titel
  home
laatste nieuws
info DCA
onderlinge
beker
teams
algemeen
stand 1e team
stand 2e team
stand 3e team
stand 2010/2011
stand 2009/2010
stand 2008/2009
stand 2007/2008
stand 2006/2007
stand 2005/2006
stand 2004/2005
stand 2003/2004
stand 2002/2003
stand 2001/2002
stand 2000/2001
toernooien
uit de media
damlinks
foto's 

1e team:

24-02-2009  Almelo - Westerhaar 1 (beker)

Op 24 februari trad het eerste team aan tegen het eerste team van Westerhaar. Gerrit Bosch kwam sterk onder druk te staan van zijn sterke tegenstander en verloor. Gertjan KolstÚ zette zijn tegenstander klem en won. Johan Essink leek te gaan winnen, vond de winst niet, maar wist wel zeer verdienstelijk remise te spelen. Anton Jurg had een lange laveerpartij die uiteindelijk in remise eindigde. Hiermee kwam de stand op 4-4 en moest er een barrage gespeeld worden. Bij het sneldammen ging het minder voor Almelo. Het werd 6-2 voor Westerhaar, waarbij Anton Jurg de twee punten kreeg als beloning voor zijn sterke aanvallende spel.

uitslagen
Anton Jurg-G. Hessing1 -1
Gertjan KolstÚ-E. Twiest2 -0
Johan Essink-B. Stegeman1 -1
Gerrit Bosch-E. Hilberink0 -2

14-02-2009  Oosterveen - Almelo

Op 14 februari wist het eerste team met 12-8 te winnen van koploper Oosterveen. Hiermee is Almelo kampioen geworden!! Bert Looms had een snelle degelijke remise. Gertjan KolstÚ wist daarop te winnen met behulp van sterk aanvallend spel. Anton Jurg zette zijn tegenstander onder zware druk en wist met sterk positioneel spel te winnen. Hiermee was de stand 5-1 voor Almelo. Topscorer Matthijs van Hofwegen kreeg te weinig vat zijn tegenstander en moest met remise genoegen nemen. Frank Eektimmerman kreeg een goede voorpost, maar zijn tegenstander wist de stand naar een klassiek remise-eindspel te brengen. Gerrit Bosch had in zijn partij licht overwicht, maar zijn tegenstander wist door sterk spel en een offer een doorbraak te forceren en remise te maken. Linda Eektimmerman speelde een sterke hekstellingpartij tegen de topscorer van Oosterveen. Tegen het einde van de boeiende principiŰle partij had Linda zelfs licht voordeel, het werd remise. Ronny Kamp kwam in het middenspel iets beter te staan. In het eindspel was hij wat onzorgvuldig waar zijn tegenstander van profiteerde. Door een onnauwkeurigheid van zijn tegenstander in de afwerking wist Ronny remise te halen. Johan Essink zette een fraaie flankspelpartij op. Echter, zijn tegenstander wist door een combinatie voordeel te krijgen. Hierop moest Johan heel secuur spelen om remise te halen. Dit deed hij uitstekend waarop hij het beslissende punt binnenhaalde. Op dat moment was Roelof Jan de Haan nog bezig. Roelof Jan had een halve hekstelling partij, waarbij hij tegen een van de toppers van Oosterveen geen moment in gevaar kwam en een goede remise behaalde.

uitslagen
Frank Eektimmerman-B. Aalberts1 -1
Matthijs van Hofwegen-L. Peters1 -1
Gertjan KolstÚ-R. Bos2 -0
Johan Essink-J. Huzen1 -1
Anton Jurg-J. Siegers2 -0
Bert Looms-E. Schuttert1 -1
Gerrit Bosch-J. van Aalderen1 -1
Roelof Jan de Haan-R. Danileviciene1 -1
Linda Eektimmerman-J. Nijmeijer1 -1
Ronny Kamp-J Meester1 -1

31-01-2009  Almelo - SSS Kampen

Op 31 januari wist het eerste tem met 13-7 te winnen van Kampen. Roelof Jan de Haan deed onvoldoende zetcontrole en verloor. Gerrit Bosch stond al vrij snel een schijf voor en wist de rest van de partij goed naar winst te leiden. Anton Jurg wist met behulp van subtiel strategisch spel zijn tegenstander steeds meer onder druk te zetten, wat zijn tegenstander noodlottig werd. Gertjan KolstÚ wist met behulp van een ghestemdoorstoot de winst binnen te halen. Danny Compvoets was wat slordig en verloor uiteindelijk. Edwin van Hofwegen kreeg pas laat zijn partij beslissend voordeel, wat hij zeer goed uitspeelde. Johan Essink nam een dure doorbraak, waarmee hij uiteindelijk winst behaalde. Bert Looms speelde een gewaagde principiŰle partij die uiteindelijk in remise eindigde. Matthijs van Hofwegen wist zijn tegenstander met behulp van sterk strategfisch spel steeds meer vast te zetten en behaalde schijf- en later partijwinst. Hiermee vervolgt Matthijs zijn zegetocht en is hij nog steeds algeheel topscorer van deze klasse. Ronny Kamp kwam wat onder druk te staan, tastte mis en verloor.

uitslagen
Matthijs van Hofwegen-H Kist2 -0
Gertjan KolstÚ-J., Kip2 -0
Johan Essink-T. van Gelder2 -0
Anton Jurg-J. Wezenberg2 -0
Edwin van Hofwegen-P. de Leeuw2 -0
Gerrit Bosch-H. Landman2 -0
Bert Looms-H. Kamminga1 -1
Ronny Kamp-H. Reuvekamp0 -2
Roelof Jan de Haan-W. Dekker0 -2
Danny Crompvoets-P. Dijkstra0 -2

20-01-2009  Orfam Telecom Twente 1 - Almelo 1 (dinsdag)

Op 20 januari vferloor het eerste teanm van Almelo nipt van Hengelo. Frank Eektimmerman had een sterrke opening, maar was wat onzorgvuldig in zijn opbouw. Zijn tegenstander profiteerde hier optimaal van en won. Anton Jurg zette zijn tegenstander in een hekstellingpartij onder druk, maar deze wist ondanks deze druk die de hele partij voortduurde uit te komen en remise te maken. Gertjan KolstÚ had een vrij gelijk opgaande strijd. Met behulp van een dubbeloffer wist hij zijn tegenstander te verrassen die direct daarop opgaf. Bert Looms wist een fraaie openingscombinatie uite te halen mete een schijfwinst tot gevolg. Daarop was hij niet secuur genog waardoor hij zijn tegenstander naar remise liet lopen. Ronny Kamp kreeg een licht voordleige stand, maar zag een verborgen combinatie over het hoofd en verloor. Johan Essink speelde en goed en kreeg beslissend voordeel, maar was niet zorgvuldig genoeg in de afronding en liet het remise lopen. Gerrit Bosch ha dene goerde opbouw en leek zijn tegenstande rin het middenpsel te kunnen verschalken, maar deze verzette zich zeer sterk een het werd remise. Matthijs van Hofwegen kreeg een halve heksteling op het bord. Deze halve hekstelling leek goed, maar was niet zo effectief. Daarop haalde Matthijs damcombinatie uit die achteraf te duur bleek te zijn voor winst en het werd remise.

uitslagen
Frank Eektimmerman-O. Mol0 -2
Anton Jurg-W. Sytsma1 -1
Gertjan KolstÚ-E. van Hattem2 -0
Bert Looms-J. Paalman1 -1
Ronny Kamp-J. Koopman0 -2
Johan Essink-M. Sanders1 -1
Gerrit Bosch-J. Horst1 -1
Matthijs van Hofwegen-M. v. ' t Hoog1 -1

17-01-2009  DamRa - Almelo

Op 17 januari wist het eerste team met 13-7 te winnen van Damra Raalte. Matthijs van Hofwegen wist met behulp van een verborgen damcombinatie snel te winnen. Ronny Kamp wist met behulp van een paar krachtzetten schijf- en partijwinst af te dwingen. Anton Jurg was wat onzorgvuldig, maar wist zich te herstellen door met scherp spel remise te behalen. Danny Crompvoets kreeg in het middenspel een goede stand te hebben, maar tegen het eindspel kreeg zijn tegenstander winnend voordeel. Gertjan KolstÚ kreeg iets druk op zijn tegenstander die in tijdnood zat. Deze kon zich redden door een offer, wat deze ook zag, alleen na dit offer tastte zijn tegenstander mis en gaf hij op. Gerrit Bosch kreeg in het middenspel een betere stand, maar was te gehaast en verloor door een versluierde combinatie. Jan Wienk en zijn tegenstander hadden respect voor elkaar en na een degelijke partij kwamen zij remise overeen. Frank Eektimmerman kreeg in het late middenspel voordeel. Dit voordeel wist hij uit te bouwen tot een winnend eindspel. Roelof Jan de Haan kreeg in zijn partij als snel voordeel, rustig aan bouwde hij dit voordeel uit en won. Linda Eektimmerman kreeg een aanvallende stand, maar verwaarloosde daarbij haar verdediging. Door een fraaie combinatie wist zij een dam te behalen en haar tegenstander onder druk te zetten. Deze deed daarop een aantal sterke zetten waardoor Linda enigszins in het nauw kwam, waarop Linda een remisecombinatie nam.

uitslagen
Gertjan KolstÚ-W. Terlouw2 -0
Frank Eektimmerman-J. Folkers2 -0
Anton Jurg-A.J. Steenbergen1 -1
Matthijs van Hofwegen-A. Klein Tank2 -0
Gerrit Bosch-J. Bulstra0 -2
Linda Eektimmerman-H. Zuurveld1 -1
Ronny Kamp-G. Visscher2 -0
Roelof Jan de Haan-H. Braakman sr. 2 -0
Danny Crompvoets-D. Peppelenbos0 -2
Jan Wienk-H. Hulzebosch1 -1

06-01-2009  Wierden 1 - Almelo1 (dinsdag)

Op 6 januari wist het eerste team met 12-4 te winnen in en tegen Wierden. Anton Jurg speelde samen met zijn tegenstander een scherpe opening, waarbij Anton steeds meer voordeel kreeg, schijfwinst forceerde en won. Jan Wienk deed onvoldoende zetcontrole en verloor. Matthijs van Hofwegen kreeg een degelijke hekstellingpartij op het bord, waar zijn tegenstander niet meer uit kon komen en won zonder problemen. Hiermee is Matthijs nog immer topscorer in de provinciale ereklasse. Hennie Jansen wist zijn tegenstander in een dunne stand met een geraffineerde damcombinatie te verrassen en won. Bert Looms, die zijn tegenstander de hele partij al zwaar onder druk had gezet, wist uiteindelijk met behulp van een doorbraakcombinatie te winnen. Gertjan KolstÚ kreeg in het late middenspel voordeel, dat hij in winst wist om te zetten. Ronny Kamp kwam na een lange gelijkopgaande strijd remise overeen. Gerrit Bosch kwam in het middenspel zwaar onder vuur te staan, maar wist met behulp van een aantal subtiele krachtzetten de remise zeker te stellen.

uitslagen
Gertjan KolstÚ-H. Veneman jr.2 -0
Bert Looms-D. Mulder2 -0
Anton Jurg-G. Stam2 -0
Matthijs van Hofwegen-M. Dollen2 -0
Ronny Kamp-A. Hakvoort1 -1
Gerrit Bosch-G. van der Kolk1 -1
Hennie Jansen-J. Oude Vrielink2 -0
Jan Wienk-J. Schuttevaar0 -2

13-12-2008  Almelo - Orfam Telecom Twente 2

Het eerste team verloor op 13 december nipt met 9-11 van Orfam Telecom Twente 2. Frank Eektimmerman wist met behulp van sterk strategisch spel zijn tegenstander in het eindspel onder zware druk te zetten, waarop deze geen uitweg meer vond, waarop Frank won. Gertjan tastte in tijdnood mis en verloor. Edwin van Hofwegen speelde een laveerpartij met een rustige remise tot gevolg. Anton Jurg kreeg tegen het eindspel vat op zijn tegstander die hij met bhulp van fraaie dreigingen steeds meer onder druk zette. Zijn tegenstander wist zich niet meer te redden en Anton won. Johan Essink kreeg al vroeg in het middenspel groot voordeel. Johan zocht lang naar de winst, wat hem veel tijd kostte. toe hij uiteindelijk helemaal gewonnen stond, ging het onder zware tijdsdruk verkeerd en verloor hij de partij zelfs. Matthijs van Hofwegen kreeg in het middenspel voordeel. Dit voordeel bleek echter niet voldoende voor de winst. Bert Looms had tegen het eindspel iets voordeel, maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander remise maakte. Gerrit Bosch stond onder druk, maar juist op dat moment wist hij met behulp van ene paar krachtzetten zijn voordeel te krijgen. Dit voordeel wist hij uit te bouwen en behaalde een knappe winst. Roelof Jan de Haan kwam in het eindspel in ene remisestand onder druk te staan en tastte juist op dat moment mis en verloor. Ronny Kamp speelde een van de langste partijen. Door het moeilijke eindspel helemaal goed te doen zou hij remise kunnen behalen. Hij maakte echter een kleine fout en verloor.

uitslagen
Frank Eektimmerman-E. van Hattem2 -0
Gertjan KolstÚ-Y. Wong0 -2
Edwin van Hofwegen-H. Borgman1 -1
Anton Jurg-H. de Lange2 -0
Johan Essink-M. Hagreis0 -2
Matthijs van Hofwegen-N. Rosink1 -1
Bert Looms-J. Bosch1 -1
Gerrit Bosch-W. Broekate2 -0
Roelof Jan de Haan-N. Meijer0 -2
Ronny Kamp-Gerrit Draaisma0 -2

09-12-2008  Almelo 1 - Almelo 2 (dinsdag)

Dinsdagavond 9 december stond de lang verwachte ontmoeting plaats in de ereklasse tussen het eerste en tweede team van Damclub Almelo. Deze ontmoeting is een unieke gebeurtenis. In de ereklasse is het vorig jaar voor de eerste keer voorgekomen dat twee team van dezelfde vereniging tegen elkaar streden in de ereklasse, ook toen betrof het deze twee teams. Damclub Almelo is namelijk de enige vereniging waarvan twee teams in de hoogste provinciale klasse uitkomen. Het eerste team deed haar uiterste best, wat echter niet helemaal in de uitslag naar voren kwam. Feitelijk zou men in dit geval moeten spreken van broedermoord, waarbij het een feest was voor de fijnproever; er werden prachtige parijen gespeeld. Aan het eerste bord speelde Frank Eektimmerman tegen Harrie Jansen, na een lang strategische partij wist Harrie Jansen door een dubbele dreiging zijn tegenstander onder zware druk te zetten. Harrie overzag het het winnende majeure eindspel niet goed en Frank wist hier optimaal gebruik van te maken en de vrede werd getekend. Gertjan Kolste kreeg in zijn partij langzamerhand steeds meer druk op zijn tegenstander die uiteindelijk door een prachtige damcombinatie werd verrast en uiteindelijk won van Gerald Krol. Johan Prinsen en Anton Jurg zetten een prachtigde theoretische omsingelingspartij op het bord. Na de scherpe opening en middenspel werd de vrede getekend. De mooiste partij van de avond was die van Matthijs van Hofwegen tegen Johan Essink. In een partij met allerlei tactische en combinatieve dreigingen wist Matthijs met behulp van een schitterende diepe combinatie van zijn zware tegenstander, Johan Essink, te winnen. Hennie Jansen en Ronny Kamp speelden een laveerpartij, na lang zwoegen en zweten, remise. Gerrit Bosch wist bij het einde van het middenspel optimaal gebruik te maken van de passieve stand van zijn tegenstander en wist van Jan Wienk te winnen. Bij Danny Crompvoets en Jaap Eektimmerman was duidelijk te zien dat beide partijen voor de winst gingen. Het dambord stond direct al in vuur en vlam. Na een scherpe opening kwam een principiŰle partij op het bord. Met behulp van subtiele krachtzetten wist Danny zijn tegenstander op geraffineerde wijze steeds meer onder druk te zetten en won fraai. Gerrit Wiggers had in het begin van het middenspel voordeel, Bets kwam daarna sterk opzetten wist een schijf te winnen, maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander nog remise wist te behalen.

uitslagen
Frank Eektimmerman-Harrie Jansen1 -1
Gertjan KolstÚ-Gerald Krol2 -0
Anton Jurg-Johan Prinsen1 -1
Matthijs van Hofwegen-Johan Essink2 -0
Ronny Kamp-Hennie Jansen1 -1
Gerrit Bosch-Jan Wienk2 -0
Jaap Eektimmerman-Danny Crompvoets0 -2
Best Gasthuis-Gerrit Wiggers1 -1

01-12-2008  O.G.Wapenveld 1 - Almelo 1 (maandag)

Het eerste team van de damclub moest maandagavond naar Wapenveld om te spelen tegen de club met die naam, Op verzoek van Almelo is deze wedstrijd verzet naar 1 december. Gerrit Bosch was met een half uur al klaar. Zijn tegenstander liep in een gehaaide doorbraakcombinatie naar dam, zag het nutteloze van verder spelen in en gaf op. Bert Looms speelde een scherpe opening, waardoor Bert een schijf won en later de partij. Matthijs van Hofwegen, in clubverband zowel landelijk als in de ereklasse nog steeds ongeslagen, kwam nu ook weer door heel sterk strategisch spel tot winst.Gertjan Kolste, Anton Jurg en Linda Eektimmerman speelden remise. Ronny Kamp en Hennie Jansen, waarbij de laatste een finaal gewonnen stond maar een positionele fout maakte, verloren hun partij. De uitslag was uiteindelijk 9 - 7 in het voordeel van Almelo.

uitslagen
Gertjan KolstÚ-H. van Renselaar1 -1
Anton Jurg-H. Striker1 -1
Gerrit Bosch-A. Lusink2 -0
Bert Looms-F. Jongerman2 -0
Ronny Kamp-M. van de Esker0 -2
Matthijs van Hofwegen-G. van Renselaar2 -0
Hennie Jansen-G. Souman0 -2
Linda Eektimmerman-G. Blok1 -1

29-11-2008  Almelo - Orfam Telecom Twente 3

Op 29 november wist het eerste team met 12- 8 te winnnen van Hengelo. Met behulp van sterk strategisch spel wist Frank Eektimmerman zijn tegenstander onder zware druk te zetten en dwong daarmee schijf- en partijwinst af. Roelof Jan de Haan pleegde onvoldoende zetcontrole en verloor. Gertjan KolstÚ wist na een damcombinatie de resterende stand in winst om te zetten. Danny Compvoets speelde te snel en verloor. Edwin van Hofwegen kreeg weinig grip op zijn tegenastander, maar wist zijn partij uiteindelijk wel in winst om te zetten. Matthijs van Hofwegen behaalde een hele goede doorbraak en zette het eindspel moeiteloos om in winst. Gerrit Bosch speelde op een verborgen combinatie, maar was daar te veel op gefocust en zag een andere combinatie over het hoofd. De resterende stand wist hij wel knap remise te maken. Linda Eektimmerman begon tegen haar tegenstander een aanval, maar deze stokte, na een door haar afgedwongen combinatie had Linda Een voordelige stand, maar niet voldoende voor de winst. Anton Jurg wist met behulp van sterk stragetisch spel een winnend eindspel op het bord te krijgen. Op dat moment was remsie voldoende en speelde Anton iets te gehaast, waardoor zijn tegenstander door het oog van de naald kroop. Ronny Kamp speelde een solide partij stond soms wel wat onder druk, waarbij het richting het eindspel kansen leek te krijgen, maar zijn teganstander kwam toen sterk terug en Ronny kwam in een nadelig remise-eindspel terecht, wat hij weer met degelijk spel op remise hield.

uitslagen
Frank Eektimmerman-M. van 't Hoog2 -0
Anton Jurg-U. Koster1 -1
Edwin van Hofwegen-G.H. Jansen2 -0
Gertjan KolstÚ-J. Horst2 -0
Matthijs van Hofwegen-M. Sanders2 -0
Gerrit Bosch-J. Smit1 -1
Roelof Jan de Haan-P. van Esch0 -2
Ronny Kamp-J. Paalman1 -1
Linda Eektimmerman-J. Koopman1 -1
Danny Crompvoets-N. Meijer0 -2

11-11-2008  Almelo 1 - HartholtOlie/DOS 1 (dinsdag)

Het eerste team van de damclub trad thuis aan tegen Hartholt/Olie/Dos 1 uit Heino. Ondanks het feit dat het eerste team moest spelen met 3 invallers stuurde het Heino met een verpletterende nederlaag naar huis. Binnen het uur had Gertjan Kolste afgerekend met zijn tegenstander die teveel ontzag had voor Gertjan. Anton Jurg wist met een schitterende combinatie een dam te halen tegen Gerritsen, de beste man van Heino. Deze wist nog tot het eindspel te komen, maar zag toen dat verder spelen nutteloos was en gaf op. Gerrit Bosch haalde een prachtige damzet uit wat resulteerde in schijfwinst. De damzet was achteraf onvoldoende, Gerrit moest in remise berusten. Bert Looms speelde zijn tegenstander positioneel van het bord en sloot af met een grappige damcombinatie, terwijl de tegenstander van Jan Wienk tegen het eindspel een positionele fout maakte. Jan maakte hier uiteraard dankbaar gebruik van en won. Danny Crompvoets wist in zijn strategisch zeer interessante partij een dam te halen en moest zeer secuur spelen om tot een overwinning te komen, wat Danny wel is toevertrouwd. Hennie Jansen speelde een gedegen partij, maar kon ook niet tot winst komen, dankzij het taaie verzet van zijn tegenstander en na een lange partij werd de vrede getekend. Matthijs van Hofwegen had de langste partij van de avond. Matthijs speelde positioneel zeer sterk, leek de winst net te missen, maar knokte zich vanuit een remisestand naar de winst, door het eindspel op voortreffelijke wijze te spelen, zodat zijn tegenstander Matthijs uiteindelijk de hand gaf, voorwaar een schitterende overwinning. Heino moest met een 14 - 2 nederlaag huiswaarts keren.

uitslagen
Anton Jurg-F. Gerritsen2 -0
Gertjan KolstÚ-H. Abbing2 -0
Gerrit Bosch-M. Holterman1 -1
Matthijs van Hofwegen-T. van Beek2 -0
Bert Looms-T. van Ommen2 -0
Jan Wienk-T. v.d. Vegte2 -0
Danny Crompvoets-M. Schotman2 -0
Hennie Jansen-J. de Reus1 -1

01-11-2008  Almelo - Hartholt Olie Heino

Op 1 november won het eerste team met 16-4 van Heino. Frank Eektimmerman behaalde eerst schijfwinst en daarop haalde hij een prachtige damcombinatie uit en won. Johan Essink speelde tegen de sterkste speler van Heino. Met sterk strategisch spel zette hij zijn tegenstander onder druk en haalde een fraaie winnende doorbraakcombinatie uit en won. Edwin van Hofwegen die in de opening al een schijf winst behaalde, haald een damcombinatie uit waarop zijn tegenstander terecht opgaf. Bert Looms haalde ene openingscombinatie uit. Met behulp van de daarbij behaalde schijfwinst haalde hij een strategische overwinning. Anto Jurg kreeg weinig grip op zijn tegenstander en moest in remise berusten. Gerrit Bosch behaalde na een lange strategische partij, waarbij hij zijn tegenstander steeds onder zware druk zette, een doorbraak naar dam en met dit voordeel wist hij geruisloos te winnen. Gertjan KolstÚ kreeg weinig grip op zijn teganstander en berustte in remise. Roelof Jan de Haan speelde te snel en verloor door een verdekte combinatie . Matthijs van Hofwegen wist met behulp van strategische krachtzetten zijn tegenstander onder druk te zetten en won fraai. Linda Eektimmerman zette een zware aanval in op haar tegenstander. Na een doorbraak naar dam was de partij voorbij.

uitslagen
Anton Jurg-V. Lievense1 -1
Gertjan KolstÚ-D. Dijk1 -1
Edwin van Hofwegen-B. van Lenthe2 -0
Frank Eektimmerman-H. Abbing2 -0
Johan Essink-M. Veneboer2 -0
Matthijs van Hofwegen-F. Gerritsen2 -0
Bert Looms-E. Ploeger2 -0
Gerrit Bosch-C. Eilander2 -0
Roelof Jan de Haan-T. van Beekj0 -2
Linda Eektimmerman-W. Leijssenaar2 -0

25-10-2008  Hijken 3 - Almelo

Op 25 oktober wist het eerste team met 11-9 te winnen van Hijken. Het begin was goed. Gertjan won na eerder een schjfwinst te hebben afgedwongen. Kort daarop wist Matthijs van Hofwegen in een 7 om 6 stand fraai te winnen door een schijf te offeren. Enkele minuten later wist ook Anton Jurg zijn schjfwinst in een overwinning om te zetten en bracht daarmee de stand op 6-0 voor Almelo. Ronny Kamp verrichtte onvoldoende zetcontrole en verloor. Jan Wienk was in het middenspel onnauwkeurig, maar behaalde na sterk spel uiteindelijk een gelijkwaardige remise. Gerrit Bosch was te veel gericht op de winst en kreeg het lid op de neus. Roelof Jan de Haan wist met behulp van sterk spel een schijfwinst te behalen en zette deze feilloos om in winst. Danny Crompvoets, die in zijn partij een schijf voor kwam, speelde in het vervolg te snel en moest genoegen nemen met een gelijkwaardige remise. Frank Eektimmerman kreeg in het middenspel voordeel, maar wist deze niet goed uit te buiten en moest in remise berusten. Linda Eektimmerman kreeg door sterk strategisch spel groot voordeel. Door een onnauwkeurige zet kwam ze juist sterk onder druk te staan en verloor.

uitslagen
Gertjan KolstÚ-K. Postema2 -0
Anton Jurg-C. Slippens2 -0
Frank Eektimmerman-R. Tiegelaar1 -1
Matthijs van Hofwegen-A. Senneker2 -0
Gerrit Bosch-R. de Vries0 -2
Linda Eektimmerman-W. Koopman0 -2
Ronny Kamp-H. Pruim0 -2
Roelof Jan de Haan-J. Ziengs2 -0
J. Wienk-R. Smit1 -1
Danny Crompvoets-E. Beugels1 -1

20-10-2008  Witte van Moort 1 - Almelo 1 (maandag)

Het eerste team speelde gelijk tegen Westerhaar. In een vlotte partij kwam Gertjan KolstÚ onder druk te staan, maar wist remise te maken. Gerald Krol verloor van zijn veel sterker geachte tegenstander. Anton Jurg leek iets voordeel te hebben, maar had een gelijkwaardige remise. Danny Crompvoets kreeg voordeel, kwam in het eindspel dicht bij winst, maar kon dit net niet binnen halen. Jan Wienk behaalde een degelijke remise. Matthijs van Hofwegen zette zijn tegenstandster flink onder druk, zij kwam in tijdnood, en maakte daarin een beslissende fout. Ronny Kamp kreeg voordeel, had zelfs een winnende stand in handen, maar zag de lange winnende spelgang niet en moest in remise berusten. Gerrit Bosch speelde tegen ÚÚn van de sterkere tegenstanders, maar kreeg juist wat voordeel. Uiteindelijk werd deze partij remise.

uitslagen
Gertjan KolstÚ-M. Barkel1 -1
Gerald Krol-D. Slotboom0 -2
Anton Jurg-B. Stegeman1 -1
Matthjs van Hofwegen-L. de Graag2 -0
Ronny Kamp-L. Knol1 -1
Gerrit Bosch-G. Hessing1 -1
Jan Wienk-J. Schokker1 -1
Danny Crompvoets-B. Lawant1 -1

07-10-2008  Almelo 1 - Ravenshorst/Nijverdal 1 (dinsdag)

Op 14 oktober vond de wedstrijd Almelo - Nijverdal plaats. De teams speelde gelijk. Anton Jurg speelde een degelijke klassieke partij en speelde remise. Gertjan KolstÚ zette zijn tegenstander onder druk, maar overzag een goede mogelijkheid voor zijn tegenstander en verloor. Johan Essink behaalde vroeg in zijn partij een dam. Door de onbeweeglijkheid van de dam wist zijn tegenstander remise te houden. Frank Eektimmerman kwam in een nadelig middenspel terecht en verloor uiteindelijk. Gerrit Bosch speelde degelijk remise. Ronny Kamp wist ook vroeg in zijn partij een dam te behalen. Na damafname wist hij de overgebleven stand in winst om te zetten. Matthijs van Hofwegen kreeg onvoldoende rip op zijn tegenstander en het werd remise. Danny Crompvoets speelde een goede strategische aanvalspartij en won.

uitslagen
Anton Jurg-M. Morsink1 -1
Gertjan KolstÚ-H. Damman0 -2
Johan Essink-B. Neven1 -1
Frank Eektimmerman-H. Hoonhorst0 -2
Gerrit Bosch-E. Eikenaar1 -1
Ronny Kamp-R. Visser2 -0
Matthijs van hofwegen-J. Drees1 -1
Danny Crompvoets-R. Sempel2 -0

20-09-2008  Almelo - Hoogeveen 2

Op 20 september won het eerste team met 14-6 van Hoogeveen. Almelo voert gelijk (voorlopig) de ranglijst aan. Aangezien Almelo niet over haar speelzaal kon beschikken, is de wedstrijd een week eerder in Hoogeveen gespeeld. Waarvoor dank aan Hoogeveen!

Anton Jurg wist de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Anton speelde tegen de beste speler van Hoogeveen. Anton ontwikkelde steeds meer druk en uiteindelijk wist hij in een betere stand met behulp van een combinatie de winst binnen te halen. Op dat moment zag het er al goed uit voor Almelo. Gertjan KolstÚ stond een schijf voor. En op de andere borden was het evenwicht nog niet verbroken. Jan Wienk bouwde goed op, maar speelde even te snel en zijn tegenstander wist een winnende combinatie uit te voeren. Frank Eektimmerman wist een schijf te veroveren. In het vervolg wist hij zijn partij met uitgekiend spel te winnen. Roelof Jan de Haan tekende, na een partij met veel combinatieve en tactische dreigingen, vrede met zijn tegenstander. Gertjan KolstÚ kwam in het middenspel met behulp van een combinatie een schijf voor. Zijn tegenstander had wel iets compensatie, maar dit bleek onvoldoende te zijn. Ronny Kamp kwam in een nadelig middenspel terecht, wist lang vol te houden, maar moest uiteindelijk capituleren. Gerrit Bosch kreeg in het late middenspel vat op zijn tegenstander en wist met behulp van een paar krachtzetten de winst binnen te halen. Matthijs van Hofwegen had een scherpe stand op het bord gekregen. Onder druk van allerlei dreigingen wist hij zijn tegenstander uiteindelijk te overmeesteren. Gerald Krol kwam in het middenspel iets onder druk te staan, maar wist met behulp van sterk spel remise te behalen. Danny Crompvoets kreeg aan het begin van het middenspel al voordeel. Dit voordeel wist hij in het eindspel te verzilveren. Hij won fraai in een majeur eindspel.

uitslagen
Ronny Kamp-G. Bruins0 -2
Anton Jurg-B. Kain2 -0
Matthijs van Hofwegen-M. Sprakel2 -0
Gertjan KolstÚ-A. Slot2 -0
Gerrit Bosch-J. van Gijssel2 -0
Frank Eektimmerman-G. Kleine2 -0
Roelof Jan de Haan-A. Hummel1 -1
Jan Wienk-M. de Vries0 -2
Danny Crompvoets-C. Darwinkel2 -0
Gerald Krol-B. Brakels1 -12e team:

27-01-2009  Almelo 2 - O.G.Wapenveld 1 (dinsdag)

Op 27 januari verloor het tweede team met 6-10 van Wapenveld. Almelo begon goed door de winst van Gerald Krol Op het eerste bord kreeg Johan Essink niet voldoende grip op zijn tegenstander en het werd remise. Danny Crompvoetsd wist zich kranig te weren tegen de beste speler van Wapenveld en behaalde een verdiende remise. Bets Gasthuis en zijn tegenstander gingen elk vol in de aanval. Alleen de aanval van de tegenstander was beter en die won. Rein Noppert etaaleerde zijn klasse door zijn tegenstander onder druk te zetten. Hij behaalde een goede remise. Gerrit Wiggers kwam langzamerhand steeds meer onbder druk te staan en verloor uiteindelijk. Teamcaptain Harrie Jansen gaf het goede voorbeeld door een schijfwinst te behalen. De stand daarna wist hij net niet in winst om te zetten. Jaap Eektimmerman speelde tegen een van de meest geslepen spelers van Wapenveld. Jaap liep in de mes van zijn tegenstander. Doordat Wierden de laatste wedstrijd verloor, blijft het tweede team van Almelo in de provinciale ereklasse een topprestatie! De meest bijzondere prestatie van het tweede team dit seizoen was wel de overwinning op het eerste team van Orfam Telecom Twente. Alleen de vermaarde teams OG Wapenveld en Witte van Moort wist dit ook te presteren.

uitslagen
Johan Essink-H. van Renselaar1 -1
Gerald Krol--2 -0
Danny Crompvoets-A. Lusink1 -1
Bets Gasthuis-H. Striker0 -2
Rein Noppert-F. Jongerman1 -1
Gerrit Wiggers-G. Souman0 -2
Harrie Jansen-M. Regterschot1 -1
Jaap Eektimmerman-G. Blok0 -2

05-01-2009  Witte van Moort 1 - Almelo 2 (maandag)

09-12-2008  Almelo 1 - Almelo 2 (dinsdag)

Dinsdagavond 9 december stond de lang verwachte ontmoeting plaats in de ereklasse tussen het eerste en tweede team van Damclub Almelo. Deze ontmoeting is een unieke gebeurtenis. In de ereklasse is het vorig jaar voor de eerste keer voorgekomen dat twee team van dezelfde vereniging tegen elkaar streden in de ereklasse, ook toen betrof het deze twee teams. Damclub Almelo is namelijk de enige vereniging waarvan twee teams in de hoogste provinciale klasse uitkomen. Het eerste team deed haar uiterste best, wat echter niet helemaal in de uitslag naar voren kwam. Feitelijk zou men in dit geval moeten spreken van broedermoord, waarbij het een feest was voor de fijnproever; er werden prachtige parijen gespeeld. Aan het eerste bord speelde Frank Eektimmerman tegen Harrie Jansen, na een lang strategische partij wist Harrie Jansen door een dubbele dreiging zijn tegenstander onder zware druk te zetten. Harrie overzag het het winnende majeure eindspel niet goed en Frank wist hier optimaal gebruik van te maken en de vrede werd getekend. Gertjan Kolste kreeg in zijn partij langzamerhand steeds meer druk op zijn tegenstander die uiteindelijk door een prachtige damcombinatie werd verrast en uiteindelijk won van Gerald Krol. Johan Prinsen en Anton Jurg zetten een prachtigde theoretische omsingelingspartij op het bord. Na de scherpe opening en middenspel werd de vrede getekend. De mooiste partij van de avond was die van Matthijs van Hofwegen tegen Johan Essink. In een partij met allerlei tactische en combinatieve dreigingen wist Matthijs met behulp van een schitterende diepe combinatie van zijn zware tegenstander, Johan Essink, te winnen. Hennie Jansen en Ronny Kamp speelden een laveerpartij, na lang zwoegen en zweten, remise. Gerrit Bosch wist bij het einde van het middenspel optimaal gebruik te maken van de passieve stand van zijn tegenstander en wist van Jan Wienk te winnen. Bij Danny Crompvoets en Jaap Eektimmerman was duidelijk te zien dat beide partijen voor de winst gingen. Het dambord stond direct al in vuur en vlam. Na een scherpe opening kwam een principiŰle partij op het bord. Met behulp van subtiele krachtzetten wist Danny zijn tegenstander op geraffineerde wijze steeds meer onder druk te zetten en won fraai. Gerrit Wiggers had in het begin van het middenspel voordeel, Bets kwam daarna sterk opzetten wist een schijf te winnen, maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander nog remise wist te behalen.

uitslagen
Harrie Jansen-Frank Eektimmerman1 -1
Gerald Krol-Gertjan KolstÚ0 -2
Johan Prinsen-Anton Jurg1 -1
Johan Essink-Matthijs van Hofwegen0 -2
Hennie Jansen-Ronny Kamp1 -1
Jan Wienk-Gerrit Bosch0 -2
Danny Crompvoets-Jaap Eektimmerman2 -0
Gerrit Wiggers-Bets Gasthuis1 -1

25-11-2008  Wierden 1 - Almelo 2 (dinsdag)

Het tweede team van de damclub moest in Wierden spelen tegen de club van die naam. Het werd geen beste avond voor het tweede team, want Wierden 1 had de langste adem en hield de punten thuis. Bets Gasthuis en Hennie Jansen verloren hun partij, terwijl de overige spelers, te weten, Johan Prinsen, Jan Wienk, Danny Crompvoets, Harrie Jansen, Gerard Wiggers en Gerald Krol allen remise speelden. Uitslag 10 - 6 voor de thuisclub.

uitslagen
Johan Prinsen-H. Veneman1 -1
Jan Wienk-D. Mulder1 -1
Danny Crompvoets-G. Stam1 -1
Harrie Jansen-M. Dollen1 -1
Hennie Jansen-A. Hakvoort0 -2
Gerrit Wiggers-G. van de Kolk1 -1
Gerald Krol-J. Oude Vrielink1 -1
Bets Gasthuis-J. Schuttevaar0 -2

04-11-2008  Almelo 2 - Ravenshorst/Nijverdal 1 (dinsdag)

Het tweede team van de damclub moest thuis aantreden tegen het eerste team van Ravenshorst/Nijverdal 1. Danny Crompvoets en Johan Prinsen verloren hun partij. De overige spelers, te wweten Johan Essink, Gerrit Wiggers, Harrie Jansen, Jan Wienk, Bets Gasthuis en Gerald Krol speelden remise. Voor Harrie Jansen was dit jammer. Hij stond gewonnen, maar door een fout in het eindspel wist zijn tegenstander nog remise uit het vuur te slepen. Daarentegen had Jan Wienk het geluk aan zijn zijde daar zijn tegenstander niet zag dat hij een 2 om 3 kon nemen met doorbraak naar dam. Al met al ging Nijverdal met een 10 - 6 overwinning terug naar huis.

uitslagen
Johan Essink-E. Eikenaar1 -1
Johan Prinsen-M. Morsink0 -2
Danny Crompvoets-H. Hoonhorst0 -2
Gerrit Wiggers-R. Sempel1 -1
Jan Wienk-J. Drees1 -1
Harrie Jansen-Y. Veenstra1 -1
Bets Gasthuis-M. Ravenshorst1 -1
Gerald Krol-A. Brinkman1 -1

21-10-2008  Almelo 2 - HartholtOlie/DOS 1 (dinsdag)

Het tweede team verloor met 6-10 van Heino. Gerald Krol speelde goed en wist met sterk spel een goede remise te behalen. Bets Gasthuis had een spannende avontuurlijke partij, maar kwam daardoor een schijf achter en verloor. Johan Prinsen en Johan Essink gingen teveel voor de winst en verloren daardoor. Danny Crompvoets kreeg in zijn partij voordeel, maar wist dit niet om te zetten in winst. Hennie Jansen speelde een degelijke partij en behaalde een goede remsie. Teamleider Harrie Jansen nam zijn team op sleeptouw door zelf fraai te winnen. Gerrit Wiggers speelde met zijn tegenstander een principiŰle hekstellingpartij. Uiteindleijk werd tussen hen de vrede getekend.

uitslagen
Gerald Krol-H Abbing1 -1
Bets Gasthuis-Frits Gerritsen 0 -2
Johan Essink-R. Holterman0 -2
Johan Prinsen-M. Holterman0 -2
Danny Crompvoets-T. van Ommen1 -1
Hennie Jansen-T. v.d. Vegte1 -1
Harrie Jansen-D. Dijk2 -0
Gerrit Wiggers-M. Schotman1 -1

07-10-2008  Orfam Telecom Twente 1 - Almelo 2 (dinsdag)

Op 7 oktober speelde het tweede team tegen het eerste team van Hengelo. In deze wedstrijd waren de verrassingen niet van de lucht. Hengelo had zeer bekende spelers in het team maar Almelo speelde uitstekend. Bets Gasthuis wist als eerste punten te pakken door te winnen. Johan Prinsen zorgde voor een 4-0 voorsprong door met behulp van prachtige ghestempartij te winnen. Gerrit Wiggers zette zijn tegenstander aan diens linkerkant helemaal vast en won strategisch. Hans Lucassen die de avond ervoor ook al een zware damavond achter de rug had, verloor in het eindspel. Danny Crompvoets wist goed remise te spelen tegen de voorzitter van Hengelo. Hennie Jansen behaalde een verdienstelijke remise. Jan Wienk speelde aan het eerste bord tegen Odin Mol. Dit is de ster van Hengelo. Jan speelde zeer sterk en Mol had de grootste moeite om Jan bij te blijven. In het eindspel was de partij geheel in evenwicht zodat Mol Jan remise aanbood wat hij, na enig nadenken, accepteerde. Hiermee was de overwinning een feit. Johan Essink speelde tegen Sytsma, ook een zware partij. Door tijdnood verloor Johan onnodig, jammer. Al met al heeft het tweede team een verdiende 9-7 overwinning behaald.

uitslagen
Jan Wienk-O. Mol1 -1
Johan Essink-W. Sytsma0 -2
Danny Crompvoets-E. van Hattem1 -1
Hennie Jansen-J. Tanke1 -1
Johan Prinsen-M. Sanders2 -0
Hans Lucassen-J. Smit0 -2
Bets Gasthuis-J. Horst2 -0
Gerrit Wiggers-Pellekaan2 -03e team:

13-01-2009  EDC Enschede 2 - Almelo 3 (dinsdag)

Op 13 januari verloor het derde team van het tweede teanm van Enschede dat was gebrand om in het jaar van hun 75-jarige bestaan te winnen. Enschede wist haar hoge stand op de ranglijst waar te maken. Paul en Jaap dolven als eersten het onderspit. Jan hield het heel lang vol, maar was niet opgewassen tegen het Enschedese geweld. Rein hield het uiteindelijk het langst vol, maar kon toch niet een zege of remise binnenhalen.

uitslagen
Rein Noppert-H. van Abbeme 0 -2
Jaap Eektimmerman-J. van Montfoort 0 -2
Paul Dost-J. Velner0 -2
Jan Schram-R. Wagelaar0 -2

16-12-2008  Almelo 3 - Hammerdammer 2 (dinsdag)

Op 16 december wist het derde team fraai met 6-2 te winnen van het tweede team van De Hammerdammer. Bets Gasthuis wist een schijf te winnen, zijn tegenstander had hier compensatie voor, Bets stond onder druk en verloor uiteindelijk. Hans Lucassen wist door sterk strategisch spel te winnen. Paul Dost speelde een spannende wedstrijd, waarbij de kansen voor hem en zijn tegenstandster wisselden. Jaap Eektimmerman had een lange zware partij. Met behulp van sterk strategisch spel kreeg hij steeds meer vat op zijn tegenstander en in tijdnood kon deze alleen nog uit verliezende mogelijkheden kiezen.

uitslagen
Bets Gasthuis-M. Kleinjan0 -2
Jaap Eektimmerman-E. Stokvis2 -0
Paul Dost-J. Bonthuis2 -0
Hans Lucassen-A. Kooman2 -0

01-12-2008  Eelen & Rhaan 2 - Almelo 3 (maandag)

Op 1 december verloor het derde team van Eelen & Rhaan 2. Vooraf was al bekend dat Eelen en Rhaan een geduchte tegenstander is. Dit bleek bevestigd te worden. Een & Rhaan wist ondanks de zware tegenstand alle partijen te winnen.

uitslagen
Hans Lucassen-Hendriks0 -2
Bert de Vries-Olbrink0 -2
Paul Dost-Hoogenkamp0 -2
Jan Schram-H. Sasbrink0 -2

18-11-2008  Almelo 3 - HartholtOlie/DOS 4 (dinsdag)

Op 18 november verloor het derde team van Heino. Jaap Eektimmerman kwam goed uit de startblokken en won zijn partij met sterk spel snel. Paul Dost leek winstkansen te hebben, maar het werd remise. Hans Lucassen stond in het begin goed, maar langzamerhand werd de stand slechter en verloor hij. Bets Gasthuis vocht lang voor een punt, maar verloor uiteindelijk.

uitslagen
Hans Lucassen-K. Kappert0 -2
Bets Gasthuis-A. Maatman0 -2
Paul Dost-K. Compagner1 -1
Jaap Eektimmerman-A. Hartkamp2 -0

28-10-2008  Amelo 3 - Ravenshorst/Nijverdal 2 (dinsdag)

Het derde team verloor thuis met 2-6 tegen het tweede team van Ravenshorst/Nijverdal. Het team, bestaande uit Hans Lucassen, Bets Gasthuis, Jan Schram en Bets de Vries, stratte sterk, maar kon kon de punten niet in Almelo houden. Bets Gasthuis speelde zeer sterk, wist een prima damcombinatie uithalen. Voordat hij deze uit kon voeren zag zijn tegenstander het nutteloze van verder spelen in en gaf de partij op. De overige spelers pleegden onvoldoende zetcontrole en verloren hun partij, zodat Ravenshorst met een 6 - 2 overwinning op zak naar huis terug kon keren.

uitslagen
Hans Lucassen-H. Booyink0 -2
Bets Gasthuis-B. Machielsen2 -0
Bert de Vries-Y. Feenstra0 -2
Jan Schram-R. Sempel0 -2

06-10-2008  HartholtOlie/DOS 3 - Almelo 3 (maandag)

Op maandag 6 oktober trad het derde team van Almelo aan tegen het derde tema van Heino. Rein Noppert wist kanp remise te spelen. Has Lucassen wist zijn tegenstander goed onder druk te zetten en won. Op de twee laatste borden ging het echter mis. Paul Dost en Jan Schram lieten zich het kaas van het brood afeten.

uitslagen
Rein Noppert-E. Ottens1 -1
Hans Lucassen-W. Slendebroek2 -0
Paul Dost-J. de Reus0 -2
Jan Schram-J. Rosenkamp0 -2

23-09-2008  Almelo 3 - DDD Dedemsvaart 2

Het derde team van Almelo speelde de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen thuis tegen het tweede team van Dedemsvaart. Teamleider Paul Dost kreeg voordeel, maar moest in remise berusten. Hij behaalde het eerste punt. Jan Schram sloeg vernietigend toe door zijn tegenstander met een prachtige diepe cmbinatie te verrassen. Jaap Eektimmerman behaalde een goede remise. Toen was alleen Rein Noppert nog bezig op het eerste bord. Rein wist het hoofd koel te houden en dwong een goede remise af, waarmee Almelo met 5-3 wist te winnen.

uitslagen
Rein Noppert-G. Louwendijk1 -1
Jaap Eektimmerman-H. Bunskoek1 -1
Paul Dost-R. ter Harmsel1 -1
Jan Schram-H. Brouwer2 -0