titel
  home
info DCA
onderlinge
beker
teams
toernooien
uit de media
DCA 70 jaar
PODB 75 jaar
overig
damlinks
foto's 

Dagblad Tubantia 2 april 2002 - Zes jubilarissen bij zeventigjarig bestaan van Damclub Almelo


Als nomaden zijn ze de afgelopen zeventig jaar met hun dambord van gebouw naar gebouw getrokken. De Damclub Almelo, zeventig jaar geleden voortgekomen uit een fusie tussen Zwart-Wit en DOS, vierde gisteren haar jubileum. Zes dammers werden gehuldigd. 

Voorzitter Cor Eektimmerman van de damclub kan rekenen als de beste. Op het jubileum van de vereniging, gistermiddag in het Theaterhotel rekende hij de zes jubilarissen voor, dat zij inmiddels meer dan vier jaar van hun leven, met dammen bezig zijn geweest. 'Veertig jaar dammen staat gelijk aan vier jaar fulltime werken.' Jubilarissen Bert Looms, Anton Jurg, Gerrit Bosch en Johan Prinsen gaan al veertig jaar lang, veertig avonden per jaar, vier uur per avond, dammen bij de Damclub Almelo. En allemaal, zo bleek, hebben ze in die periode diverse kampioenschappen op hun naam geschreven. Van jeugd- en clubkampioen tot deelname aan het Nederlands Kampioenschap en zelfs internationale wedstrijden. Zo speelde Anton Jurg zelfs een toernooi in het Russische Minsk en ging hij met een prijs van maar liefst een miljoen roebel weer huiswaarts. 'En wie denkt dat dat heel veel is? Het is maar honderd gulden,' aldus Eektimmerman. 
De twee ereleden, Roel Temmink en Jo Veldhuis werden al eerder onderscheiden voor hun vijftigjarig lidmaatschap. De 79-jarige Veldhuis kreeg gisteren naast het speldje ook een oorkonde voor zijn inmiddels 60?jarige jubileum. 'In 1990 won hij nog de dubbel. Hij won de beker en werd clubkampioen. In 1992 werd hij opnieuw clubkampioen', somde de voorzitter enkele overwinningen van Veldhuis op. 'Aan de Overijsselse kampioenschappen deed hij nooit mee. Niet omdat het niveau niet aankon, Jo moest werken.' De 79-jarige speelt nog steeds. 'En nog steeds op niveau.ABSI en New BMI Calculator

Hier kunt u naast uw BMI (en de vernieuwde BMI!) ook de nieuwe gezondheidsindex ABSI berekenen!