titel
  home
laatste nieuws
info DCA
onderlinge
beker
teams
algemeen
stand 1e team
stand 2e team
stand 3e team
stand 2010/2011
stand 2009/2010
stand 2008/2009
stand 2007/2008
stand 2006/2007
stand 2005/2006
stand 2004/2005
stand 2003/2004
stand 2002/2003
stand 2001/2002
stand 2000/2001
toernooien
uit de media
damlinks
foto's 

1e team:

04-02-2006  Almelo tegen Marknesse

Op 4 februari verloor het eerste team met 9-11 van Marknesse. Bert Looms kwam al vrij snel voor met behulp van een combinatie. Eddie Kuiper trapte in een combinatie en verloor. Matthijs van Hofwegen maakte een strategische fout en verloor uiteindelijk. Ronny Kamp behaalde een goede remise. Gerrit Bosch wist te winnen met behulp van gehaaid spel. Johan Prinsen wist met subliem strategisch spel te winnen. Johan Essink kreeg een groot centrum, maar kwam door een forcing een schijf achter en verloor. Konstantin Eljanov stond gewonnen, maar wist niet het goede plan te vinden en het werd remise. Frank Eektimmerman kwam een schijf achter, maar had nog een moeilijk te vinden remise in handen, maar verloor uiteindelijk door een offer. Gertjan Kolsté stond lange tijd goed, maar wist net niet te winnen.

uitslagen
Ronny Kamp-D. Glazenburg1 -1
Gertjan Kolsté-J. Romkes1 -1
Johan Essink-J.M. van de Reest0 -2
Gerrit Bosch-K. Veldstra2 -0
Matthijs van Hofwegen-J. Poortinga0 -2
Frank Eektimmerman-Y. Haven0 -2
Bert Looms-A. Hoornstra2 -0
Johan Prinsen-A. Boxum2 -0
Konstantin Eljanov-L. Rijk1 -1
Eddie Kuiper-T. Snoek0 -2

21-01-2006  Oosterveen tegen Almelo

Op 21 januari heeft het eerste team met 10-10 gelijk gespeeld tegen Damclub Oosterveen. Gertjan Kolsté won vrij snel strategisch. Jan Wienk behaalde een knappe remise tegen de een na sterkste speler van de tegenstander. Edwin van Hofwegen behaalde daarop een strategische overwinning met behulp van ijzersterk centrumspel. Matthijs van Hofwegen kreeg voordeel tegen de sterkste man van Oosterveen, maar trapte in een verborgen forcing. Ronny Kamp kreeg vanaf de opening voordeel, maar dit voordeel ebte verder in de partij weg, het werd remise. Gerrit Bosch kreeg weinig vat op zijn tegenstander, maar behaalde een ruime remise. Linda Eektimmerman behaalde na een interessante flankspelpartij een gelijkwaardige remise. Konstantin Eljanov kreeg iets voordeel in zijn partij, maar moest in remise berusten. Frank Eektimmerman was in het middenspel wat slordig en kwam een schijf achter, maar behaalde desondanks nog remise. Roelof Jan de Haan ging in zijn partij lange tijd aan de leiding, maar in het eindspel na een lange en zware partij was hij te onzorgvuldig en verloor.

uitslagen
Matthijs van Hofwegen-Jan Nijmeijer0 -2
Gerrit Bosch-E. Schuttert1 -1
Edwin van Hofwegen-J. Meester2 -0
Gertjan Kolsté-J. Huzen2 -0
Ronny Kamp-L. Peters1 -1
Frank Eektimmerman-J. Timmer1 -1
Konstantin Eljanov-G. Brink1 -1
Linda Eektimmerman-Jan Siegers1 -1
Roelof Jan de Haan-J. van Aalderen0 -2
Jan Wienk-R. Danileviciene1 -1

07-01-2006  Almelo tegen Heino

Op 7 januari wist het eerste team met 11-9 van Heino te winnen. Frank Eektimmerman wist met behulp van sterk aanvallend spel voordeel te krijgen, en vrij snel te winnen tegen zijn sterke tegenstander. Matthijs van Hofwegen kreeg voordeel, maar dit vlakte tegen het eindspel af, met remise als resultaat. Bert Looms wist ondanks een verrassende forcing van zijn tegenstander toch nog remise te maken. Gertjan Kolsté wist met behulp van een omsingelingsactie zijn partij strategisch te winnen. Ronny Kamp die al praktisch gewonnen stond, ronde zijn partij winnend af door middel van een prachtige forcing. Edwin van Hofwegen kreeg goot voordeel, maar miste de winnende afwikkeling. Gerrit Bosch stond in het middenspel lange tijd zeer goed, maar moest in een gelijkwaardige remise berusten. Johan Essink die gewonnen stond, miste de winst, direct na de tijdnoodfase maakte Johan een misser, waardoor de partij zelfs nog werd verloren. Harrie Jansen die in het eindspel nog remise in handen had, miste de beste voortzetting en verloor. Roelof Jan de Haan kwam met behulp van sterk strategisch spel een schijf voor te staan. In het eindspel miste Roelof Jan de winnende voortzetting en het werd remise.

uitslagen
Matthijs van Hofwegen-H. Mensink1 -1
Gerrit Bosch-G.D. Dijk1 -1
Johan Essink-G. Klaseboer0 -2
Gertjan Kolsté-V. Lievense2 -0
Edwin van Hofwegen-J.F. Gerritsen1 -1
Ronny Kamp-J. van Beek2 -0
Roelof Jan de Haan-M. Holterman1 -1
Frank Eektimmerman-H. Abbing2 -0
Bert Looms-M. Veneboer1 -1
Harrie Jansen-R. Holterman0 -2

10-12-2005  Kampen tegen Almelo

Het eerste team heeft met 11-9 van Kampen gewonnen. Gerrit Bosch nam remise aan in een licht voordelige stand tegen een van de toppers van Kampen. Edwin van Hofwegen behaalde winnend voordeel tegen het einde van het middenspel. Gertjan Kolsté kreeg na een combinatie een majeur winnend eindspel op het bord. Frank Eektimmerman wist zijn voordeel net niet te verzilveren. Ronny Kamp kwam iets onder druk te staan ondanks eensterk centrum, maar kreeg winnend voordeel door een misstap van zijn tegenstander, waarbij Ronny het toch nog lastige eindspel winnend afsloot. Roelof Jan de Haan pleegde onvoldoende zetcontrole en kreeg een forcing tegen. Matthijs van Hofwegen leek lange tijd zonder veel gevaar remise te spelen tegen de beste speler van Kampen, maar tastte uiteindelijk in het eindspel in 5 om 5 remisestand mis. Linda Eekttimmerman kreeg tegen het eindspel een nadeliger stand, maar hield het met gedegen spel remise. Konstantin Eljanov wist nauwelijks voordeel te krijgen en moest in remise berusten. Invaller Harrie Jansen behaalde met zijn gedegen remise het beslissende punt binnen.

uitslagen
Matthijs van Hofwegen-J. van Olst0 -2
Gerrit Bosch-W. Dekker1 -1
Ronny Kamp-P. Dijkstra2 -0
Harrie Jansen-J. Wezenberg1 -1
Frank Eektimmerman-J. Kip1 -1
Linda Eektimmerman-A. Heikoop1 -1
Konstantin Eljanov-H. Ramon1 -1
Roelof Jan de Haan-H. Reuvekamp0 -2
Gertjan Kolsté-H. Kamminga2 -0
Edwin van Hofwegen-M. Stempher2 -0

26-11-2005  Almelo tegen Huissen 3

Op 26 november won het eerst team van Huissen 3. Matthijs van Hofwegen won in een sterke klassiek partij van jeugdkampioen Bas van Engelen. Eddy Kuiper pleegde onvoldoende zetcontrole en verloor. Gertjan Kolsté won met behulp van een doorbraak. Roelof Jan de Haan behaalde een fraaie strategisch overwinning met behulp van een sterke halve hekstelling. Gerrit Bosch zat dicht bij winst, maar zijn tegenstander wist zich nog net te redden met behulp van een offer. Jan Wienk stond in het middenspel huizenhoog gewonnen, maar was slordig in de afwerking en moest uiteindelijk genoegen nemen met een nadelige remise. Linda Eekitmmerman bracht een solide partij op het bord, maar kwam niet verder dan remise. Johan Essink kreeg in klassiek spel enig voordeel, maar zijn tegenstander bezweek niet onder de forse druk. Topscorer Edwin van Hofwegen had in het middenspel een goede hekstelling, kreeg daarna enig nadeel, wat hij weer omboog in voordeel. Helaas kon hij in het eindspel net geen 5 om 2 eindspel op het bord krijgen en moest berusten in remise. Frank Eektimmerman kreeg voordeel, kwam daarop onder druk te staan, leek daarop dicht bij winst te zijn, maar moest uiteindelijk in remise berusten,

uitslagen
Johan Essink-A. Berends1 -1
Gertjan Kolsté-A. Pathuis2 -0
Edwin van Hofwegen-Th. Willemsen1 -1
Gerrit Bosch-D. Joosten1 -1
Matthijs van Hofwegen-B. van Engelen2 -0
Frank Eektimmerman-G. Boogaars1 -1
Roelof Jan de Haan-H. Hendriksen2 -0
Linda Eektimmerman-B. Gidding1 -1
Jan Wienk-B. van Velsen1 -1
Eddy Kuiper-A. Leijser0 -2

12-11-2005  Westerhaar 3 tegen Almelo

Op 12 november heeft het eerste team met 12-8 gewonnen van Westerhaar 3. Edwin won met behulp van zijn sublieme strategische spel. Cor maakte juist een strategische fout en verloor uiteindelijk door een forcing. Konstantin leek in het begin beter te staan en later in de partij iets slechter, maar maakte uiteindelijk remise. Frank had een mooie strategische winstpartij, die hij won behulp van een fraaie opsluiting. Gertjan wist zijn voordeel tegen het eindspel in winst om te zetten. Ronny wist tegen de sterkste tegenspeler een goede remise te halen. In de partij stond hij op een moment zelfs gewonnen. Gerrit wist met behulp van een sterk centrum en tempovoordeel zijn tegenstander in het nauw te drijven, daarna was de winst een kwestie van tijd. Jan speelde een degelijke partij, maar moest tegen het einde nog even oppassen. Dat deed hij en hij behaalde een goede remise. Roelof Jan had een goed begin, kwam iets lastiger te staan, maar kreeg daarna voordeel, welke hij in het eindspel onder druk van allerlei dreigingen vergooide. Linda kwam met een sterk centrum uit de opening, na het middenspel was er nog steeds voordeel, maar niet voldoende voor de winst.

 

uitslagen
Gertjan Kolsté-R. Schippers sr. 2 -0
Gerrit Bosch-B. Nieboer2 -0
Ronny Kamp-J. van Dijk1 -1
Cor Eektimmerman-H. Hazelhorst0 -2
Frank Eektimmerman-S. Sloot2 -0
Edwin van Hofwegen-I. Stegeman2 -0
Linda Eektimmerman-B. Drent1 -1
Roelof Jan de Haan-M. Paters0 -2
Konstantin Eljanov-N. Kloppenburg1 -1
Jan Wienk-A. Alberts1 -1

29-10-2005  Almelo tegen Borne

Op 29 oktober verloor Almelo met 8-12 tegen koploper Borne. Eddy Kuiper speelde een degelijke remise. Gertjan Kolsté kwam snel op winst, waarna Edwin van Hofwegen in een fraai overmachtseindspel wist te winnen. Daarop verloor Johan Essink in tijdnood, terwijl hij kort daarvoor juist duidelijk voordeel had. Linda Eektimmerman kreeg tegen het eindspel nadeel en kon het niet remise houden. Frank Eektimmerman kwam na enig gedwongen spel zeer goed te staan en wist zijn voordeel fraai in winst om te zetten. Matthijs van Hofwegen had in het middenspel groot voordeel tegen zijn veel sterker geachte tegenstander. In het verre eindspel was remise nog binnen in handbereik maar Matthijs tastte mis. Gerrit Bosch speelde een goede partij, maar maakte op het allerlaatst een noodlottige fout en verloor. Konstanin Eljanov had een degelijke remise. Ronny Kamp kwam in het middenspel door een venijnige dreiging een schijf achter te staan en wist de resterende stand ondanks goed spel niet remise te maken.

uitslagen
Matthijs van Hofwegen-G. Vink0 -2
Gerrit Bosch-Nico Rosink0 -2
Johan Essink-H. Wong0 -2
Linda Eektimmerman-Y. Wong0 -2
Edwin van Hofwegen-M. Hagreis2 -0
Gertjan Kolsté-W. Broekate2 -0
Frank Eektimmerman-U. Koster2 -0
Ronny Kamp-J. Bosch0 -2
Konstantin Eljanov-H. de Lange1 -1
Eddy Kuiper-P. van Esch1 -1

15-10-2005  Damra Raalte tegen Almelo

Het eerste team heeft op 15 oktober met 12-8 gewonnen van Damra Raalte. Na anderhalf uur zag het er goed uit voor Almelo. Frank Eektimmerman kwam een schijf voor en ook Ronny Kamp wist een schijf te winnen. Jan Wienk had een goede remise, net als Matthijs van Hofwegen, die tegen de sterkste speler van Raalte speelde. Linda Eektimmerman liet zich verrassen door een forcing en verloor. Frank Eektimmerman verzilverde zijn schijfwinst en won. Konstantin Eljanov kwam iets onder druk te staan, maar speelde degelijk remise. Roelof Jan de Haan verprutste zijn remisestand in tijdnood en verloor. Ronny Kamp wist zijn schijfwinst net als Frank ook in partijwinst om te zetten. Gertjan Kolsté behaalde na schijfwinst ook partijwinst in een overmachtseindspel. Cor Eektimmerman speelde een degelijke remise tegen de sterke Lageweg. Edwin van Hofwegen wist door middel van een fraaie combinatie een schijfwinst te behalen en het eindspel in winst om te zetten.

uitslagen
Matthijs van Hofwegen-W. Terlouw1 -1
Edwin van Hofwegen-H. Braakman jr.2 -0
Gertjan Kolsté-J. Preuter2 -0
Cor Eektimmerman-H. Lageweg1 -1
Linda Eektimmerman-A. Steenbergen0 -2
Jan Wienk-R.C. de Abreu1 -1
Konstantin Eljanov-G. Visscher1 -1
Frank Eektimmerman-D. Peppelenbos2 -0
Ronny Kamp-A. Klein Tank2 -0
Roelof Jan de Haan-J. Folkers0 -2

01-10-2005  Almelo thuis tegen Hengelo 2

Op 1 oktober 2005 was voor het eerste team de ouverture van het seizoen. Er werd gelijk gespeeld tegen Hengelo. Damclub Almelo begon goed, binnen drie kwartier had Gertjan Kolsté met behulp van een listige openingscombinatie gewonnen. Cor Eektimmerman wist tegen routinier en oud-clubgenoot Karman een degelijke remise te behalen. Een tijdje later wist Edwin van Hofwegen middels een fraaie combinatie zijn voordeel in winst om te zetten. Op dat moment zag het er rooskleurig uit voor Almelo. Jan Wienk maakte echter een blunder, waardoor de spanning terugkwam. Linda Eektimmerman wist ondanks dat ze ziek achter het bord plaatsnam een voordelige remise te behalen. Eddy Kuiper leek in het late middenspel winstkansen te hebben, maar dat was slechts schijn en het werd remise. Matthijs van Hofwegen had een gewonnen stand op het bord, maar tijdnood nekte hem, waardoor hij in plaats van de gewonnen voortzetting een blunder maakte en verloor. Vermeldenswaardig is verder de degelijke remise die Frank Eektimmerman tegen de veel sterker geachte Draaisma afdwong. Ronny Kamp kreeg in het middenspel door te risicovol spel een nadelige stand, waarna zijn tegenstander het voordeel in winst omzette. Konstantin Eljanov speelde tegen de veel sterker geachte Egbert van Hattem. Echter, met name tegen het einde van het middenspel kwam Konstantin door sterk strategisch spel op voordeel. Winst zat er theoretisch niet in, maar zijn tegenstander deed het verkeerd en Konstantin profiteerde direct en wist de partij prachtig in winst om te zetten.

uitslagen
Ronny Kamp-H. Borgman0 -2
Gertjan Kolsté-M. Sanders2 -0
Edwin van Hofwegen-J. Paalman2 -0
Frank Eektimmerman-G. Draaisma1 -1
Konstantin Eljanov-E. van Hattem2 -0
Matthijs van Hofwegen-G. Kruger0 -2
Jan Wienk-M. Meulenbeld0 -2
Cor Eektimmerman-L. Karman1 -1
Linda Eektimmerman-J. Smit1 -1
Eddy Kuiper-J. Tanke1 -12e team:

07-02-2006  Enschede tegen Almelo

Op 7 februari won het tweede team met 9-7 van Enschede. Jaap Eektimmerman was iets te snel en verloor van zijn ervaren tegenstander. Gert Wiggers maakte een fout en verloor ook. Na deze 4-0 achterstand kwam Almelo sterk terug. Bets Gasthuis damde sterk en won. Johan Prinsen wist fraai te winnen. Hennie Jansen speelde een degelijke remise. Gerald Krol bracht het team op een verdiende voorsprong. Harrie Jansen greep mis en verloor, waarop alle druk op Cor Eektimmerman terecht kwam. Ondanks deze druk wist Cor met zijn sterke spel niet alleen zelf te winnen, maar ook de overwinning van het team binnen te slepen.

31-01-2006  Almelo tegen Nijverdal

Op 31 januari won het tweede team met 13-3 van Nijverdal. Na een snelle 8-0 voorsprong was het evenige tijd wachten op het beslissende punt. Johan Essink kwam remise overeen met zijn tegenstander. Hennie Jansen maakte daarop na goed spel remise. Teamleider Harrie Jansen wist met zijn sterke stargeische spel te winnen. Tot slot behaalde Cor Eektimmerman remise.

 

uitslagen
Johan Prinsen-R. Sempel2 -0
Rein Noppert-G. Knol2 -0
Johan Essink-A. Brinkman1 -1
Hennie Jansen-M. Ravenshorst1 -1
Harrie Jansen-H. Booyink2 -0
Cor Eektimmerman-Y. Veenstra1 -1
Bert Looms-A. Roossien2 -0
Gert Wiggers-R. Otten2 -0

23-01-2006  Westerhaar 4 tegen Almelo

Op 23 januari heeft het tweede team van Almelo met 5-11 verloren van Westerhaar. Bets Gasthuis speelde goed een behaalde een verdiende remise. Hans Lucassen moest het hoofd buigen. Rein Noppert kwam er uiteindelijk niet aan te pas. Gerald Krol behaale een gedegen remise. Gert Wiggers behaalde een goede remise. Hennie Jansen die zeer goed stond, maakt een foutje en verloor. Cor Eekitmmerman kreeg geen vat op zijn tegenstander en het werd remise.

uitslagen
Bets Gasthuis-H. Twiest1 -1
Hans Lucassen-H. Tempelman0 -2
Rein Noppert-B. Lawant0 -2
Gerald Krol-A. Noppers1 -1
Gert Wiggers-J. van Nuil1 -1
Harrie Jansen-A. Ekkel1 -1
Hennie Jansen-J., Klos0 -2
Cor Eektimmerman-G. Schutmaa1 -1

13-12-2005  Almelo tegen Heino 2

Op 13 december won het tweede team met 10-6 van Heino 2. Rein Noppert was onzorgvuldig en verloor. Teamleider Harrie Jansen maakte hierop gebruik van een foutje van zijn tegenstander en behaalde hierop een makkelijke overwinning. Eddy Kuiper zag een dreiging over het hoofd en verloor. Bert Looms liet zijn klasse weer eens zien en won. Bets Gasthuis leek iets voordeel te krijgen, maar dit bleek niet het geval, het werd remise. Hennie Jansen die eerder een gehaaide damcombinatie uithaalde, won. Johan Prinsen wist zijn grote voordeel in het klasssieke eindspel in winst om te zetten. Johan Essink had lange tijd voordeel, maar moest in remise berusten.

uitslagen
Johan Essink-M. Holterman1 -1
Johan Prinsen-M. Schotman2 -0
Bert Looms-J. van de Vegte2 -0
Eddy Kuiper-J. Eilander0 -2
Hennie Jansen-J. Slotman2 -0
Harrie Jansen-M. Oldenhof2 -0
Rein Noppert-B. Koster0 -2
A.G. Gasthuis-H.J. Dijkman1 -1

09-11-2005  Almelo tegen Dedemsvaart

Op 9 november verloor het tweede team met 4-12 van Dedemsvaart met. Hennie Jansen behaalde een prachtige winst met behulp van een verborgen hielslag. Op dat moment zag het er nog redelijk goed uit voor Almelo. Echter, saarop verloren Eddie en Gerrit. Rein Noppert wist zijn partij netjes remise te spelen. Johan en Johan gingen combinatief de mist in. Cor wist speelde sterk en behaalde een goede remise. Harrie Jansen streed het langst, maar moest zijn partij uiteindelijk opgeven.

uitslagen
Johan Essink -A. Lohuis0 -2
Johan Prinsen -J. Meesters0 -2
Cor Eektimmerman -J. Siegers1 -1
Eddy Kuiper -R. Lunenborg 0 -2
Hennie Jansen -R. ter Harmsel2 -0
Harrie Jansen-G.J. Brink0 -2
Rein Noppert-G.J. Huzen1 -1
Gerrit Wiggers -P. Lunenborg 0 -2

18-10-2005  Almelo tegen Eelen & Rhaan

Op 18 oktober heeft het tweede team met 9-7 gewonnen van Eelen & Rhaan. Rein Noppert wist na een fraaie doorbraakcombinatie het eindspel te winnen en bracht de ploeg zo op voorsprong. Hennie Jansen speelde een degelijke remisepartij. Gerrit Wiggers had oook een goede remisepartij. Cor Eektimmerman kreeg weinig vat op zijn tegenstander en speelde remise. Johan Essink wist met behulp van subliem strategisch spel zijn tegenstander vast te zetten en zijn partij te winnen. Teamleider Harrie Jansen had goede winstkansen, maar moest in remise berusten. Johan Prinsen kreeg onvoldoende vat op zijn tegenstander die enige jaren geleden een aantal jaren in het eerste team van Damclub Almelo heeft gespeeld. Tot slot verloor Eddy Kuiper na een schijfverlies.

uitslagen
Johan Essink-H. Kamphuis2 -0
Johan Prinsen-J. Podt1 -1
Cor Eektimmerman-J. Bargman1 -1
Eddy Kuiper-N. Attassio0 -2
Henny Jansen-J. Sinnema1 -1
Harrie Jansen-Th. Bouwmeester1 -1
Rein Noppert-M. Berendijk2 -0
Gerrit Wiggers-B. Hendriks1 -1

04-10-2005  Wierden tegen Almelo

Op 4 oktober had het tweede team de ouverture van het seizoen tegen de kampioen van vorig jaar; het eerste team van Wierden.

Johan Essink had een sublieme winst tegen Veneman junior. Bets Gasthuis had goed spel, maar pleegde onvoldoende zetcontrole. Gerrit Wiggers speelde goed, maar moest tegen de sterke ervaren kracht Niezink het onderspit delven. De andere partijen gingen vrij gelijk op, waarbij Johan Prinsen zijn strategische voordeel helaas niet kon verzilveren.

uitslagen
Johan Prinsen-A. Hakvoort1 -1
Johan Essink-H. Veneman2 -0
Cor Eektimmerman-G. Stam1 -1
Bets Gasthuis-D. Mulder0 -2
Gerald Krol-G. v.d. Kolk1 -1
Gerrit Wiggers-F. Niezink0 -2
Rein Noppert-H. de Kroon1 -1
Henny Jansen-J. Schuttevaer1 -13e team:

14-02-2006  Almelo tegen Heino 5

Op 14 februari speelde het derde team een sterke wedstrijd thuis tegen Heino. Het werd 7-1 voor Almelo. Jan Schram liet als eerste zijn tegenstander in het stof bijten door een damzet uit te halen en wist het daarna op bekwame wijse af te maken. Ook Gerald Krol wist in een nadelig eindspel toch zijn niet geringe kwaliteiten uit te buiten en tekende ook voor de overwinning. Teamleider Paul Dost behaalde een goede remise en als laatste schoof Hans Lucassen, na een spannende wedstrijd, zijn tegenstander aan de kant.

uitslagen
Hans Lucassen-G. Smel 2 -0
Gerald Krol-W. Slendebroek2 -0
Jan Schram-B. v.d. Belt 2 -0
Paul Dost-J. Rosenkamp1 -1

30-01-2006  Eelen & Rhaan 3 tegen Almelo

Op 30 januari verloor het derde team met 1-7 van Westerhaar. Langzamerhand kwamen de Almelose dammers slechter te staan. Het lichtpuntje was de goede remise van Gerald Krol na sterke partij.

uitslagen
Gerald Krol-G.J. Oolbrink1 -1
Jan Schram-Bouma0 -2
Paul Dost-J. Pekkeriet0 -2
Jaap Eektimmerman-E. Hoogenkamp0 -2

17-01-2006  Almelo tegen Den Ham 2

Op 17 januari speelde het derde team gelijk tegen het tweede team van Den Ham.
Hans Lucassen wist snel te winnen met behulp van combinaties. Jan Schram moest na lang onder druk te hebben gestaan uiteindelijk zijn hoofd buigen en verloor. Kort hierop behaalde Bets Gasthuis een sterke overwinning, doordat zijn doorbraak niet goed te pareren was. Gerald Krol, die lange tijd beter stond, kwam in het eindspel net tekort en verloor.

uitslagen
Hans Lucassen-J. Spijker2 -0
Bets Gasthuis-J. Slotman2 -0
Gerald Krol-M. Kleinjan0 -2
Jan Schram-G. Endeman0 -2

12-12-2005  Hardenberg tegen Almelo

Op 12 december trad het derde team aan tegen het eerste team van Hardenberg. Het derde verloor van het sterke Hardenberg met 8-0. Jaap Eektimmerman was wat onzorgvuldig en verloor. Paul Dost wist het langer vol te houden, maar moest zijn hoofd buigen. Hans Lucassen had ondanks een schijf achterstand nog lang uitzicht op remise. Jan Schram wist het zijn tegnstander heel moeilijk te maken, maar kon uiteindelijk geen punt naar huis nemen.

uitslagen
Hans Lucassen-J. Huisman0 -2
Paul Dost-P. Knol0 -2
Jaap Eektimmerman-H. Veltink0 -2
Jan Schram-S. Pruiksman0 -2

29-11-2005  Almelo tegen Westerhaar 6

Op 29 november heeft het derde team met 5-3 gewonnen van Westerhaar 7. Paul Dost paste onvoldoende zetcontrole uit en werd verrast door een combinatie. Jan Schram wist met behulp van sterk spel enkele schijven van zijn tegenstander op te peuzelen en won de partij overtuigend. Bets Gasthuis won met behulp van sterk strategisch spel. Tot slot behaalde Jaap Eektimmerman een ruime remise, waarbij hij zelf nog meer leek te kunnen halen.

uitslagen
Bets Gasthuis -J. Schokker 2 -0
Paul Dost -A. Noppers 0 -2
Jaap Eektimmerman - L. Knol 1 -1
Jan Schram -H. J. Otten 2 -0

21-11-2005  Eelen & Rhaan 2 tegen Almelo

Op 21 november wist het derde team met 5-3 te winnen van het tweede team van Eelen & Rhaan. Gerald Krol wist net als de vorige wedstrijd twee punten te pakken. Jan Schram kwam ver, maar wist net niet in de remisehaven te blijven. Jaap Eekitmmerman pakte de kansen die zijn tegenstander hem gaf met bijde handen aan en won. Teamleider Paul Dost wist het beslissende punt te scoren en de overwinning was een feit.

uitslagen
Gerald Krol -A. Bakhuis2 -0
Paul Dost -J. Schottert 1 -1
Jan Schram-Machielsen0 -2
Jaap Eektimmerman-H. Visser2 -0

08-11-2005  Almelo tegen Dedemsvaart 2

Op 9 november wist Almelo gelijk te spelen tegen het tweede team van Dedemsvaart. Jaap Eektimmerman speelde wat slordig, kwam achter, wist terug te komen en een schijf voor te staan. Echter, daarna ging hij door onvoldoende zetcontrole in de mist. Gerald Krol speelde een degelijke partij en wist met behulp van zijn strategische voordeel de winst te pakken. Jan Schram streed lang met zicht op remise, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven. Hans Lucassen wist in een lastig eindspel zijn voordeel op sublieme wijze in winst om te zetten.

uitslagen
Gerald Krol-G. Louwendijk2 -0
Jan Schram-G.J. Krosse0 -2
Hans Lucassen-H. Bunskoek2 -0
Jaap Eektimmerman-M. Bauwer0 -2

18-10-2005  Enschede 3 tegen Almelo

Op 18 oktober verloor het derde team van Almelo nipt met 5-3 van Enschede. Jaap Eektimmerman wist met behulp van geraffineerd combinatiespel zijn partij te winnen. Paul Dost behaalde een gedegen remise. Hans Lucasssen had lang goed spel, maar kon het niet redden. Jan Schram kwam tijdens de partij onder druk te staan en bezweek uiteindelijk onder die druk.

uitslagen
Hans Lucassen-H. van Gompel0 -2
Paul Dost-J. van Montfoort1 -1
Jaap Eektimmerman-R. Wagenaar0 -2
Jan Schram-J. Volner0 -2