -1

09-12-2006  Witte van Moort 3 - Almelo

Op 9 december won het eerste team met 13-7 van Westerhaar. Anton Jurg wist als eerste strategisch te winnen, waarmee hij al zijn partijen tot op heden heeft gewonnen. Frank Eektimmerman wist met behulp van sterk centrumspel en uiteindelijk een combinatie te winnen. Konstantin Eljanov moest na een sterke partij in remise berusten. Gertjan Kolsté zette zij tegenstander vast, waarna deze opgaf. Ronny Kamp die in het middenspel een schijf voorkwam, wist zijn voordeel sterk om te zetten in winst. Linda Eektimmerman behaalde ene goede remise, tegen het einde van de partij leek het er zelfs op dat ze zou winnen, maar haar tegenstander wist de enige verdediging te vinden. Roelof Jan de Haan kreeg in zijn partij voordeel, maar verrichte in tijdnoodfase onvoldoende zetcontrole. Invaller Cor Eektimmerman speelde uitmuntend, maar maakte tegen de tijdnoodfase een strategisch foutje, waarvan door de beste speler van de tegenpartij goed werd geprofiteerd. Edwin van Hofwegen wist met behulp van zijn sterke strategische spel groot voordeel te krijgen, die hij uiteindelijk in het eindspel omzette in winst. Matthijs van Hofwegen kreeg weinig grip op zijn tegenstandster en moest in remise berusten.

uitslagen
Frank Eektimmerman-H. Hazelhorst2 -0
Edwin van Hofwegen-S. Sloot2 -0
Anton Jurg-J. Schokker2 -0
Matthijs van Hofwegen-A. Alberts1 -1
Gertjan Kolsté-L. Knol2 -0
Roelof Jan de Haan-A. Nieboer0 -2
Ronny Kamp-A. Noppers2 -0
Konstantin Eljanov-M. Paters1 -1
Linda Eektimmerman-N. Kloppenburg1 -1
Cor Eektimmerman-J. van Dijk0 -2

28-11-2006  Almelo - Hengelo

Op 28 november verloor het eerste team met 13-3 van Hengelo. Bert de Vries kwam met nadeel uit de opening, maar wist zich sterk terug te komen. Uiteindelijk verloor hij. Ronny Kamp was wa onzorgvuldig en verloor. Gerrit Bosch zette heel veel druk op zijn tegenstander en overklaste hem. Linda Eekitmmerman ging in het eindspel uiteindelijk ten onder. Gerald Krol maakte aan he einde van het klassieke middenspel een strategische fout en verloor uiteindelijk. Matthijs van Hofwegen leek zijn tegenstander helemaal weg te drukken, maar moest in remise berusten. Gertjan Kolsté was tegen het einde van het middenspel wat slordig en verloor. Anton Jurg kreeg strategisch overwicht, maar wilde te veel en verloor.

uitslagen
Gertjan Kolsté-W. Sytsma0 -2
Anton Jurg-O. Mol0 -2
Matthijs van Hofwegen-A. Nijmeijer1 -1
Ronny Kamp-H. Borgman0 -2
Linda Eektimmerman-G. Draaisma0 -2
Gerrit Bosch-J. Smit2 -0
Gerald Krol-J. Tanke0 -2
Bert de Vries-L. Karman0 -2

25-11-2006  Wapenveld - Almelo

Op 25 november behaalde het eerste team een 10-10 gelijkspel tegen de koploper Wapenveld. Anton Jurg wist strategisch te winnen en boekt hiermee zijn zesde overwinning op rij. Konstantin Eljanov wist met een damcombinatie zijn tegenstander te verschalken. Ronny Kamp deed onvoldoende zetcontrole en verloor. Edwin van Hofwegen wist strategisch te winnen. Gertjan Kolsté wist de winst net niet te vinden en moest in remise berusten. Gerrit Bosch speelde iets te snel en verloor. Roelof Jan de Haan was in tijdnood even de weg kwijt en verloor. Frank Eektimmerman wist goed tegenstand te bieden, maar verloor uiteindelijk. Matthijs van Hofwegen kwam een schijf voor, maar wist de winst net niet te vinden. Linda Eektimmerman wist met behulp van strategisch overwicht te winnen.

uitslagen
Gertjan Kolsté-A. Mostert1 -1
Matthijs van Hofwegen-F. Jongerman1 -1
Anton Jurg-J. Lammers2 -0
Edwin van Hofwegen -E. Bakker2 -0
Frank Eektimmerman-A. Lusink0 -2
Gerrit Bosch-H. van Renselaar0 -2
Ronny Kamp-G. Blok0 -2
Roelof Jan de Haan-G. van Renselaar0 -2
Konstantin Eljanov-J. Boer2 -0
Linda Eektimmerman-M. v.d. Esker2 -0

14-11-2006  Almelo - Westerhaar

Op 14 november verloor het eerste team met 4-12 van Westerhaar. Anton Jurg wist met behulp van een doorbraak te winnen. Gertjan Kolsté had winstkansen, maar moest berusten in remise. Matthijs van Hofwegen wist zijn tegenstander goed weerwerk te bieden, kreeg een betere stand, maar ging uiteindelijk ten onder. Ronny Kamp begon sterk, maar kwam door een strategische fout een schijf achter en verloor uiteindelijk. Bert Looms had een aanvallende partijopzet, maar lette te weinig op zijn verdediging en verloor. Johan Prinsen kwam in tijdnood en maakte toen de verkeerde beslissing en verloor. Johan Essink kreeg in een klassiek stand voordeel, maar liet zijn tegenstander ontsnappen en mocht tevreden zijn met remise. Gerrit Bosch had een een goed stand, maar maakte een verkeerde voortzetting en verloor.

uitslagen
Anton Jurg-D. Slotboom2 -0
Gertjan Kolsté-P. Hoopman1 -1
Matthijs van Hofwegen -M. Barkel0 -2
Ronny Kamp-G. Hessing0 -2
Bert Looms-H. Hilberink0 -2
Johan Prinsen-I. Stegeman0 -2
Johan Essink-N. Kloppenburg1 -1
Gerrit Bosch-M. Paters0 -2

11-11-2006  Almelo - Kampen

Op 11 november wist het eerste team met 14-6 te winnen van Kampen. Roelof Jan de Haan lette even niet op en zijn tegenstander haalde een fraaie damcombinatie uit. Anton Jurg wist met behulp van een doorbraakcombinatie te winnen. Bert Looms die zijn tegenstander, de nummer 2 van Kampen, in de opening al een schijf afhandig maakte, wist de overgebleven stand met behulp van sterk strategisch spel te winnen. Gertjan Kolsté zetten zijn tegenstander vast, waarop deze een schijf moest offeren, wat uiteindelijk in winst resulteerde. Frank Eektimmerman zette zijn tegenstander onder druk. Die dacht een remisecombinatie uit te halen. Echter deze werkte niet en Frank won. Linda Eektimmerman had lange tijd het betere van het spel, maar de stand vervlakte waarop remise werd overeengekomen. Edwin van Hofwegen wist met behulp van zijn sterke strategische spel zijn tegenstander voor onoplosbare problemen te stellen en won van de sterkste van Kampen. Konstantin Eljanov wist met behulp van zijn dwingende spel en een doorbraakcombinatie de winst binnen te halen. Gerrit Bosch paste onvoldoende zetcontrole toe en verloor. Matthijs van Hofwegen behaalde een goede remise.

uitslagen
Frank Eektimmerman-P. Dijkstra2 -0
Matthijs van Hofwegen -H. Kamminga1 -1
Anton Jurg-H. Kist2 -0
Gertjan Kolsté-M. Stempher2 -0
Edwin van Hofwegen-J. van Olst2 -0
Konstantin Eljanov-J. Wezenberg2 -0
Bert Looms-W. Dekker2 -0
Gerrit Bosch-H. Reuvekamp0 -2
Roelof Jan de Haan-T. van Gelder0 -2
Linda Eektimmerman-J. Kip1 -1

28-10-2006  Almelo - Deventer

Het eerste team heeft op 28 oktober nipt met 9-11 verloren van Deventer. Na een voorsprong door een winst van Gerrit Bosch door een fraaie combinatie, werd het 2-2 door een slordigheidje van Bert Looms. Anton Jurg wist hierop in het eindspel te winnen. Ronny Kamp behaalde ene goede remise. Matthijs van Hofwegen had onvoldoende zetcontrole en verloor. Edwin van Hofwegen moest in remise berusten. Frank Eektimmerman stond in het middenspel beter, maar verloor uiteindelijk. Konstantin Eljanov moest uiteindelijk ook in remise berusten. Gertjan Kolsté moest uiteindelijk ook in remise berusten. Roelof Jan de Haan leek te gaan winnen, maar kwam ook niet verder dan remise.

uitslagen
Anton Jurg-F. van Amersfoort2 -0
Gertjan Kolsté-G. Kos1 -1
Edwin van Hofwegen -F. Jansen1 -1
Frank Eektimmerman-P. Olde Hanhof0 -2
Bert Looms-H. Groen0 -2
Gerrit Bosch-T. Smeenk2 -0
Matthijs van Hofwegen-R. Hendriks0 -2
Konstantin Eljanov-D. Halma1 -1
Roelof Jan de Haan-P. Grouwstra1 -1
Ronny Kamp-H. Luchies1 -1

17-10-2006  Almelo - Nijverdal

Op 17 oktober won Almelo met 10-6 van Nijverdal. Medekoploper Nijverdal die in de landelijke hoofdklasse speelt is een geduchte tegenstander. Matthijs van Hofwegen wist al vrij snel te winnen waardoor we met 2-0 voor kwamen. Linda Eektimmerman zette haar tegenstander onder druk en won uiteindelijk met behulp van een damcombinatie. Bert Looms was slordig in een goede stand en verloor. Frank Eektimmerman behaalde een goede remise. Ronny Kamp hield het lang vol tegen zijn veel sterker geachte tegenstander, maar kon het niet remise houden en verloor. Gerrit Bosch behaalde subliem door een paar ijzersterke zetten beslisend voordeel en won. Anton Jurg speelde tegen de sterkste man van Nijverdal, begon sterk liet hem even wegglippen, maar nog een twintigtal zetten was de overwinning een feit. Gertjan Kolsté behaalde een gelijkwaardige remise, waardoor Almelo nog steeds medekoploper is in de provinciale ereklasse.

uitslagen
Anton Jurg-V. Kudriavcev2 -0
Gertjan Kolsté-B. Neven1 -1
Ronny Kamp-M. Morsink0 -2
Frank Eekitmmerman-J. van Buiten1 -1
Bert Looms-Harrie Hoonhorst0 -2
Gerrit Bosch-E. Eikenaar2 -0
Matthijs van Hofwegen-A. Brinkman2 -0
Linda Eektimmerman-R. Sempel2 -0

14-10-2006  Oosterveen/Gramsbergen - Almelo

Op 14 oktober wist het eerste team met 13-7 te winnen van Oosterveen/Gramsbergen. Linda Eektimmerman had een combinatie niet goed doorgerekend, kwam een schijf achter en verloor. Anton Jurg behaalde met behulp van een hekstelling een strategische winst. Gertjan Kolsté kwam dankzij een sterk centrum in een winnend eindspel terecht. Ronny Kamp wist de kopman van Gramsbergen in flankspel strategisch van het bord te spelen. Matthijs van Hofwegen wist de nummer 2 van Gramsbergen na een tijdje voordeel te hebben gehad keurig op remise te houden. Roelof Jan de Haan had een rustige klassieke partij die uiteindelijk in remise eindigde. Edwin van Hofwegen verzilverde daarop zijn strategische overwicht. Konstantin Eljanov kreeg stap voor stap steeds meer strategisch voordeel en wist te winnen. Gerrit Bosch speelde een beetje slordig, waardoor hij onder druk kwam te staan, maar wist het remise te houden. Frank Eektimmerman die praktisch gewonnen stond maakte onder druk van de tijd een fout en verloor.

uitslagen
Frank Eektimmerman-J. van Aalderen2 -0
Matthijs van Hofwegen-R. Danileviciene1 -1
Ronny Kamp-J. Nijmeijer2 -0
Gerrit Bosch-J. Meester1 -1
Gertjan Kolsté-J. Siegers2 -0
Edwin van Hofwegen-L. Peters2 -0
Anton Jurg-E. Schuttert2 -0
Konstantin Eljanov-S. Lenters2 -0
Linda Eektimmerman-A. Lenters0 -2
Roelof Jan de Haan-P. Lunenborg1 -1

03-10-2006  DDD Dedemsvaart - Almelo

Op 3 oktober won het eerste team met 10-6 van DDD Dedemsvaart. Anton Jurg won eerst een schijf en later de partij. Gertjan Kolsté wist met behulp van een damzet de winst binnen te halen. Gerrit Bosch leek lang uitzicht te hebben op de overwinning, maar strandde in het eindspel in remise. Matthijs van Hofwegen kreeg enig voordeel, maar niet voldoende voor de winst en het werd remise. Frank Eektimmerman wist tegen van een de sterkste spelers te winnen. Linda Eektimmerman wist iets voordeel te behalen, maar met zicht op de overwinning voor Almelo kwam remise overeen. Ronny Kamp kreeg beslissend voordeel, maar nam toen verkeerde plan en liet het remise lopen. Rein Noppert had tot tegen het eindspel, ondanks dat hij lange tijd onder druk kwam te staan, de remisehaven nog in bereik. Rein nam echter een te dure doorbraak en verloor uiteindelijk.

uitslagen
Anton Jurg-R. 't Harmsel2 -0
Gertjan Kolsté-A. Lohuis2 -0
Gerrit Bosch-J. Meesters1 -1
Matthijs van Hofwegen-J. Siegers1 -1
Frank Eektimmerman-R. Lunenborg2 -0
Linda Eektimmerman-A. Dekker1 -1
Ronny Kamp-P. Lunenborg1 -1
Rein Noppert-G.J. Huzen0 -2

30-09-2006  Almelo - Dammers uit Oost 2

Op 30 september verloor het eerste team met 8-12 van het veel sterker geachte Dammers uit Oost 2. Roelof Jan de Haan had een gelijkwaardige remise.Anton Jurg won vrij snel door een dubbele doorbraakcombinatie met daarop sterk spel. Gerrit Bosch had een rustige remise. Gertjan Kolsté maakte een strategische fout en verloor. Bert Looms kwam een schijf vooor en gewonnen te staan, maar was daarna te onzorgvuldig en liet het remise lopen. Ronny Kamp speelde te snel, maakte een positioneel foutje en verloor daarop. Frank Eektimmerman wist tegen oud-bondsdirecteur Johan Haijtink een goede remise te spelen. Tegen het eindspel lagen de kansen voor zover die er waren volledig bij Frank. Linda Eektimmerman was ondanks sterk spel tegen het eindspel onzorgvuldig en verloor uiteindelijk. Konstantin Eljanov leek beter te staan, maar tegen het eindspel aan bleek er geen echt voordeel te zijn, ook een door hem uitgehaalde damcombinatie was niet winnend. Matthijs van Hofwegen had in zijn partij zeer lange tijd het betere van het spel, het voordeel was steeds gering en tegen de klokcontrole aan was het nog tricky. Na de tijdcontrole was er een gelijkwaardige stand overgebleven. Het werd dan ook remise.

uitslagen
Anton Jurg-H. Graaskamp2 -0
Gertjan Kolsté-J. Masselink0 -2
Matthijs van Hofwegen-B. Winkel1 -1
Frank Eektimmerman-J., Haijtink1 -1
Bert Looms-C. Grevers1 -1
Gerrit Bosch-M. Daamen1 -1
Roelof Jan de Haan-D. Dix1 -1
Ronny Kamp-R. Richters0 -2
Konstantin Eljanov-B. Bosch1 -1
Linda Eektimmerman-J. de Vries0 -2

16-09-2006  Raalte tegen Almelo

Op 16 september 2006 wist het eerste team met 13-7 te winnen van Raalte. Matthijs van Hofwegen wist met behulp van twee combinaties snel te winnen. Anton Jurg won daarop strategisch in een klassieke stand. Edwin van Hofwegen was ondanks een sterk begin even onzorgvuldig en verloor. Ronny Kamp behaalde een rustige remise. Frank Eektimmerman behaalde daarop een strategische overwinning. Gertjan Kolsté moest in remise berusten. Konstantin Eljanov behaalde een goede remise. Linda Eektimmerman leek lange tijd op winst af te stevenen, maar haar tegenstander wist zich met allerlei dreigingen nog net op de been te blijven en behaalde remise. Gerrit Bosch kwam in zijn partij een schijf voor, maar was slordig in de afwerking, waardoor zijn tegenstander nog net remise maakte. Roelof Jan de Haan behaalde na een sterke strategische partij in een majeur eindspel de overwinning.

uitslagen
Anton Jurg-H. Lageweg2 -0
Edwin van Hofwegen-W. Terlouw0 -2
Gertjan Kolsté-A. Steenbergen1 -1
Matthijs van Hofwegen-J. Folkers2 -0
Gerrit Bosch-R.C. de Abreu1 -1
Ronny Kamp-A. Klein Tank1 -1
Frank Eektimmerman-B.J. Jansen2 -0
Roelof Jan de Haan-G. Visscher2 -0
Konstantin Eljanov-J. Preuter1 -1
Linda Eektimmerman-D. Peppelenbos1 -12e team:

15-05-2007  Lelystad - Almelo 2

Op 15 mei speelde de kampioen van Hoofdklasse West (Lelystad) in Kampen tegen de kampioen van Hoofdklasse Oost (Almelo 2). Almelo wist deze strijd der kampioenen met 10-6 te winnen. Hiermee is het tweede team kampioen van de provinciale hoofdklasse geworden! Een prachtige prestatie! Gert Wiggers sloot vrij snel vrede met zijn tegenstander en het eerste punt was binnen. Danny Crompvoets haalde een fraaie combinatie uit en won. Teamleider Harrie Jansen was in deze spannende wedstrijd blijkbaar te veel afgeleid, waardoor hij onvoldoende zetcontrole deed en verloor. Cor Eektimmerman wist een degelijke remise te behalen. Johan Prinsen wist met behulp van zijn sublieme strategische spel zijn tegenstander in de tang te krijgen, waardoor die tegen het eindspel aan geen zet meer kon doen. Gerald Krol speelde degelijk en behaalde een goede remise. Johan Essink wist met behulp van scherp strategisch spel zijn tegenstander onder zware druk te zetten en uiteindelijk te winnen. Jan Wienk behaalde een degelijke remise tegen een van de toppers van Lelystad.

uitslagen
Johan Prinsen-S. Pryor2 -0
Johan Essink-C. Sluisdom2 -0
Cor Eektimmerman-D. Khedoe1 -1
Jan Wienk-C. Barelds1 -1
Harrie Jansen-B. Zijlstra0 -2
Danny Cormpvoets-W. Groen2 -0
Gerrit Wiggers-A. de Jong1 -1
Gerald Krol-H. Rietman1 -1

26-03-2007  Almelo 2 - Hammerdammer 1

Op 26 maart speelde het tweede team de bekerfinale in Westerhaar tegen Den Ham. Gert Wiggers was onzorgvuldig en kreeg een damcombinatie tegen. Bert Looms kreeg vrij snel voordeel, maar het duurde even voordat hij de winst helemaal binnen had. Cor Eektimmerman kreeg in het middenspel licht voordeel, maar verloor uiteindelijk in het eindspel. Met behulp van een wirwar aan strategische en combinatieve dreigingen wist Johen Pri9nsen zijn tegenstander zo onder druk te zetten, dat Johan uiteindelijk het eindspel won. De eindstand was nu 4-4. Hierop werd gesneldamd. De Almeloërs lieten zich als specialisten zien en wonnen al hun sneldampartijen.

uitslagen
Bert Looms-x2 -0
Johan Prinsen-G. van der Voet2 -0
Cor Eektimmerman-H. Braakman jr. 0 -2
Gert Wiggers-G. Mollink0 -2

12-03-2007  Dronten 1- Almelo

Op 12 maart 2007 wist het tweede team met 6-2 te winnen van Dronten. Johan Prinsen speelde een degelijke remise. Cor Eektimmerman wist te profiteren van het te snelle spel van zijn tegenstander en wist in een betere stand een winnende combinatie uit te voeren. Roelof Jan de Haan behaalde een goede remise. Danny Crompvoets wist met behulp van een sterk eindspel te winnen.

uitslagen
Johan Prinsen-W. de Vries1 -1
Cor Eektimmerman-Hamster2 -0
Roelof Jan de Haan-Kamminga1 -1
Danny Crompvoets-De Ruiter2 -0

27-02-2007  Almelo - Genemuiden 1

Op 27 februari wist het tweede team voor de beker met 7-1 te winnen van de geduchte tegenstander Genemuiden. Bert Looms won met behulp van een doorbraakcombinatie. Jan Wienk vond zich in het remiseaanbod van zijn tegenstander. Teamcaptain Harrie Jansen behaalde de beslissende punten binnen door middel sterk spel te winnen. Johan Prinsen wist de overwinning nog meer cachet te geven door zijn partij op meesterlijke wijze de winst binnen te halen.

uitslagen
Johan Prinsen-H,J, Heutink2 -0
Bert Looms-P. Visscher2 -0
Jan Wienk-E. Sluiter1 -1
Harrie Jansen-W. Speksnijder2 -0

13-02-2007  Rijssen - Almelo

Op 13 februari wist het tweede team voor de beker met 5-3 te winnen van Rijssen. Johan Prinsen wist met behulp van zijn superieure strategische spel te winnen. Cor Eektimmerman leek lange tijd te gaan winnen, maar moest in remise berusten. Hennie Jansen de teamleider Harrie Jansen wisten beiden een goede remise te behalen.

uitslagen
Johan Prinsen-B. Woolderink2 -0
Cor Eektimmerman-E. Averesch1 -1
Hennie Jansen-H. Harbers1 -1
Harrie Jansen-A.J. Slot1 -1

30-01-2007  Enschede - Almelo

Het tweede team van Almelo had goede kansen om eerste te worden. Maar, dan moest wel gewonnen worden van Enschede. Op 30 januari wist het tweede team haar laatste wedstrijd te winnen van Enschede en wel met 11-5! Hiermee is het tweede team kampioen van de Hoofdklasse Oost geworden. Gefeliciteerd!! Jan Wienk haalde een goede remise tegen de befaamde problemist Vuurboom. Gerrit Wiggers behaalde ook remise. Hennie Jansen was de derde die remise behaalde. Johan Prinsen wist met behulp van zijn sterke strategische spel weer prachtig te winnen en zorgde daarmee voor een voorsprong. Teamleider Harry Jansen behaalde ook een degelijke remise, waardoor de voorspong in stand bleef. Danny Crompvoets wist een fraaie overwinning te behalen en het zag er op dat moment goed uit. Gerald Krol behaalde het beslissende punt en de overwinning was een feit. Ondertussen was voorzitter Cor Eektimmerman nog bezig om zijn partij winnend af te ronden, wat hij zeer goed deed. Met een tevreden gevoel gingen het kampioensteam huiswaarts.

uitslagen
Johan Prinsen-H. Veldman2 -0
Gerald Krol -W. van Sint Annaland 1 -1
Cor Eektimmerman -J. Gellekink2 -0
Harry Jansen -R. Pots1 -1
Jan Wienk -D. Vuurboom 1 -1
Hennie Jansen -J. van Monfoord 1 -1
Gerrit Wiggers -R. Wagelaar 1 -1
Danny Crompvoets -J. Velner 2 -0

16-01-2007  Deventer - Almelo

Het tweede team heeft op 16 januari met 6-10 verloren van Deventer. Danny Crompvoets tastte mis en verloor. Hennie Jansen behaalde een goede remise. Gerrit Wiggers maakte een strategisch foutje dat maximaal werd benut door zijn tegenstander. Johan Essink wist door zijn sterke strategische spel te winnen. Johan Prinsen wist zijn tegenstander te overklassen. Cor Eektimmerman nam teveel risico en verloor. Jan Wienk leek remise te behalen, maar dit lukte aan het eind van de partij net niet. Harrie Jansen stond engiszins onder druk, maar behaalde toch nog fraai remise.

uitslagen
Johan Prinsen -T. Smeenk2 -0
Johan Essink-J. Groters2 -0
Danny Crompvoets-M. van Dijk0 -2
Hennie Jansen-W. Starkenborg1 -1
Jan Wienk -F. Nuessink0 -2
Cor Eektimmerman-T. Oude Hanhof 0 -2
Harrie Jansen -D. Halma1 -1
Gerrit Wiggers -A. Stehouwer0 -2

12-12-2006  Almelo - Eelen & Rhaan

Het tweede team won op 12 december met 9-7 van Eelen & Rhaan. Hiermee blijft Almelo koploper in de Hoofdklasse Oost. Bert Looms wist met behulp van scherp strategisch spel te winnen. Johan Essink profiteerde van een strategisch foutje van zijn tegenstander en won. Gerrit Wiggers drukte zijn tegenstander weg met behulp van een groot centrum. Jan Wienk deed onvoldoende zetcontrole en verloor. Voorzitter Cor Eektimmerman ging er nog eens voor zitten en wist de winst te vinden. Johan Prinsen, die zelfs gewonnen stond, maar te afwachtend speelde, zorgde voor het beslissende punt. Hennie Jansen kwam na een moeizame opening sterk terug in het middenspel, maar verloor uiteindelijk toch nog. Harrie Jansen was wat onzorgvuldig en verloor.

uitslagen
Johan Essink -A. Bakhuis2 -0
Johan Prinsen-Th. Bouwmeester 1 -1
Bert Looms-E. Berendijk2 -0
Hennie Jansen -J. Podt0 -2
Jan Wienk-H. Kamphuis0 -2
Harry Jansen-J. Bargman 0 -2
Cor Eektimmerman -M. Attasio 2 -0
Gerrit Wiggers-W. Fokkert 2 -0

28-11-2006  Almelo - Witte van Moort 2

Op 28 november speelde het tweede team 8-8 gelijk tegen Westerhaar. Gerrit Wiggers wist net geen winst te forceren, het werd remise. Teamleider Harrie Jansen gaf het goede voorbeeld en won. Jan Wienk wist fraai strategisch te winnen. Hennie Jansen wist zich in het begin goed te verdedigen tegen zijn veel sterker geachte tegenstander, maar verloor uiteindelijk. Cor Eektimmerman was even onzorgvuldig en verloor. Johan Prinsen wist op sublieme wijze strategisch te winnen. Bets Gasthuis ging in het eindspel ten onder tegen zijn ervaren tegenstander. Hans Lucassen wist een goede remise te halen.

uitslagen
Johan Prinsen-B. Lawant2 -0
Hans Lucassen-A. Noppers jr.1 -1
Bets Gasthuis -J. van Nuil 0 -2
Hennie Jansen - E. Twiest0 -2
Cor Eektimmerman -A. Noppers sr.0 -2
Jan Wienk -L. Knol 2 -0
Harrie Jansen -H. Tempelman 2 -0
Gerrit Wiggers-J. Schokker1 -1

14-11-2006  Almelo vrij

In het wedstrijdschema staat dat het tweede team tegen Dedemsvaart speelt. Door een wijziging in het schema is Almelo op 14 november vrij.

06-11-2006  Heino 2 - Almelo

Op maandag 6 november wist het tweede team een daverende 13-3 overwinning te behalen op het tweede team van Heino. Johan Prinsen wist met zijn sterke strategische spel snel te winnen. Teamleider Harrie Jansen gaf ook het goede voorbeeld door strategisch te winnen. Gerrit Wiggers wist de stand naar 6-0 te brengen door met behulp van een heel sterk centrum te winnen. Jan Wienk kon zijn voordeel net niet verzilveren en behaalde een voordelige remise. Hans Lucassen wist goed stand te houden en behaalde een degelijke remise. Cor Eektimmerman haalde een diepe combinatie uit en wist de daaruit voortvloeiende stand te winnen. Gerald Krol behaalde ook voordelige remise. Tot slot wist Bets Gasthuis zijn voordelige stand om te zetten in winst.

uitslagen
Johan Prinsen-M. Oldenhof2 -0
Hans Lucassen-B. Koster1 -1
Gerard Krol-C. Eilander1 -1
Bets Gasthuis-B. Hartkamp2 -0
Jan Wienk-J. Slotman1 -1
Cor Eektimmerman-H. Horstman2 -0
Harrie Jansen -J. Kieftenbeld2 -0
Gerrit Wiggers -E. Ottens2 -0

03-10-2006  Almelo - Wierden 1

Op 3 oktober wist het tweede team met 9-7 te winnen van de nummer 1 van vorig jaar; Wierden. Voorzitter Cor Eektimmerman wist zijn tegenstander helemaal vast te zetten en won als eerste, een goed begin. Danny Crompvoets liet een steekje vallen en verloor. Daarop wist Bert Looms strategisch te winnen. Gerald Krol pleegde onvoldoende zetcontrole en verloor. Jan Wienk kreeg voordeel, maar kon dit niet verzilveren en remiseerde. Gert Wiggers wist zich heel goed staande te houden en behaalde een verdiende remise. Op dat moment was het 6-6. Teamleider Harrie Jansen zag dat Bets Gasthuis ondanks zijn goede stand niet verder zou komen dan remise en ging er zelf nog eens goed voor zitten. In een moeilijk eindspel wist Harrie de beste zetten te vinden en won, de overwinning was een feit!

uitslagen
Harrie Jansen-A. Hakvoort2 -0
Gerald Krol-H. Veneman0 -2
Bets Gasthuis-G. Stam1 -1
Danny Crompvoets-D. Muller0 -2
Bert Looms-H. de Kroon2 -0
Jan Wienk-J. Oude Vrielink1 -1
Cor Eektimmerman-E. Veneman2 -0
Gert Wiggers-J. Veneman1 -13e team:

06-02-2007  Almelo - Enschede

Op 6 februari wist het derde team 4-4- gelijk te spelen tegen Enschede. Rein Noppert was onzorgvuldig en verloor. Jaap Eektimmerman wist fraai te winnen. Jan Schram moest uiteindelijk zijn strijd staken en verloor. Hans Lucassen wist met behulp van zijn sterke strategische spel te winnen. Het derde team heeft uiteindelijk een fraaie zesde plaats weten te bereiken. Proficiat!

uitslagen
Rein Noppert-H. van Gompel0 -2
Hans Lucassen-W. Schepers2 -0
Jaap Eektimmerman-J. Velner2 -0
Jan Schram-J. van Montfoort0 -2

23-01-2007  Dedemsvaart - Almelo

Op 23 januari verloor het derde team met 1-7 van Dedemsvaart. Hans Lucassen was enigszins onzorgvuldig en verloor. Jan Schram kwam ook niet lekker uit de startblokken. Rein Noppert moest uiteindelijk ook opgeven. Teamleider Paul Dost wist de eer van het team te redden door een goede remise te behalen.

uitslagen
Hans Lucassen-H.J. Wilbrink0 -2
Rein Noppert-H. Bunskoek0 -2
Paul Dost-G. Loudijk1 -1
Jan Schram-J. Zomer0 -2

19-12-2006  Almelo - Den Ham

Op 19 december verloor het derde team met 2-6 van het tweede team van Den Ham. Hans Lucassen was net niet opgewassen tegen het sterke strategische spel van zijn ervaren tegenstander. Jaap Eektimmerman was dicht bij winst, maar kon net niet winnen. Gerald Krol speelde ook sterk in het klassieke spelgenre. Hij behaalde uiteindelijk een goede remise. Jan Schram deed onvoldoende zetcontrole en wist dit niet meer te repareren en verloor.

uitslagen
Hans Lucassen-H. Braakman sr.0 -2
Jaap Eektimmerman-G. Endeman1 -1
Gerald Krol-Stokvis1 -1
Jan Schram-Albema0 -2

21-11-2006  Almelo - Eelen & Rhaan

Op 21 november verloor het derde team met 3-5 van het tweede team van Eelen & Rhaan. Jaap Eektimmerman wist middels zijn sterke spel twee schijven te winnen. Door een fraaie actie van zijn tegenstander wist deze nog net remise halen. Best Gasthuis paste onvoldoende zetcontrole toe en verloor. Paul Dost had een goede stand en zette zijn tegenstander steeds onder zware druk, maar zijn tegenstander bezweek niet en het werd remise. Gerald Krol had een goede klassieke stand, maar kwam niet tot winst,

uitslagen
Bets Gasthuis-A. Bakhuis0 -2
Gerald Krol-B. Hendriks1 -1
Jaap Eektimmerman-J. Pekkerit1 -1
Paul Dost-G. Bouwman1 -1

07-11-2006  Rijssen - Almelo

Op 7 november speelde het derde team een goede wedstrijd tegen het tweede team van Rijssen, maar moest uiteindelijk het onderspit delven en verloor met 6-2. Jan Schram speelde tegen Woolderink die tientalleen jaren in de hoofmacht van Rijssen speelde een goede partij maar moest in Woolderink zijn meerdere erkennen. Jaap Eektimmerman werd verrast door een diepe combinatie en verloor. Paul Dost speelde een goede partij en kwam geen enkel moment onder druk te staan Het werd uiteindelijk remise. Hans Lucassen wist een schijf voor te komen, waartegenover zijn tegenstander enige compensatie had. Daarop werd remise overeengekomen.

uitslagen
Jan Schram-Woolderink0 -2
Hans Lucassen-J. de Leeuw1 -1
Paul Dost-x1 -1
Jaap Eektimmerman-Averesch0 -2

23-10-2006  Nijverdal - Almelo

Op maandag 23 oktober wist het derde team met 4-4 gelijk te spelen tegen het tweede team van Nijverdal. Het werd een spannende strijd met wisselende kansen. Rein Noppert speelde tegen Roland Sempel die ook wel eens invalt in het eerste team dat landelijk hoog speelt. Rein won in het middenspel een schijf, maar kon dit voordeel niet uitbuiten. Toen beiden een dam haalden zat er weinig anders op dan in remise berusten. Hans Lucassen wist ondanks een onzorgvuldigheidje in het begin van zijn partij. Na sterk spel wist Hans een remisestand op het bord te krijgen. De tegenstander bood ook remise aan, maar Hans zag nog een fraaie combinatie en sloeg het aanbod af. De tegenstander overzag de combinatie Gerald Krol leek op remise af te stevenen, maar onvoldoende zetcontrole in het late middenspel werd hem fataal met een nederlaag als gevolg. Jan Schram had een sterke tegenstander in de persoon van Herman Booijnk, maar liet zich niet wegbluffen. Jan wist uiteindelijk een goed maar toch lastig eindspel op het bord te krijgen. Zijn tegenstander had in dit eindspel nog kansen, maar benutte deze niet. Hans Lucassen die een lange staat van dienst heeft als arbiter telde ondertussen de zetten en na wederzijds 16 zetten wist Jan de remise op te eisen zodat Almelo als nog steeds ongeslagen team huiswaarts keerde.

uitslagen
Rein Noppert -R. Sempel1 -1
Hans Lucassen-Schottert2 -0
Gerald Krol -Machielsen0 -2
Jan Schram -H. Booyink1 -1

10-10-2006  Almelo - Wierden

Op 10 oktober won Almelo met 8-0! van het derde team van Wierden. Jan Schram sloeg met een verrassende combinatie toe in het middenspel en zette dit grote voordeel vlekkeloos om in winst. Jaap Eektimmerman wist met behulp van een gehaaid eindspel de winst binnen te pakken. Hans Lucassen wist door te breken naar dam en zette de resterende stand om in winst. Teamleider Paul Dost kwam in het middenspel een schijf voor en wist door zijn overwinning de maximale score op het scorebord te krijgen.

uitslagen
Jaap Eektimmerman-H. Pierik2 -0
Hans Lucassen-H. Smit2 -0
Jan Schram-H. Hinseveld2 -0
Paul Dost-F. Eggerink2 -0