titel
  home
laatste nieuws
info DCA
onderlinge
beker
teams
algemeen
stand 1e team
stand 2e team
stand 3e team
stand 2010/2011
stand 2009/2010
stand 2008/2009
stand 2007/2008
stand 2006/2007
stand 2005/2006
stand 2004/2005
stand 2003/2004
stand 2002/2003
stand 2001/2002
stand 2000/2001
toernooien
uit de media
damlinks
foto's 

1e team:

26-02-2005  Hartholt Olie - Almelo

De laatste wedstrijd voor de competitie is met 9-11 verloren van Heino.

Matthijs van Hofwegen had een goede remise. Frank Eektimmerman miste de goede voorzetting in een klassiek eindspel en verloor. Gertjan Kolsté tastte mis in vliegende tijdnood en verloor. Edwin van Hofwegen won met behulp van een combinatie. Gerrit Bosch behaalde een goede winst na een strategische wedstrijd. Gerrrit Bosch heeft mede door deze winst de tweede plaats in de topscorerslijst van de Landelijke Tweede Klasse B behaald, een voortreffelijke prestatie. Linda Eektimmerman wist knap remise te behalen nadat zij na een wederzijdse doorbraak slechter kwam te staan. Ronny Kamp wist met behulp van sterk centrumspel te winnen. Roelof Jan de Haan had een goede remise, nadat hij in de partij lang zichtbaar voordeel had. Jan Wienk deed onvoldoende zetcontrole en verloor. Harrie Jansen die lang een goede stand had verloor uiteindelijk ook.

uitslagen
Matthijs van Hofwegen-H. Mensink1 -1
Frank Eektimmerman-G. Klaseboer0 -2
Gertjan Kolsté-V. Lievense0 -2
Edwin van Hofwegen-D. Dijk2 -0
Gerrit Bosch-J. van Beek2 -0
Linda Eektimmerman-J.F. Gerrritsen1 -1
Ronny Kamp-K. Albers2 -0
Roelof Jan de Haan-R. Holterman1 -1
Jan Wienk-M. Veneboer0 -2
Harrie Jansen-A.A. van Ommen0 -2

12-02-2005  Almelo - Wolter&Dros/ADG 2

Op 12 februari behaalde Almelo een gelijkspel tegen het tweede team van Amersfoort. Gerald Krol, Gerrit Bosch en Gertjan Kolsté wonnen na een uur. Best Gasthuis behaalde in het middenspel voordeel, maar viel in een combinatie. Konstantin Eljanov ging ten onder aan een zesklapper. Matthijs van Hofwegen behaalde een fraaie winst met behulp van een prachtige damcombinatie. Edddy Kuiper behaalde een voordelige remise, waarbij het een tijdje op leek dat hij mogelijk kon winnen. Roelof Jan de Haan speelde een spannende wedstijd, waarin hij goed en slecht heeft gestaan. Harrie Jansen had lang uitzicht op remise, maar wist dit net niet te redden. Jan Wienk zette aan het einde van het middenspel verkeerd voort, waardoor zijn voordeel langzamerhand werd omgebouwd in nadeel en ten slotte verlies.

uitslagen
Gerald Krol-M. Everloo2 -0
Gertjan Kolsté-C. van Rooij2 -0
Gerrit Bosch-G. Mol2 -0
Jan Wienk-G. van den Ham0 -2
Matthijs van Hofwegen-J. van Maanen2 -0
Harrie Jansen-G. Grune0 -2
Roelof Jan de Haan-E. Rozenboom1 -1
Konstantin Eljanov-J. Wielaard0 -2
Bets Gasthuis-W. Martin0 -2
Eddy Kuiper-G. van Maanen1 -1

29-01-2005  Damra Raalte - Almelo

Op 29 januari 2005 wist het eerste team met 11-9 van het altijd weer sterke Raalte te winnenEdwin van Hofwegen en zijn tegenstander kwamen al snel remise overeen. Linda Eektimmerman had niet voldoende zetcontrole verloor uiteindelijk. Gerrit Bosch die een goede partij speelde tegen oud NK-finalist Terlouw behaalde remise. Frank Eektimmerman was in het begin slordig, waardoor hij een schijf verloor, maar wist daarop sterk terug te komen en een goede remise af te dwingen. Gertjan Kolsté nam een dure, maar uiteindelijk winnende doorbraak. Matthijs van Hofwegen speelde een goede remise, kwam aan het begin van het eindspel iets slechter te staan, maar kort daarop kreeg hij een voordelig eindspel, dat echter niet gewonnen kon worden. Voorzitter Cor Eektimmerman kreeg een aanvallend centrum, maar kon geen voordeel krijgen en behaalde een nette remise. Konstantin Eljanov kreeg een goede aanval die hem uiteindelijk de winst opleverde. Roelof Jan de Haan moest nog wel even scherp spelen, maar behaalde een terechte remise. De tegenstander van Jan Wienk was eerder op dam dan hijzelf, maar ook na het behalen van die dam was de stand remise, waarmee Jan het beslissende punt binenhaalde.

uitslagen
Gertjan Kolsté-A. Steenbergen2 -0
Edwin van Hofwegen-J. Bulstra1 -1
Gerrit Bosch-W. Terlouw1 -1
Matthijs van Hofwegen-H. Braakman1 -1
Frank Eektimmerman-R.C. de Abreu1 -1
Konstantin Eljanov-A.J. Preuter2 -0
Linda Eektimmerman-F. Folkers0 -2
Roelof Jan de Haan-G. Visscher1 -1
Jan Wienk-A. Klein Tank1 -1
Cor Eektimmerman-D. Peppelenbos1 -1

15-01-2005  Almelo - Harderwijk 2

Op 15 januari 2005 wist het eerste team met 17-3 te winnen van Harderwijk 2. Roelof Jan de Haan won dankzij de afwezigheid van zijn tegenstander. Linda Eektimmerman behaalde een sterke strategische winst in een flankspelpartij. Gerrit Bosch kwam na een lange tijd gelijkopgaaande strijd in het late middenspel goed te staan, maar haalde pas de winst binnen toen zijn tegenstander een fout maakte. Konstantine Eljanov speelde een beetje slordig, kreeg wel voordeel in zijn partij, maar moest in remise berusten. Edwin van Hofwegen haalde een schijf winst door een misrekening van zijn tegenstander, waarna hij de partij fraai in winst omzette. Matthijs van Hofwegen kreeg een sterk centrum en ook voordeel in zijn partij. In het eindspel leek hij optisch gewonnen te staan, maar moest hij toch in remise te berusten. Gertjan Kolsté kwam slecht uit de opening, maar kwam gaande weg terug in de partij en wist door een scherp eindspel de partij in winst om te zetten. Eddy Kuiper kreeg goed centrumspel in zijn partij. Toen de partij vervlakte richting het eindspel wist hij toch vrij plotseling een fraaie winst te behalen. Jan Wienk kreeg in zijn partij in het middenspel licht voordeel. Uiteindelijk wist hij bij het begin van het eindspel echt voordeel te krijgen, waarna hij in een overmachtseindspel middels een grapje de definitieve winst binnen wist te halen.

uitslagen
Matthijs van Hofwegen-J. Vis1 -1
Gertjan Kolsté-H. Aarten2 -0
Edwin van Hofwegen-G. v.d. Meer2 -0
Gerrit Bosch-J. de Vries2 -0
Frank Eektimmerman-E. Smit1 -1
Konstantine Eljanov-B. van Dieren1 -1
Roelof Jan de Haan-T. Bras2 -0
Linda Eektimmerman-C. Bakkenes2 -0
Jan Wienk-D. de Boer2 -0
E. Kuiper-H. Bisschop2 -0

11-12-2004  Witte van Moort 3 - Almelo

Op 11 december won het eerste team met 12-8 van het derde team van Westerhaar.

Frank Eektimmernan wist met behulp van een aanval druk bij de tegenstandster te leggen en won onder die druk een schijf en later de partij. Matthijs van Hofwegen was enigszins onzorgvuldig, kreeg een combinatie tegen en verloor. Fred van Dapperen misrekende zich en verloor. Edwin van Hofwegen wist in een fraaie flankspelpartij met behulp van een prachtige forcing zijn partij te winnen. Konstantine Eljanov kwam in klassiek spel erg onder druk te staan en bezweek uiteindelijk onder deze druk. Ronny Kamp kwam in een degelijke partij een schijf voor en won zijn partij op reguliere wijze. Linda Eektimmerman wist met behulp van een magnifieke centrumaanval haar tegentander onder druk te zetten en de partij in winst om te zetten. Gertjan Kolsté kreeg weinig vat op het spel van zijn tegenstander, maar wist in een majeur en scherp eindspel de winst af te dwingen. Roelof de Haan kwam in zijn onorthodoxe partij waarin de tsjegolev-opening werd gespeeld onder druk te staan, maar bleef steeds binnen de remisemarge. Gerrit Bosch kwam in het middenspel een schijf voor door scherp spel. Na deze schijfwinst was de scherpte er echter af en kwam hij niet verder dan remise.

uitslagen
Frank Eektimmerman-N. Hessink2 -0
Matthijs van Hofwegen-B. Drent0 -2
Gertjan Kolsté-R. Schippers2 -0
Edwin van Hofwegen-S. Sloot2 -0
Gerrit Bosch-B. Nieboer1 -1
Roelof Jan de Haan-G. Mollink1 -1
Ronny Kamp-A. Alberts2 -0
Konstantine Eljanov-J. van Dijk0 -2
Linda Eektimmerman-J, van Nuil2 -0
Fred van Dapperen-M. Paters0 -2

27-11-2004  Almelo - Dammers uit Oost 3

Op 27 november behaalde het eerste team een duidelijke overwinning 14-6 op het derde team van Dammers uit Oost. Edwin van Hofwegen kwam in de opening al gewonnen te staan, door een lepe damcombinatie. Gerrit Bosch was een maatje te groot voor zijn tegenstander en behaalde ook een snelle winst. Konstantine Eljanov wist in het middenspel een schijf te winnen en behaalde daarop een reguliere overwinning. Jan Wienk behaalde een fraaie strategische overwinning. Matthijs van Hofwegen kreeg in het middenspel voordeel, maar moest in remise berusten. Frank Eektimmerman maakte in het eindspel een misrekening waardoor hij in plaats van een nadelige remise een nederlaag leed. Eddy Kuiper wist een goede remise te behalen. Linda Eektimmerman behaalde na een enerverende wedstrijd tegen een van de talenten van de tegenstander een goede remise. Gertjan Kolsté kreeg winnend voordeeel, maar liet de winst lopen en behaalde remise.

uitslagen
Matthijs van Hofwegen-P. Richters1 -1
Gertjan Kolsté-R. Richters1 -1
Edwin van Hofwegen-G. Verheij2 -0
Gerrit Bosch-L. Hendriksen2 -0
Frank Eektimmerman-B. Wijnands0 -2
Linda Eektimmerman-N. Smeitink1 -1
Roelof Jan de Haan-M. van der Spoel2 -0
Konstantine Eljanov-T. Hendriksen2 -0
Jan Wienk-A. Peters2 -0
Eddy Kuiper-J. Hoenink1 -1

13-11-2004  Maas van 't Hoog 2 - Almelo

Op 13 november behaalde Almelo een fraaie 11-9 overwinning op het tweede team van Hengelo. Johan Essink kwam sterk uit de opening, in het middenspel dwong hij schijfwinst af en even later partijwinst. Gertjan Kolsté kwam door een combinatie een schijf voor, maar moest in het eindspel uiteindelijk in remise berusten. Edwin van Hofwegen kwam in een goede stand juist een schijf achter toen hij een diepe combinatie verkeerd had berekend, maar kwam door een onzorgvuldigheid van zijn tegenstander toch tot winst. Matthijs van Hofwegen had een klein strategisch nadeeltje waar zijn tegenstander van profiteerde en die laatste won na een zware en moeizame partij uiteindelijk. Konstantine Eljanov behaalde met behulp van een lokzet een magnifieke doorbraak met schjfwinst en later partijwinst. Linda Eektimmerman wist zich goed te verweren tegens haar sterke tegenstander. Zij ging lange tijd voorop in de stijd, maar moest na een onzorgvuldige voortzetting uiteindelijk het onderspit delven. Frank Eektimmerman behaalde strategisch voordeel, maar speelde te aanvallend, waardoor hij in de problemen kwam en verloor. Ronny Kamp speelde een degelijke partij en behaalde een voordelige remise, al heeft hij in de partij een tijdje onder forse druk gestaan. Jan Wienk kwam in het middenspel een schijf achter, maar wist door een scherp eindspel toch nog remsie te halen. Gerrit Bosch wist in het klassieke spel voordeel te halen. Dit resulteerde in een majeur eindspel uiteindelijk in winst.

uitslagen
Matthijs van Hofwegen-A.P. Nijmeijer0 -2
Johan Essink-J. Smit2 -0
Gertjan Kolsté-J. Paalman1 -1
Edwin van Hofwegen-B. Karman2 -0
Gerrit Bosch-J. Tanke2 -0
Frank Eektimmerman-B. Winkel0 -2
Konstantine Eljanov-M. Pellekaan2 -0
Linda Eektimmerman-G. Draaisma0 -2
Ronny Kamp-T. Keijzer1 -1
Jan Wienk-J. Koopman1 -1

30-10-2004  Almelo - DES Lunteren 2

Op 30 oktober verloor het eerste team met 8-12 van Lunteren. Lange tijd was er op diverse borden een gelijk opgaande strijd. Edwin van Hofwegen wist met behulp van een doorbraakcombinatie naar dam de winst binnen te halen. Gerrit Bosch kwam in het middenspel een schijf voor, maar kon deze niet houden, het werd remise. Eddy Kuiper had had last van een dreiging waar hij niets meer aan kon doen en verloor. Roelof Jan de Haan maakte een foutje bij het einde van het middenspel, waardoor hij in plaats van duidelijk voordeel juist nadeel kreeg, wat zijn tegenstander in winst wist om te zetten. Gertjan Kolsté kreeg in zijn partij iets voordeel, maar die bleek onvoldoende voor de winst. Johan Essink stond gewonnen, maar liet zijn tegenstander in tijdnood ontglippen. Frank Eektimmerman had een goed middenspel, maar mocht tevreden zijn met zijn remise. Matthijs van Hofwegen kwam twee schijven voor maar overzag de niet makkelijk zichtbare winst en moest berusten in remise. Linda Eektimmerman behaalde schijfwinst en kon net niet winnen in een majeur eindspel. Jan Wienk had remise in handen, maar speelde zonder voldoende zetcontrole en verloor.

uitslagen
Edwin van Hofwegen-S. Neutel2 -0
Gertjan Kolsté-J. Heij1 -1
Johan Essink-E. Loozen1 -1
Johan Essink-E. Loozen1 -1
Gerrit Bosch-B. van Rheenen1 -1
Matthijs van Hofwegen-J. van Hierden sr.1 -1
Frank Eektimmerman-W. Schaafsma1 -1
Roelof Jan de Haan-A. Bos0 -2
Jan Wienk-H. van Hierden0 -2
Linda Eektimmerman-H. Timmer1 -1
E. Kuiper-M. de Kruijff0 -2

16-10-2004  Almelo - BDV Borne

Op 16 oktober werd nipt met 9-11 verloren van Borne. een aantal Almelose spelers speelden ongelukkig. Zo stond Matthijs van Hofwegen gewonnen, maar delfde het onderspit. In het eindspel stond Fred van Dapperen nog gelijkwaardig en kon rustig remise afdwingen, maar tastte mis. Edwin van Hofwegen had in zijn partij groot voordeel, maar net niet voldoende. Linda Eektimmerman speelde wederom sterk en won net als haar vorige wedstrijd door een goede strategische partij. Konstantine Eljanov was ook weer op dreef en won zijn partij. De mooiste partij was echter de langste. Gerrit Bosch wist na bijna zes uur gespeeld te hebben de beste speler van Borne op de knieën te krijgen won met behulp van een sterk eindspel.

uitslagen
Gerrit Bosch-N. Rosink2 -0
Edwin van Hofwegen-J. Bosch1 -1
Johan Essink-M. Hagreis1 -1
Fred van Dapperen-H. de Lange0 -2
Matthijs van Hofwegen-H.B. Bosch0 -2
Roelof Jan de Haan-W. Broekate0 -2
Jan Wienk-Y. Wong0 -2
Konstantine Eljanov-F. Tanahatoe2 -0
Linda Eektimmerman-L.M. Grooters2 -0
Eddy Kuiper-N. Meier1 -1

02-10-2004  DDC Deventer - Almelo

Op 2 oktober 2004 speelde het eerste team met 10-10 gelijk tegen DDC Deventer. Jan Wienk had een zware tegenstander, onderschatte zijn eigen stand en verloor. Linda Eektimmernan speelde haar tegenstander in een geraffineerd flankspelpartij strategisch helemaal weg en dwong zo een prachtige winst af. Konstantine Eljanov kreeg een sterke aanval en won zijn partij ook. Frank Eektimmerman behaalde strategisch voordeel, maar moest uiteindelijk berusten in remise. Matthijs van Hofwegen kreeg in zijn partij ook strategisch voordeel, maar had in zijn partij nooit uitzicht op winst. Edwin had een goede stand, maar zag in het eindspel een strategische manoeuvre over het hoofd en verloor. Roelof Jan de Haan wist na een verkeerde ruil van zijn tegenstander zijn partij te winnen. Ronny Kamp kreeg belangrijk voordeel, maar moest in het eindspel zelf juist nog even secuur spelen. Gertjan Kolsté had belangrijk voordeel, maar bleef te veel op winst spelen en verloor daardoor. Gerrit Bosch had een prachtige aanval, die zijn tegenstander met hangen en wurgen in toom wist te houden, waardoor het uiteindelijk remise werd..

 

uitslagen
Gerrit Bosch-R. Hendriks1 -1
Matthijs van Hofwegen-E. Zwiers1 -1
Gertjan Kolsté-D. Halma0 -2
Edwin van Hofwegen-H. Groen0 -2
Jan Wienk-P. Olde Hanhof0 -2
Roelof Jan de Haan-A. Stehouwer2 -0
Frank Eektimmerman-P. Grouwstra1 -1
Konstantine Eljanov-W. Starkenburg2 -0
Linda Eektimmerman-F. Nuesink2 -0
Ronny Kamp-H. Luchies1 -1

18-09-2004  Almelo - Lelystad

De eerste wedstrijd tegen Lelystad werd 10-10. Na een verliespartij van Jan Wienk die een winnende combinatie miste, wist Edwin van Hofwegen de stand recht te trekken door een prachtige lokzet. Frank Eektimmerman behaalde na een sterke wedstrijd een goede overwinning. Eddy Kuiper zag in het eindspel een combinatie over het hoofd en verloor. Gertjan Kolsté die samen met Eljanov vertraagd door een file bijna een uur te laat kwamen ging in tijdnood ten onder. Gerrit Bosch wist juist door tijdnood van zijn tegenstander te winnen. Roelof Jan de Haan had een voordelige remise. Linda Eektimmerman wist door keurig spel mooie remise te halen. Matthijs van Hofwegen speelde een beetje slordig, maar wist toch een goede remise te halen. Konstantine Eljanov kreeg na een sterke opening en middenspel voordeel, maar door tijdnood werd dit voordeel geheel weggegeven en had op het laatst niet te klagen over de behaalde remise.

uitslagen
Edwin van Hofwegen -V. Tjokro 2 -0
Gertjan Kolsté -W. de Vries 0 -2
Gerrit Bosch -K.M. Hilaire 2 -0
Matthijs van Hofwegen -S. Pryor 1 -1
Konstantine Eljanov -M. Hees 1 -1
Jan Wienk -B. Zijlstra 0 -2
Roelof Jan de Haan -C. Barends 1 -1
Linda Eektimmerman -C. Sluisdom 1 -1
Frank Eektimmerman -D. van Roozelaar 2 -0
Eddy Kuiper -R. de Bree 0 -2


2e team:

12-04-2005  Halve finale bekerkampioenschap

Op 12 april trad het eerste team van Balkbrug voor de beker aan tegen het tweede team van Almelo. Het tweede team wist in de reguliere wedstrijd reeds de beslissing te forceren en won met 5-3.Hiermee heeft het tweede team zich geplaatst voor de finale!

Johan Essink speelde een degelijke wedstrijd en behaalde een voordelige remise. Tegen het einde van de partij leek het of hij mocht hopen op meer. Johan Prinsen speelde een goede klassieke wedstrijd, waarbij hij zijn klassieke stand omzette in een vernietigende aanval over de linkerflank, wat uiteindelijk in een overmachtseindspel resulteerde, waarop zijn tegenstander terecht opgaf. Cor Eektimmerman was onzorgvuldig in het middenspel en verloor daardoor een schijf. Hij wist zich desondanks toch terug te knokken en er door scherp spel een remise uit te slepen. Bets Gasthuis begin goed, stond daarop lange tijd onder druk, maar wist net als Cor nog remise te halen. Al met al een fraaie overwinning.

uitslagen
Johan Essink-H. Mostert Azn1 -1
Johan Prinsen-A. Mostert Jzn2 -0
Cor Eektimmerman-J. Harms1 -1
Bets Gasthuis-H. Mostert Jzn1 -1

29-03-2005  Kwartfinale bekerkampioenschap

Op 29 maart kwam het tweede team van Nijverdal op bezoek om voor de beker te spelen tegen het tweede team. Het tweede team wist na een 4-4 gelijkspel in de reguliere wedstrijd, de wedstrijden met versneld tempo overtuigend te winnen met 6-2. Hiermee heeft het tweede team zich geplaatst voor de halve finale.

Johan Prinsen had in de reguliere wedstrijd een degelijke strategische wedstrijd en won met behulp van een combinatie naar dam. In de sneldamwedstrijd wist hij middels zijn sublieme strategische spel te winnen. Cor Eektimmerman had een spannende reguliere wedstrijd, waarbij flankspel werd afgewisseld met een korte vleugelopsluiting. In de sneldampartij had Cor enig temponadeel en ook nadeel in het eindspel, maar voldoende voor de remise. Harrie Jansen had in de partij met regulier tempo goed strategisch spel, maar tegen het eindspel ging de scherpte er af en verloor hij. In de sneldampartij behaalde Harrie Jansen een goede gelijkwaardige remise. Hennie Jansen kreeg in zijn reguliere wedstrijd voordeel, maar liet zich verleiden tot een nadelige doorbraak wat remise opleverde. In de sneldampartij ging het Hennie ven een leien dakje en wist als eerste te winnen.

 

 

 

 

 

uitslagen
Johan Prinsen-A. Brinkman2 -0
Cor Eektimmerman-E. Eikenaar1 -1
Harrie Jansen-R. Visser0 -2
Hennie Jansen-A. Roossien1 -1

01-03-2005  Bekerkampioenschap

Op 1 maart 2005 kwam het tweede team van Damclub Almelo uit tegen Westerhaar 4. Cor Eektimmerman behaalde een voordelige remise. Johan Essink won zijn partij strategisch. Henny Jansen behaalde na een sterk middenspel een goede remise. Hans Lucassen werd in het middenspel verrast door een fraaie combinatie. Na deze partijen met normale speeltijd die in 4-4 eindigde, moesten er partijen met versneld tempo worden gespeeld.Cor Eektimmerman wist met behulp van een combinatie een dam te halen en maakte de partij prachtig af. Johan Essink kreeg in zijn partij weer postitioneel voordeel en won wederom. Henny Jansen stevende lange tijd op een remise af, maar in het eindspel kwam hij net tekort. Hans Lucassen deed onvoldoende zetcontrole en verloor de partij. Door de winst op het tweede bord in de reguliere wedstrijd werd Almelo als winnaar aangewezen en gaat het team door naar de kwarrtfinale.

uitslagen
Cor Eektimmerman-H. Tempelman1 -1
Johan Essink-B. Nieboer2 -0
Henny Jansen-J. Klos1 -1
Hans Lucassen-B. Lawant0 -2

22-02-2005  Rijssen - Almelo 2

De laatste wedstrijd van het seizoen was uit tegen Rijssen op 22 februari 2005. Rijssen wist met 9-7 te winnen. Johan Essink won na een sterke strategische wedstrijd. Bert Looms was wat slordig, waar zijn tegenstander optimaal van profiteerde. Harrie Jansen speelde een goede remise. Cor Eektimmerman speelde goed, maar kwam niet verder dan remise. Ronny Kamp behaalde een goede remise tegen Klein Legtenberg die korte tijd geleden nog deel uitmaakte van het eerste team van Damclub Almelo. Gerald Krol behaalde ook remise. Bets Gasthuis kwam overuigend uit de startblokken en behaalde winnend voordeel, maar was te onzorgvuldig in de afwerking en verloor uiteindelijk. Hans Lucassen wist na een sterke wedstrijd Johan Jansen, een andere oud-eerste teamspeler van Damclub Almelo, op remise te houden.

uitslagen
Johan Essink-Sinnema2 -0
Bert Looms-Slot0 -2
Harrie Jansen-Woolderink1 -1
Cor Eektimmerman-De Leeuw1 -1
Ronny Kamp-G.J. Klein Legtenberg1 -1
Gerald Krol-Woolderink1 -1
Bets Gasthuis-Pongers0 -2
Hans Lucassen-J. Jansen1 -1

25-01-2005  Almelo 2 - Wierden

Op 25 januari wist het tweede team van Almelo met 9-7 te winnen van medekoploper Wierden. Nestor Jo Veldhuis wist de korte vleugel van zijn tegenstander op te sluiten en hier voordeel uit te halen, hierna haalde hij ook nog een leuke damcombinate uit. Bert Looms wist met behulp van een fraaie doorbraak zijn tegenstander te verschalken. Gerald Krol kwam met zijn tegenstander in een klassieke stand remise overeen. Cor Eektimmerman wist in het middenspel voordeel te halen, zijn tegenstander dwong toen goed remise af. Johan Prinsen wist tegen het einde van het middenspel beslissend voordeel te krijgen en won zijn partij. Harrie Jansen leek in het middenspel redelijk goed te staan, maar zijn gewiekste tegenstander wist toch te winnen. Bets Gasthuis had een fraaie ingewikkelde, zelfs ondoorgrondelijk te noemen, partij met onder andere een korte vleugelopsluiting en een Roozenburg-opstelling ineen. Bets wist in het middenspel niet de goede voortzetting te vinden en ging helaas ten onder. Ronny Kamp won in zijn partij een schijf, zijn tegenstander had echter wel compensatie. Uiteindelijk was Ronny te slordig in het eindspel en zijn tegenstander kon precies remise afdwingen.

uitslagen
Johan Prinsen-Van de Kolk2 -0
Cor Eektimmerman-Hakvoort1 -1
Ronny Kamp-H. Veneman1 -1
Gerald Krol-D. Mulder1 -1
Bets Gasthuis-Niezink0 -2
Harrie Jansen-Woolderink0 -2
Bert Looms-J. Veneman2 -0
Jo Veldhuis-H. de Kroon2 -0

16-01-2005  Westerhaar 4 tegen Almelo

 

11-01-2005  Almelo 2 - De Hammerdammer

Op 11 januari 2005 speelde het tweede team gelijk tegen Den Ham.

Johan Essink won strategisch, Johan Prinsen met behulp van een damcombinatie. Cor Eektimmerman wist na een lange spectaculaire partij uiteindelijk ook te winnen. Ronny Kamp begon na een een schijfverlies scherp te spelen en wist darmeee remise te halen. Gerald Krol verloor een combinatie, net als Bets Gasthuis en Harrie Jansen. Nestor Jo Veldhuis, die in het middenspel knap voordeel kreeg, behaalde een goede remise.

uitslagen
Johan Essink-H. Braakman sr.2 -0
Johan Prinsen-J. Slotman2 -0
Cor Eektimmerman-G. Boers2 -0
Ronny Kamp-W. Bouwhuis1 -1
Gerald Krol-G. Mollink0 -2
Bets Gasthuis-H. Braakman jr.0 -2
Harrie Jansen-J. Spijker0 -2
Jo Veldhuis-J. Arrindell1 -1

06-12-2004  Harholt Olie 2 - Almelo 2

Op 6 december wist het tweede team met 11-5 te winnen tegen het tweede team van Heino. Geen van spelers verloor. De Coupe Philippe speelde een hoofdrol in deze wedstrijd. Bets Gasthuis wist met behulp van een coupe Philippe een doorbraak te krijgen en won fraai. Ronny Kamp haalde ook de Coupe Philippe uit en kwam hierdoor in het naspel een schijf voor. Johan Prinsen, Johan Essink, Henny Jansen, Harrie Jansen, Cor Eektimmerman en Gerald Krol speelden goed, maar kwamen niet to winst.

uitslagen
Johan Prinsen-H. Abbing1 -1
Johan Essink-M. Holterman1 -1
Ronny Kamp-J. Eilander2 -0
Cor Eektimmerman-B. Hartkamp2 -0
Gerald Krol-H. Slotman1 -1
Bets Gasthuis-T. van der Vegte2 -0
Harrie Jansen-T. van Beek1 -1
Hennie Jansen-B. Koster1 -1

16-11-2004  Almelo 2 - EDC 2

Het tweede team wist op 16 november 20003 met 9-7 te winnen van het tweede team van Enschede. Johan Essink was even onachtzaam en verloor. Johan Prinsen wist een sterke strategische winst te behalen, welke eindigde in een fraai eindspel. Cor Eektimmerman behaalde een goede remise tegen een van de oud-voorzitters van Enschede; Van Sint Annaland. Ronny Kamp speelde een sterke partij, maar wist de overwinning met name binnen te halen door een rekenfout van de tegenstander. Bets Gasthuis die vorig jaar tegen Enschede op de klok verloor wist revanche te nemen door zijn partij op de klok te winnen. Harrie Jansen kwam ervaring tekort tegen de bekende problemist Vuurboom. Jo Veldhuis tastte in een goede stand mis en verloor. Na deze vierde overwinning op rij staan de manschappen van teamleider Harrie Jansen fier aan kop.

uitslagen
Johan Essink-G. Kleinsman0 -2
Johan Prinsen-B. Slot2 -0
Cor Eektimmerman-W. van Sint Annaland1 -1
Ronny Kamp-H. Veldman2 -0
Gerald Krol-B. Veldman2 -0
Bets Gasthuis-W. Schepers2 -0
Harrie Jansen-D. Vuurboom0 -2
Jo Veldhuis-J. van Montfoort0 -2

25-10-2004  Ravenshorst 2 - Almelo 2

Op 25 oktober behaalde het tweede team een 11-5 overwinning op het tweede team van Nijverdal. Ronny Kamp wist door een scherpe opening een schijf van zijn tegenstander te winnen wat uiteindelijk in partijwinst werd omgezet. Bets Gasthuis kreeg een onorthodoxe partie Bonnard op het bord, wat hem na een fraaie verdere opbouw een verdiende overwinning opleverde. Gerald Krol zag in het late middenspel een combinatie over het hoofd en kon die niet meer repareren. Johan Prinsen behaalde een degelijke remise, terwijl Rein Noppert blij mocht zijn met zijn remise. Na een verradelijke combinatie moest Rein Noppert alle zeilen bijzetten, wat hij ook heel goed deed. Na een ijzersterke verdediging met diverse combinatieve dreigingen wist hij er remise uit te slepen. Gertjan Kolsté en Harrie Jansen profiteerden beiden van een onzorgvuldigheid van de tegenstander en wisten hun partij fraai te winnen. Tot slot behaalde Cor Eektimmerman het laatste punt door remise te spelen.

uitslagen
Johan Prinsen-H. Hoonhorst1 -1
Gertjan Kolsté-R. Sempel2 -0
Cor Eektimmerman-M. Ravenshorst1 -1
Ronny Kamp-G. Hoonhorst2 -0
Gerald Krol-R. Visser0 -2
Bets Gashuis-G. Bosch2 -0
Harrie Jansen-R. Otten2 -0
Rein Noppert-H. Booyink1 -1

05-10-2004  DDD Dedemsvaart - Almelo 2

Op 5 oktober speelde het tweede team uit tegen Dedemsvaart. Almelo won met 9-7. Joop Boere had een complexe stand op het bord en verloor de partij. Johan Essink, Gertjan Kolsté, Gerald Krol, Bets Gasthuis en Cor Eektimmerman berustten in remise, waarbij Johan Essink de beste winstkansen leek te hebben. Ronny Kamp wist met een duivelse combinatie zijn tegenstander te verrassen en won zijn partij. Teamleider Harrie Jansen wist door een secuur eindspel en een beetje geluk de winst binnen te halen. Hiermee behaalde het team onder teamleiderschap van Harrie Jansen wederom een overwinning.

uitslagen
Gertjan Kolsté-J. Meester1 -1
Johan Essink-A. Lohuis1 -1
Cor Eektimmerman-R. Lunenborg1 -1
Ronny Kamp-J. Siegers2 -0
Gerald Krol-A. Dekker1 -1
Bets Gasthuis-G.J. Huzen1 -1
Harrie Jansen-W. Postma2 -0
Joop Boere-H.J. Wilbrink0 -2

14-09-2004  Almelo 2 - Witte van Moort 4

Op 14 september 2004 won het tweede team met 9-7 van het vierde team van Witte van Moort.

Gertjan Kolsté en nestor Jo Veldhuis wisten met behulp van een combinatie hun partij te winnen. Desondanks was het nog lange tijd spannend. Bets Gasthuis zag in een goede stand een combinatie over het hoofd en verloor. Cor Eektimmerman behaalde na een slechte start in het eindspel nog net de remise binnen. Ronny Kamp kreeg na een lastig middenspel vrij plotseling toch nog winstkansen. Johan Prinsen kwam in het middenspel een schijf voor, maar kwam niet verder dan remise. Gerald Krol behaalde na onder druk te zijn gekomen een goede remise. Teamleider Harrie Jansen en zijn tegenstander kwamen in het eindspel in een vreemde stand terecht, die echter in alle varianten remise opleverde.

uitslagen
Johan Prinsen -J. van Nuil 1 -1
Gertjan Kolsté -B. Drent 2 -0
Ronny Kamp -L. Bakker 1 -1
Cor Eektimmerman -A. Noppers 1 -1
Bets Gasthuis -J. Klos 0 -2
Gerald Krol -J. Lensen 1 -1
Harrie Jansen -B. Lawant 1 -1
Jo Veldhuis-H. Twiest2 -0